Poika järvellä kalasaaliin kanssa

Yhteiskuntavastuu

Vastuullisuus lähtee OP:n perustehtävästä ja arvoista

Vastuullisuus on tiivis osa OP Etelä-Karjalan liiketoimintaa ja strategiaa. Asiakasomisteisena pankkina meillä on liiketoiminnallisten tehtävien lisäksi yhteisöllinen rooli, jossa kannamme vastuuta niin omistaja-asiakkaistamme kuin laajemmin paikallisyhteisöistä ja maakunnastamme. 

Yksi arvoistamme on yhdessä menestyminen. Sen mukaisesti olemme aktiivisesti mukana kehittämässä paikallista ja alueellista elinvoimaisuutta. Tämä näkyy konkreettisina tekoina mm. siten, että tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia, suomalaista koulutusta ja osaamista.

Saimaan alueen elinvoimaisuuden ja matkailun edistäminen ​

Lappeenrannan lentokentän ja Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen tavoitteena on tuoda alueen yritysten palvelut aiempaa sujuvammin matkailijoiden saataville ja auttaa eteläkarjalaisia yrityksiä menestymään entistä paremmin Lakeland Experiences hankkeen avulla. Yhteistyö aloitettiin vuonna 2020 ja se jatkuu myös kuluvana vuonna.

20 000 euron tuki Sapuskajelppiin Imatralla​

Sapuskajelpin avulla perheet, joille korona on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia, lahjoitettiin vuonna 2020 50 euron lahjakortteja ruokakauppoihin. Yhteistyö Imatran Seudun Yrittäjien kanssa.​

Kesäduuni OP Etelä-Karjalan piikkiin

Tuimme nuorten työllistymistä kesäksi 2020, jolloin OP Etelä-Karjalan kesätyösetelin avulla työllistyi 120 nuorta. Tämä kuului osana Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien, sekä Ruokolahden kunnan kanssa tekemäämme yhteistyöhön, jolla voidaan työllistää satoja nuoria kesätöihin.

Jatkamme nuorten työllistymisen tukemista kesällä 2021 jakamalla kesätyöseteleitä 140:lle  15-17-vuotiaalle nuorelle Imatralla, Lappeenrannassa, Ruokolahdella, Parikkalassa, Rautjärvellä ja Taipalsaarella. 

Tukea nuorten harrastustoimintaan

Vuonna 2020 tuimme 30 000 eurolla eteläkarjalaisia yhdistyksiä/seuroja, jotka tarjoavat harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. Seuroille annettavien tukien kautta mahdollistamme 10 000 lapsen ja nuoren ​harrastustoimintaa Etelä-Karjalassa.​ Tuemme lasten ja nuorten harrastustoimintaa myös vuonna 2021. 

Lapset liikkumaan

Hippo-hiihdoissa ja Hippo-yleisurheilukisoissa tarjoamme vuosittain liikunnan iloa noin 1500:lle alle 13-vuotiaalle lapselle, tapahtumissa mukana myös lasten vanhemmat ja isovanhempia.

Vuonna 2020 järjestimme omatoimiset Hippo-yleisurheilukisat ilahduttamaan lapsiperheitä. 

Reppu joka selkään​

HOPE ry ja OP Etelä-Karjala keräsivät kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun 2020 ajan koulureppuja,​ jotka lahjoitettiin vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille Lappeenrannassa ja Imatralla.​ 

Kaupunkipyörät puhtaamman ympäristön puolesta

Tarjosimme asukkaille, turisteille ja opiskelijoille keväästä syksyyn 2020 mahdollisuuden liikkua kaupunkipyörillä Lappeenrannassa ja Imatralla ja näin vähentää autoilun tarvetta.  

 

Paluu pankin etusivulle