OP Kalajoki ja OP Keski-Pohjanmaa suunnittelevat yhdistymistä

OP Kalajoki ja OP Keski-Pohjanmaa suunnittelevat yhdistymistä ensi syksynä. Suunnitelmissa on uusi alueellinen, entistä vahvempi, maakunnallinen osuuspankki. Tulevaisuuteen voimakkaasti suunnaten yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– OP Kalajoen ja OP Keski-Pohjanmaan hallitukset ovat tehneet yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla, sillä se on ennen kaikkea asiakkaiden etu. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä, kertoo OP Kalajoen hallituksen puheenjohtaja Juhani Tolonen.

– Hallinnolliset tehtävät vievät henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka yhdistymisen myötä vapautuu asiakkaiden hyväksi. Pankkien hallintoelimet yhdistyvät sellaisinaan vuoden 2021 edustajistonvaaleihin saakka, mikä vahvistaa hallinnon alueellista läsnäoloa nyt ja tulevaisuudessa, Tolonen jatkaa.

- OP Keski-Pohjanmaan tavoitteena on edistää koko maakunnan – tai itse asiassa neljän maakunnan - taloudellista hyvinvointia. Pankkien keskeiset neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä alusta alkaen, kertoo OP Keski-Pohjanmaan hallituksen puheenjohtaja Pekka Nikula.

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumisasiakirjat tänään. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 12.5.2020 kummankin pankin ylimääräisessä edustajiston kokouksessa. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuisi 1.11.2020.
 

Paikallisuus säilyy

– Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan elinvoimatutkimukset luovat myönteistä näkymää kolmelle ”triangeli-kaupungillemme” Kalajoelle, Kokkolalle ja Ylivieskalle – ympäröivän maakunnan hyötyessä myös kaupunkien kehittymisestä. Uuden pankin vahvemmat hartiat mahdollistavat entistä suurempien paikallisten yrityshankkeiden sekä maa- ja metsätaloushankkeiden rahoituksen unohtamatta ihan tavallisia henkilöasiakkaita. Suunnitelman mukaan kaikki nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa, kertoo OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

OP Kalajoen henkilökunta siirtyy suunnitelman mukaan OP Keski-Pohjanmaan palvelukseen vanhoina työntekijöinä, joten tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin, kertoo OP Kalajoen toimitusjohtaja Leena Pajumaa.

– Asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, sillä asiakassuhteet jatkuisivat entisellään. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina. OP Kalajoen omistaja-asiakkaat siirtyisivät OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet, toteaa Pajumaa.

Suunnitelman mukaan OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtajana jatkaisi Jyrki Rantala ja Leena Pajumaa nimitettäisiin johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi.