Kampanjamme avulla kesätöitä 71 nuorelle

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja porskuttaa eteenpäin myös poikkeusoloissa.

Kulunut ihmeellinen koronakevät on tuonut rutkasti haasteita kaikille 75:lle Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaan mukaan päässeelle yhdistykselle. Hyvästä tahdosta ja myönnetystä palkkaustuesta huolimatta kaikki yhdistykset eivät pysty tänä kesänä ottamaan kesätyöntekijää, mikä on täysin ymmärrettävää.

Palkkaustukea lahjoitetaan 28 400 euroa

Lähes kaikki, eli 71 yhdistystä suunnittelee parhaillaan 2 viikon mittaisen kesäpestin vaiheita yhdessä valitun nuoren kanssa. Muutoksia saattaa tulla niin kesätyön toimenkuvaan, sisältöön kuin ajankohtaankin. Pääasia on, että töitä yhdistyksistä löytyy ja niitä tarjotaan vastuullisesti ja sitä tehdään turvallisesti. Tänä kesänä pankki lahjoittaa siis 400 euron palkkaustuen 71 nuoren palkkaamiseen, mikä tarkoittaa yhteensä 28400 euroa suoraa tukea toimialueen yleishyödyllisille yhdistyksille ympäri Keski-Suomen.

864 kesätyöhakemusta

Yhdistykset vastaanottivat yhteensä 864 kesätyöhakemusta nuorilta kevään aikana. Viime vuonna vastaava luku oli 1022, joten hakemusten määrässä oli pudotusta 15 %, mikä on aika paljon. Koronakevään eristykset ja poikkeusolot ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet negatiivisesti myös nuorten kesätyönhakuun.

Etäinfoista apua

Kampanjassa mukana oleville yhdistyksille järjestettiin 3 ajankohtaista infoa koronaa koskien 20.-21.4. aikana. Etänä pidetyt infot tavoittivat melkein puolet yhdistyksistä. Kirjallinen infopaketti lähetettiin kaikille mukana oleville yhdistyksille. Olemme saaneet yhteydenpidosta ja infoista hyvää palautetta ja kiitämme yhdistyksiä aktiivisuudesta.

Yhdessä hyvä tulee

Yhteistyössä yhdistysten kanssa OP Keski-Suomi on siis päättänyt pitää kampanjan hengissä poikkeustilanteesta huolimatta. Nuorilla on tarve saada työkokemusta ja omaa rahaa tänäkin kesänä. Myös yhdistyksissä on tarvetta työtä tekeville käsipareille.

Olemme erityisen vaikuttuneita yhdistysten aktiiviesesta panoksesta ja suuresta sitoutumisesta kampanjaan tässä vaikeassa poikkeustilanteessa. Kannamme yhdessä yhteiskuntavastuuta. Kiitos.

Hyvää alkavaa kesää kaikille. Pysytään terveinä.
OP Keski-Suomi

Lisätiedot : Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija, p 010 256 5503