Poika järvellä kalasaaliin kanssa

Yhteiskuntavastuu

Vastuullisuus lähtee OP:n perustehtävästä ja arvoista

Vastuullisuus on tiivis osa OP Etelä-Karjalan liiketoimintaa ja strategiaa. Asiakasomisteisena pankkina meillä on liiketoiminnallisten tehtävien lisäksi yhteisöllinen rooli, jossa kannamme vastuuta niin omistaja-asiakkaistamme kuin laajemmin paikallisyhteisöistä ja maakunnastamme. 

Yksi arvoistamme on yhdessä menestyminen. Sen mukaisesti olemme aktiivisesti mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta. Tämä näkyy konkreettisina tekoina mm. siten, että tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia, suomalaista koulutusta ja osaamista.

Saimaan alueen elinvoimaisuuden ja matkailun edistäminen ​

Lappeenrannan lentokentän ja Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen tavoitteena on tuoda alueen yritysten palvelut aiempaa sujuvammin matkailijoiden saataville ja auttaa eteläkarjalaisia yrityksiä menestymään entistä paremmin.

20 000 euron tuki Sapuskajelppiin Imatralla​

Jaossa 50 euron lahjakortteja ruokakauppoihin perheille, joille korona on aiheuttanut taloudellisia ​vaikeuksia. Yhteistyö Imatran Seudun Yrittäjien kanssa.​

Kesäduuni OP Etelä-Karjalan piikkiin

Tuemme nuorten työllistymistä kesällä 2020 jakamalla kesätyöseteleitä 120:lle  15-17-vuotiaalle nuorelle Imatralla, Lappeenrannassa, Ruokolahdella ja Taipalsaarella. Tämä kuului osana Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien kanssa tekemäämme yhteistyöhön, jolla voidaan työllistää satoja nuoria kesätöihin 2020.

Edistämme nuorten taloustaitoja

Perehdytämme 7.-9.-luokkalaisia nuoria taloustaitoihin pankki- ja kouluvierailuilla Etelä-Karjalassa. 

OP on yhdeksäsluokkalaisille järjestettävän Taloustaitokilpailun pääyhteistyökumppani. Palkitsemme myös aluekilpailuun osallistuvien koulujen parhaat oppilaat.

Tukea nuorten harrastustoimintaan

Tuemme 30 000 eurolla eteläkarjalaisia yhdistyksiä/seuroja, jotka tarjoavat harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Seuroille annettavien tukien kautta mahdollistamme 10 000 lapsen ja nuoren ​harrastustoimintaa Etelä-Karjalassa.​

Lapset liikkumaan

Hippo-hiihdoissa ja Hippo-yleisurheilukisoissa tarjoamme vuosittain liikunnan iloa noin 1500:lle alle 13-vuotiaalle lapselle, tapahtumissa mukana myös lasten vanhemmat ja isovanhempia.

Varmuutta verkkoon – mobiiliopastukset senioreille​

Järjestimme vuoden aikana 10 mobiiliopastustilaisuutta, joissa opastimme yhteensä ​200 asiakastamme sähköisten palveluiden käyttöönotossa. ​

Reppu joka selkään​

HOPE ry ja OP Etelä-Karjala keräsivät kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja,​ jotka lahjoitettiin vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille Lappeenrannassa ja Imatralla.​ 

Kaupunkipyörät puhtaamman ympäristön puolesta

Tarjoamme jälleen asukkaille, turisteille ja opiskelijoille keväästä syksyyn mahdollisuuden liikkua kaupunkipyörillä Lappeenrannassa ja Imatralla ja näin vähentää autoilun tarvetta.  

 

Paluu pankin etusivulle