OP Keski-Suomen lahjoitukset lasten ja nuorten harrastamisen ja hyvinvoinnin tukemiseen

Syksyn 2022 Teemme yhdessä hyvää -lahjoituspotti 15 000 euroa jaettiin kokonaisuudessaan lasten ja nuorten harrastamisen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Lahjoitushakemuksia tuli yhteensä 18 kappaletta, joista lahjoituksen sai seitsemän hakijatahoa. Lahjoituksista päätti pankin hallitus joulukuun kokouksessaan. Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanja on osa OP Keski-Suomen vastuullisuus-työtä, jota ohjaa pankin oma ja OP Ryhmän vastuullisuusohjelma.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitus sai pankin toimialueella toimivilta seuroilta, yhdistyksiltä ja muilta kolmannen sektorin yhteisöiltä 18 hakemusta. Hakemuksista 72 prosenttia tuli Jyvässeudun alueelta ja 28 prosenttia muualta. Lahjoituksen saajista neljä on Jyvässeudulta ja kolme muualta maakunnasta. 

Lahjoitusten saajien valinnoissa huomioitiin erityisesti lapset ja nuoret, sillä syksyllä toteutetussa Kaikkien aikojen tekoja -omistaja-asiakaskyselyssä se nousi tärkeimpien kohderyhmien joukkoon. Valintaperusteina ovat myös olleet pankin arvoihin eli ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen sopiva toiminta, alueellinen ja kohderyhmän kokoon liittyvä vaikuttavuus sekä lasten ja nuorten harrastamisen tasa-arvoinen mahdollistaminen. 

Teemme yhdessä hyvää -lahjoituksen saajat: 

3000 e / Sairaala Novan tukisäätiö, Siimes-tila
”Lahjoituksen avulla hankkisimme Taide- ja luontoelämystila Siimeksen pysyvään käyttöömme.  Tila tulisi olemaan tärkeässä roolissa nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveyden tukemisessa.”

3000 e / Keski-Suomen Martat ry.
”Rahoitus mahdollistaisi neuvonnallisen ja käytännönläheisen kurssisarjan toteuttamisen nuorille. Kohderyhmänä ovat syrjäytymisvaarassa ja arjenhallintataitoja vailla olevat nuoret.”

2000 e / Palokan Riento ry.
”Seuran järjestämät kaksi yläkoululeiriä yläkouluikäisille nuorille. Leirien tavoite on harrastaa ja tutustua myös muihin lajeihin jalkapallon lisäksi. Kaikilla perheillä ei ole rahallisesti mahdollisuutta välttämättä harrastaa monipuolisesti eri lajeja ja näin voitaisiin yhdessä mahdollistaa tämä kaikille nuorille.”

4000 e / Teatterikone
”Lahjoituksen avulla Teatterikone tarjoaa noin 400 nuorelle (15-18 v.) pääsylipun Arkuttajat -esitykseen. Esitys käsittelee kuolemaa tragikoomisin keinoin ja sitä tarkastellaan kursailemattomasti meitä kaikkia yhdistävänä tekijänä ja ennen kaikkea tuodaan esille teatterin keskeinen voima - mitä tahansa aihetta voidaan käsitellä yhdessä.”

1000 e / Viitasaaren Viesti ry.
”Järjestämme ensi talvena 21-22.2.2023 yhdessä Suomen hiihtoliiton kanssa Lasten Lumipäivät ensimmäistä kertaa Viitasaarella. Tapahtuma pidetään alakoululaisille kahtena päivänä sekä perheille iltatapahtumana. Tapahtuma on iso ponnistus pieneltä seuralta.”

1400 e / Laukaan Urheilijat ry., koripallojaosto
”Haemme tukea, että pystymme tarjoamaan edullista harrastusta kaikille ikäryhmille. Erityisesti haluamme pitää vähävaraisten perheiden lapset mukana tarjoamalla heille harrastuksen ilmaiseksi.”

600 e / Pihtiputaan Partiolaiset ry.
”Lahjoituksesta saatava raha menisi lippukunnalle välttämättömän puolijoukkueteltan uusimiseen. Tällä hetkellä suurin ja tärkein lippukunnan retkeilyvarusteista eli puolijoukkueteltta on tullut tiensä päähän.”

Muita OP Keski-Suomen sosiaalisen vastuun tekoja ovat Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjan lisäksi muun muassa Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja 15-17-vuotiaiden kesätyöllistämisen tukemiseen, henkilökunnan Hiiop-vapaaehtoistyö, Taloustaitohanke, erilaiset hyväntekeväisyyskampanjat sekä Yrityskylä Keski-Suomi alakoulu, jossa olemme mukana OP Koti -pienoisyrityksellä. 

Lisätiedot: Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, pia.saikkonen@op.fi, p. 010 256 5610.