Poika järvellä kalasaaliin kanssa

Yhteiskuntavastuu

Vastuullisuus lähtee OP:n perustehtävästä ja arvoista

Vastuullisuus on tiivis osa OP Etelä-Karjalan liiketoimintaa ja strategiaa. Asiakasomisteisena pankkina meillä on liiketoiminnallisten tehtävien lisäksi yhteisöllinen rooli, jossa kannamme vastuuta niin omistaja-asiakkaistamme kuin laajemmin paikallisyhteisöistä ja maakunnastamme. 

Yksi arvoistamme on yhdessä menestyminen. Sen mukaisesti olemme aktiivisesti mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta. Tämä näkyy konkreettisina tekoina mm. siten, että tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia, suomalaista koulutusta ja osaamista.

Verot Etelä-Karjalaan

Paikallisena pankkina maksamme verot Etelä-Karjalaan.

LUT-yliopistolle 200 000 €

Lahjoitusvaroilla perustettiin uusiutuvaan energiaan keskittyvä sähkötekniikan professuuri.

Kesäduuni OP Etelä-Karjalan piikkiin

Mahdollistamme 160:lle  15-17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan yhdistyksissä ja yrityksissä Imatralla, Lappeenrannassa, Ruokolahdella, Parikkalassa, Rautjärvellä ja Taipalsaarella. Tuen määrä on 56 000 euroa. 

Tukea nuorten harrastustoimintaan

Tuemme 45 000 eurolla eteläkarjalaisia yhdistyksiä/seuroja, jotka tarjoavat harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Seuroille annettavien tukien kautta mahdollistamme 10 000 lapsen ja nuoren ​harrastustoimintaa Etelä-Karjalassa.​

Lapset liikkumaan

Hippo-hiihdoissa ja Hippo-yleisurheilukisoissa tarjoamme vuosittain liikunnan iloa noin 2 000:lle alle 13-vuotiaalle lapselle Lappeenrannassa, Joutsenossa, Imatralla, Parikkalassa ja Simpeleellä. Tapahtumissa ovat mukana myös lasten vanhemmat ja isovanhempia. Koronan takia järjestämme jo toista vuotta omatoimiset Hippo-hiihdot ja -yleisurheilukisat.

Reppu joka selkään​

HOPE ry ja OP Etelä-Karjala keräsivät viidettä kertaa yhteistyössä koulureppuja,​ jotka lahjoitettiin vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille Lappeenrannassa ja Imatralla.​ 

Talous- ja digitaidot

Suomalaisten talous- ja digitaidot ovat meille tärkeitä. Jatkamme edelleen työtä niiden edistämiseksi.

Saimaan alueen elinvoimaisuuden ja matkailun edistäminen ​

Lappeenrannan lentokentän ja Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen tavoitteena on tuoda alueen yritysten palvelut aiempaa sujuvammin matkailijoiden saataville ja auttaa eteläkarjalaisia yrityksiä menestymään entistä paremmin Lakeland Experiences hankkeen avulla. 

Olemme mukana tukemassa Erä- ja luontokulttuurimuseon syntymistä Imatralle.

Lahjoitimme 2021 perustetulle Suomen Erämuseosäätiölle 50 000 €. Suomalaisen erä- ja luontokulttuurin vaalimisen lisäksi museohankkeen toteutuminen on Imatralle ja koko maakunnalle merkittävä asia, jolla odotetaan uutta elinvoimaa ja liiketoimintaa yrityksille.

Greenreality – kestävän huomisen puolesta

Energia- ja ympäristöalan verkoston, Greenreality Networkin, jäsenenä olemme mukana luomassa alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja tarjoamassa rahoitusta alueella kehitetyille vihreille ratkaisuille.

Vihreää Kaukolämpöä

Tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Käytämme nyt Lappeenrannan konttorissamme 100 prosenttisesti uusiutuvaa Vihreää Kaukolämpöä, joka tuotetaan Kaukaan Voiman sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksessa.

Hiitolanjoen ennallistamishanke

Olemme tukeneet Simpeleen Hiitolanjoen ennallistamishanketta 200 000 eurolla.

Simpelejärven kunnostamishanke

Olemme mukana tukemassa Parikkalassa Simpelejärven kunnostamishanketta 100 000 eurolla. 

Simpeleen KonkaSki-hiihtokeskus

Annamme tukea Simpeleen KonkaSki-hiihtokeskukselle toimintaedellytysten parantamiseksi.

Paluu pankin etusivulle