Poika järvellä kalasaaliin kanssa

Yhteiskuntavastuu

Vastuullisuus lähtee OP:n perustehtävästä ja arvoista

Vastuullisuus on tiivis osa OP Etelä-Karjalan liiketoimintaa ja strategiaa. Asiakasomisteisena pankkina meillä on liiketoiminnallisten tehtävien lisäksi yhteisöllinen rooli, jossa kannamme vastuuta niin omistaja-asiakkaistamme kuin laajemmin paikallisyhteisöistä ja maakunnastamme. 

Yksi arvoistamme on yhdessä menestyminen. Sen mukaisesti olemme aktiivisesti mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta. Tämä näkyy konkreettisina tekoina mm. siten, että tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia, suomalaista koulutusta ja osaamista.

Kesäduuni OP Etelä-Karjalan piikkiin

Tuemme nuorten työllistymistä kesällä 2020 jakamalla kesätyöseteleitä 120:lle  15-17-vuotiaalle nuorelle Imatralla, Lappeenrannassa, Ruokolahdella ja Taipalsaarella. Tämä kuuluu osana Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien kanssa tekemäämme yhteistyöhön, jolla voidaan työllistää satoja nuoria kesätöihin 2020.

Tukea nuorten harrastustoimintaan

Tuemme 30 000 eurolla eteläkarjalaisia yhdistyksiä/seuroja, jotka tarjoavat harrastustoimintaa lapsille ja nuorille.

Lapset liikkumaan

Hippo-hiihdoissa ja Hippo-yleisurheilukisoissa tarjoamme vuosittain liikunnan iloa noin 1500:lle alle 13-vuotiaalle lapselle, tapahtumissa mukana myös lasten vanhemmat ja isovanhempia.

Kannustamme nuoria hyviin tekoihin

Annoimme tukea nuorten päihteettömän School's Out 53 -tapahtuman järjestämiseen Lappeenrannassa 1.6. Sen lisäksi palkitsimme tapahtumassa  7.-9. -luokkalaisia lappeenrantalaisia nuoria arjen sankaruudesta 500 €:n stipendillä. Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä oli Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi.

Edistämme nuorten taloustaitoja

Perehdytämme 7.-9.-luokkalaisia nuoria taloustaitoihin pankki- ja kouluvierailuilla. Taloustaitoviikolla 2019 pidimme taloustaitotunnit noin 450 ysiluokkalaiselle Etelä-Karjalassa.

OP on yhdeksäsluokkalaisille järjestettävän Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppani. Palkitsemme myös aluekilpailuun osallistuvien koulujen parhaat oppilaat. 

Tukea Kaakkois-Suomen Sydänpiirille

Olemme tukeneet Kaakkois-Suomen Sydänpiirin Info-tv:n hankintaa, jonka myötä toimitiloissa järjestettävä toiminta on entistä monipuolisempaa. Kaakkois-Suomen Sydänpiirin ja Etelä-Karjalan Muisti ry:n toimitilat ovat aktiivisessa käytössä, sillä tiloissa kokoontuvat myös Lappeenrannan Sydänyhdistys, Lappeenrannan Seudun Diabetesyhdistys, Etelä-Karjalan AVH-yhdistys, NV-verkosto sekä Saimaan Ladun toimijoita.

Kirjalahjoitus Kesämäen ja Kimpisen urheiluyläkouluille 

Lappeenrannassa on kaksi urheiluyläkoulua, Kesämäki ja Kimpinen, joissa nuoria valmennetaan ja opetetaan urheilijan elämään. Lahjoitimme näille kouluille Olympiakomitean tuottamat Kasva Urheilijaksi -harjoituskirjat, joita urheiluyläkouluissa hyödynnetään yli ainerajojen liikunnasta äidinkieleen asti.

Kaupunkipyörät puhtaamman ympäristön puolesta

Tarjoamme jälleen asukkaille, turisteille ja opiskelijoille keväästä syksyyn mahdollisuuden liikkua kaupunkipyörillä Lappeenrannassa ja näin vähentää autoilun tarvetta.  

 

Paluu pankin etusivulle