Ungdomar

Förmåner för våra unga kunder 18-25 år

Som ung kund mellan 18-25 år studerar du eller har kanske nyss påbörjat din karriär inom arbetslivet. Du befinner dig både i en rolig och en känslig period på samma gång, därför är det viktigt för oss att stöda dig med bra förmåner och produkter. Med våra heltäckande tjänster kan vi ge dig bank- och försäkringstjänster under samma tak – och app.

Dina dagliga banktjänster avgiftsfritt

Som ung kund upp till 26 år erbjuder vi dig dina dagliga tjänster avgiftsfritt. Till de dagliga tjänsterna hör ett brukskonto, ett OP-Visa-kort, OP-nättjänsten och nätkontoutdrag.

Med våra digitala tjänster får du frihet att sköta bank- och försäkringsärenden hemma från soffan eller från solstolen. I nättjänsten op.fi kan du betala fakturor, ansöka om lån och teckna försäkringar. Med prisbelönta OP-mobilen håller du koll på dina bank-, placerings- och försäkringsuppgifter var du än är. Med Siirto kan du ta emot och skicka pengar i realtid endast med ett telefonnummer, och aktiverar du mobilnyckeln kan du betala fakturor ännu snabbare utan nyckeltal direkt i appen. OP-mobilen är avgiftsfri att ladda ner till din Apple, Android eller Windows-telefon eller surfplatta, men ett nättjänstavtal behövs för att kunna använda appen.

Studerar du på högskola eller universitet i Finland kan du beviljas ett OP-Visa kreditkort med en kreditgräns på 2 000 euro. Kortet har både debit- och kreditfunktion och fungerar internationellt. På resan rekommenderar vi dig att också ta med ett annat kort, t.ex. ett OP-Mastercard. Det är bra om ditt huvudkort försvinner eller blir stulet.

Om du känner att dina inkomster inte riktigt räcker till så kan du lyfta studielån. Studielånet är främst tänkt för att du ska kunna fokusera på dina studier, men du får använda pengarna hur du vill. Ålands landskapsregering erbjuder studeranden landskapsborgen för studielånet, vilket gör att du inte behöver andra säkerheter. Du gör din ansökan för studielån via AMS och kontaktar oss därefter.

Ditt första egna hem

Studietiden erbjuder en kort men intensiv tid i ditt liv med korridorsboende och lägenheter stora som skokartonger, med papperstunna väggar. Det är inte konstigt att man till slut längtar efter ett eget boende där man får bestämma själv och kan skratta högt utan att störa någon.

För dig som drömmer om ditt första egna hem rekommenderar vi att bostadsspara i ett BSP-konto. BSP-kontot ger en högre ränta och när du har sparat ihop till 10 % av bostadens bygg- eller köpesumma så beviljar vi ett BSP-lån till dig med många fördelar. BSP-kontot kan du öppna när du fyller 15 år och upp till 39 år, förutsatt att du inte tidigare ägt 50 % eller mer av en bostad tidigare.

Bor du på hyra kan hyresvärden be dig att öppna ett hyresgarantikonto för maximalt tre månadshyror, ett tryggt sätt för dig att pantsätta din hyresgaranti. Du öppnar och pantsätter hyresgarantikontot avgiftsfritt som ung kund hos oss.

Försäkringspaket för unga

Försäkringar är inte bara för föräldrar! Att teckna de försäkringar som är aktuella för ditt liv är inte bara ansvarsfullt, utan också smart. Du slipper oroa dig för att något ska hända, och din plånbok slipper drabbas om något händer. Genom att teckna försäkringar ur tre olika försäkringsgrupper så får du 21 % rabatt på nästan alla försäkringar. Tre försäkringar som andra i din situation ofta väljer är: hälsoförsäkring, hemförsäkring och reseförsäkring.

Kanske du redan har kvar din hälsoförsäkring sedan du var barn, annars kan du teckna en nu. Vår hälsoförsäkring kan du ha till att du fyller 100 år och den täcker kostnader t.ex. i anslutning till sjukdom eller olycksfall. Med en hälsoförsäkring kan du vända dig till privat vård direkt om du så behöver.

När du flyttar hemifrån är det klokt att teckna egen hemförsäkring som skyddar ditt hem och personliga ägodelar. Om du äger något värdefullt som du vill skydda extra kan du också teckna en värdemålsförsäkring just för den ägodelen.

Har du en jamande eller skällande sambo? Självklart försäkrar vi också din katt eller hund, samt din häst.

Våra ägarkunder får de bästa förmånerna

Vill du ha mer förmåner? Om du är ägarkund samlas det OP-bonus t.ex. för dina besparingar, lån och försäkringsärenden. Med OP-bonus betalas försäkringspremier eller avgifter för banktjänster. Som ägarkund får du också rabatter och förmåner för banktjänster och försäkringar.

Kontakt

Välkommen att höra av dig, vi hjälper dig att hitta de produkter som passar dig!

E-post: info@andelsbanken.ax

Dagliga tjänster: 010 257 2901