” ”

Ura pankissa

Heti työsuhteen alussa tuli tunne, että meistä uusista välitetään. Apua saa aina, kun sitä tarvitsee.

AML-asiantuntija

Haemme nyt OP Keski-Suomen AML-asiantuntijoita yritys – ja henkilöasiakasliiketoimintaan. 

Tehtäväsi on tukea liiketoimintaa valvomalla AML (anti-money laundring) ja KYC (know your customer) raportteja sekä toteuttaa raporttien perusteella asiakkaan maksuliikkeen selvityksiä ja asiakkuuteen liittyviä toimenpiteitä. Toimit tehtävässäsi AML-yhteyshenkilönä omassa liiketoimintalinjassa.  Lisäksi varmistat tehtävässäsi sääntelynmukaisen toiminnan oman liiketoimintalinjasi osaamisen ja prosessien osalta. Tehtävään liittyvät tarkennukset muotoutuvat liiketoimintalinjan mukaan. 

Lue lisää ja hae op-careers.fi -sivuston kautta viimeistään 31.5.2024. Mainitse hakemuksessasi oletko kiinnostunut ensisijaisesti henkilöasiakas- vai yritysliiketoiminnan tehtävästä. 

Luottoasiantuntija

Haemme nyt OP Keski-Suomen luottohallintoon asiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen. 

Arjessasi toimit asiantuntijana luottohallinnon osa-alueella ja tuet pankin luottoriskien hallintaa sekä luottopäätösten tekoa. Valvot luottoprosessien oikeellisuutta ja toimivuutta. Lisäksi seuraat valvonta- ja luottoriskiraportteja. Toimenkuvaasi kuuluu myös kehittää omien vastuualueidesi toimintoja ja varmistaa niiden vienti käytäntöön.

Lue lisää ja hae op-careers.fi -sivuston kautta viimeistään 31.5.2024.

Asiakkuuspäällikkö

Haemme nyt OP Keski-Suomen yritysrahoituksen osaajaa varmistamaan sääntelynmukaisuus liiketoiminnassa vakituiseen työsuhteeseen. 

Tehtäväsi on varmistaa yritysliiketoiminnassa työskentelevien rahoitusosaajien osaaminen erityisesti sääntelyn laatukriteerit huomioiden. Valmennat ja koulutat rahoitusprosessiin liittyviä muutoksia ja varmistat laadukkaan viestinnän sekä käyttöönoton käytettävistä toimintatavoista. Teet työssäsi myös valvontaa, raportointia ja niistä nousevien operatiivisten tekemisten jakamista tiimin kesken. 

Lue lisää ja hae op-careers.fi-sivuston kautta viimeistään keskiviikkona 29.5.2024.

Vakuusarviointiassistentti

Haemme nyt OP Keski-Suomen yrityspankkiin vakuusarviointiassistenttia määräaikaiseen työsuhteeseen. 

Tehtäväsi on osa yritysliiketoiminnan projektia, jossa tarkastellaan yritysrahoituksen vakuusarviointiprosessia. Varmistat tehtävässäsi tarvittavat vakuusarviointien kohdekatselmukset ja niiden dokumentoinnit sisältäen kohteiden kuvaamiset. Keräät tarvittavat tiedot osaksi dokumentaatiota ja hoidat myös muita projektin ajankohtaisia alueesi tehtäviä. 

Lue lisää ja hae op-careers.fi-sivuston kautta viimeistään keskiviikkona 29.5.2024.

Asiakkuusneuvoja/-asiantuntija

Haemme nyt OP Keski-Suomen myynnin palveluihin asiakkuusneuvojaa/-asiantuntijaa vakuuksien ja asuntokaupan tehtäväkokonaisuuteen vakituiseen työsuhteeseen. 

Arjessasi tuet liiketoimintaa toteuttamalla itsenäisesti asuntokauppoihin liittyviä tehtäviä. Laadit vakuusarviointeja ja niihin tarvittaessa liittyviä kohdekatselmuksia sekä katselmusten dokumentointia. Osallistut myös muihin vakuushallinnan ajankohtaisiin tehtäviin sekä projekteihin. Kehität aktiivisesti oman tehtäväalueesi toimintamalleja ja teet yhteistyötä monien eri sidosryhmien kanssa.

Lue lisää ja hae op-careers.fi-sivuston kautta viimeistään keskiviikkona 29.5.2024.

Meillä on yli 13 000 työkaveria

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jolla on yli kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta ja yli 13 000 työntekijää.

Tarjolla on monenlaisia työtehtäviä ja ura meillä on täynnä mahdollisuuksia. Myös opiskelijoille on tarjolla erilaisia väyliä ja keinoja päästä mukaan osaksi johtavaa finanssiryhmää tai paikallista osuuspankkia.

Kaikilla on oma tarinansa 

Lue meidän työkavereiden uratarinoista. Miten Matin ja Hennan ura on kehittynyt ja millaisia kokemuksia heille on kertynyt vuosien mittaan?

Matti Halttunen, pankinjohtaja

Keväällä 2010 osallistuin Keski-Suomen Osuuspankin opiskelijatilaisuuteen, joka herätti minussa suuren intohimon finanssimaailmaa kohtaan. Kesätyö Karstulan konttorissa syvensi tätä kiinnostusta, ja onnekkaasti pääsin jatkamaan työskentelyä Jyväskylän pääkonttorilla. Talven kiireiset päivät kassapalveluissa ja illat rahoitusmarkkinoiden opiskelussa antoivat vahvan perustan.
 
Vuonna 2011 sain mahdollisuuden siirtyä sijoitusneuvojan tehtäviin ja myöhemmin varainhoitajaksi Private Bankingiin. Kolme vuotta myöhemmin otin vastuun meidän varallisuudenhoidon myynnistä ja asiakaskokemuksen valmentamisesta. Johdin viiden vuoden ajan varakkaiden asiakkaidemme palvelumallia Keski-Suomessa ja opiskelin eMBA-tutkinnon työantajani tukemana. Kesällä 2023 sain vastuulleni pankkimme henkilöasiakasliiketoiminnan ja minut valittiin OP Keski-Suomen johtoryhmän jäseneksi. Elän tällä hetkellä unelmaani ja olen yhdessä tiimieni kanssa rakentamassa tulevaisuuden pankkia Keski-Suomeen. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, miltä pankkimme vuosikymmenen lopussa näyttää. Varmaa on kuitenkin se, että tavoitteemme on tarjota inspiroiva työympäristö, joka luo vaurautta ja turvallisuutta toimintaympäristössään. Rakennamme parempaa huomista yhdessä omistaja-asiakkaidemme kanssa.
 
Vastuun ottaminen ja rohkeus uusiin haasteisiin ovat olleet avainasemassa omalla urapolullani. Minua on tuettu aina, kun olen tarvinnut apua, ja jokainen esihenkilöni on kannustanut jatkuvaan oppimiseen. Koen, että välitön työyhteisömme kannustaa meitä kehittymään ja samanaikaisesti antaa meidän toimia omilla vahvuuksillamme. Minulla ne vahvuudet ovat olleet ennen kaikkea vuorovaikutuksessa sekä muiden ihmisten innostamisessa.
 
Vahvasti kehittyvä ja uudistuva finanssiala tarjoaa monia mahdollisuuksia ja visiomme onkin olla vetovoimaisin työnantaja Keski-Suomessa. Oli tehtävä tai rooli pankissamme mikä tahansa, on sen merkitys työssämme aina läsnä. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa suuresti ihmisten ja koko Keski-Suomen alueen tulevaisuuteen. Autamme asiakkaitamme tekemään parempia taloudellisia valintoja ja mahdollistamme yhteisöllisellä roolillamme maakuntamme menestystä. Aika inspiroivaa.

 

Henna Matilainen, asiakkuusjohtaja

Minusta piti tulla kauppias. Ja sitä ennen fysioterapeutti tai opettaja. Olen kuitenkin aina ollut parhaimmillani erilaisten projektien parissa, kehittämässä toimintatapoja ja työskentelemässä yhdessä muiden kanssa. Kiitokset lukiomme rehtorille, joka ohjasi minua hakeutumaan lopulta liiketalouden alalle. Ura pankissa ei siis ole ollut aina selkeä päämäärä. Opiskeluaikoina siitä tuli sellainen ja hyvä niin. Juuri nyt en osaa kuvitella tekeväni mitään muuta.

Aloitin työharjoittelussa OP Pohjois-Savon pääkonttorilla keväällä 2016. Päivät kassa- ja ajanvarauspalveluissa antoivat kattavan kuvan työskentelystä pankissa ja olin erittäin innoissani, kun sain harjoittelujakson päätyttyä jatkaa Karttulan toimipisteellä. Pienessä konttorissa sai tehdä kaikkea rahanhuollosta markkinointiin. Puolen vuoden työkomennuksen jälkeen Karttulan konttori kuitenkin suljettiin. Minulle muutokset ovat aina olleet mahdollisuuksia ja tämä kerta ei tehnyt poikkeusta. Siirryin takaisin pääkonttorille ja pääsin mukaan rakentamaan uutta yksikköä, jossa palvelimme omistaja-asiakkaitamme pääasiassa verkko- ja puhelinneuvotteluissa.

Seuraavaksi, vuonna 2018 tie vei OP Keski-Suomen Private Bankingiin ja väittäisin sen olleen suurin käännekohta työurallani. Aloitin asiakkuusneuvojana ja vuonna 2022 jäin vanhempainvapaalle asiakkuuspäällikkönä. Tuohon väliin mahtui asiakkuudenhoidon kehittämistä, uuden palvelumallin rakentamista, valmentamista ja myynnin johtamista. Tärkeintä, eli lukuisia asiakaskohtaamisia unohtamatta. Tuo ajanjakso on mahdollistanut sen, että olen nyt tässä – elokuussa 2023 aloittaneena asiakkuusjohtajana, vastaamassa omistaja-asiakkaidemme asiakaskokemuksesta, sujuvasta asioinnista ja unelmien toteuttamisesta yhdessä 31 toimihenkilön kanssa. 

Koko pankkiurani aikana olen saanut vastuuta ja uusia haasteita pyydettäessä. Minua on kannustettu opiskelemaan, oli kyse sitten tutkinnosta tai lyhyemmästä kurssista. Esihenkilöt ovat myös olleet tukena ja apuna aina tarvittaessa.  Nyt itse esihenkilöasemassa olevana pysähdyin miettimään, miten kiteyttäisin erinomaisen johtajuuden. Oman kokemukseni mukaan se on sitä, kun saa muut ympärillä loistamaan ja yltämään parhaimpaansa. 

 

Kiinnostuitko meistä?

Jos sinua kiinnostaa uramahdollisuudet tai harjoittelu meillä OP Keski-Suomessa, laita viestiä keski-suomen.hr(a)op.fi.