Arja

Henkilökohtainen ja helposti saatava palvelu ratkaisevat

Kuhmon Osuuspankki on pysynyt luotettavana ja kotoisana kumppanina kuhmolaislähtöisille Arja Haveriselle ja Pertti Piiraiselle niin pitkään kuin he muistavat. Asuntosäästötili, eri elämänvaiheiden asuntojen rahoitukset sekä perheen aikuisten ja lasten kaikki muut pankkiasioinnit ovat olleet aina Kuhmon Osuuspankissa, vaikka perhe on asunut pitkän jakson elämästä Espoossa.

- Asioinnin helppous on niin iso asia, että meillä ei ole ollut ikinä syytä edes miettiä pankin vaihtamista, Pertti sanoo.

Kuhmosta 1990-luvulla lähteneet ja palanneet asteittain takaisinpäin, ja nyt heidän voi sanoa olevan jälleen vähintään puoleksi kuhmolaisia: etätyö ja yrittäjyys on mahdollistanut heille työn ja muun elämän yhdistämisen kahteen eri kotiosoitteeseen ja paikkakuntaan.

- Minusta tuli kuhmolainen uudestaan vuonna 2021, kun koronan myötä oli mahdollista siirtyä lähes kokonaan etätyöhön, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijoiden vuokrareskontraa hoitava Arja kertoo.

Hänen työpisteensä on Pertin synnyinkodin, Pitkäniemen, pirtin pöydän ääressä.

- Minulle etätyö sopii hyvin, oli suorastaan ihanaa siirtyä pois toimistolta. Nyt teen aamut töitä, voin ulkoilla päivällä metsän keskellä ja jatkaa töitä iltapäivällä tai illalla. Työn rytmittäminen muun elämän mukaan on hieno mahdollisuus.

Pertti ja Arja ostivat tilan Pertin sedältä vuonna 2013, minkä jälkeen Pertti ja Arja ovat viettäneet siellä aikaansa koko ajan enemmän. Pitkäniemen pihapiiri on laitettu kauniisti, ja vastikään kengitetyn luhtiaitan sisälle on rakennettu kesähuone sekä kerätty maatalon vanhoja työkaluja. Kaikesta näkee, että tilalla viihdytään.

- Nyt Arja on täällä yli puolet kaikesta ajasta ja minä taas alle puolet, Pertti kertoo.

Pertin kotikunta on edelleen Espoo, ja hänen työnsä on kiinteästi siellä. Hän on entiseltä ammatiltaan autoteknikko ja on työskennellyt muun muassa työnjohtajana huoltopuolella sekä vahinkotarkastajana.

- Kun tämä työ muuttui enemmän ja enemmän päätteen ääreen toimistotyöksi, en tykännyt siitä enää. Kun tilaisuus avautui tilakaupan yhteydessä, irtisanouduin ja lähdin metsäkouluun Evolle opiskelemaan. Nyt teen pääasiassa taimikonhoitoa kevytyrittäjänä Etelä-Suomen alueella. Yrittäjyyden myötä voin itse määritellä työaikaa ja hoitaa omia metsiä vapaa-ajalla.

Pertti on opettanut metsätöitä myös Arjalle, joka hoitaa tilan taimikoita raivaussahan kanssa.

Arja Haverisella on erityinen suhde Kuhmon Osuuspankkiin asiakassuhteen ohella myös toisesta syystä: Arja on entinen osuuspankkilainen. Hän työskenteli Kuhmon Osuuspankin Pajakka-perhepankissa vuodet 1986–1990 kassatoimihenkilönä ja piipahti vielä kesätöissä vuonna 1994.

- Pankissa oli mukava työskennellä, siellä oli aina hyvä tunnelma.

Asiointi jatkui luontevasti tuttujen virkailijoiden kanssa vuosikymmenien vaihtuessa, ja Arja tottui hoitamaan perheen pankkiasioinnit.

- Oli niin helppoa hoitaa asiat, kun pankissa oli tutut ihmiset hoitamassa asioita. Vaikka virkailijat ovat vaihtuneet vuosien aikana, sama hyvä yhteistyö on jatkunut kaikkien kanssa.

Arja näki tuolloin alkutahdit pankkiasioinnin teknisestä uudistumisesta, ja on seurannut kehitystä asiakkaana tähän päivään saakka.

- Asiointi on ollut aina sujuvaa, mutta varsinkin etäasiakkaille se on muuttunut koko ajan helpommaksi. Nykyään asiointi onnistuu usein ilman käyntiä kotikonttorissa.

Erityisen kiitoksen Kuhmon Osuuspankille Arja ja Pertti antavat henkilökohtaisesti asiakaspalvelusta: Kuhmon Osuuspankissa pankkivirkailijat ovat tavoitettavissa suorasta puhelinnumerosta, jolloin puhelimessa ei tarvitse odottaa, kun asiaa siirretään yhdeltä virkailijalta toiselle. Voi asioida tietyn henkilön kanssa, jolloin asiointi on aina helpompaa, kun virkailija on tuttu, eikä tarvitse uudelle henkilölle aina selittää tilannetta.

Se on erittäin iso plussa, että tiedän suoraan, kenelle soittaa. Lisäksi Kuhmossa on ystävällistä ja kiireetöntä, erilaista kuin Etelä-Suomessa. Kuhmossa voi aina luottaa ihmisiin ja asioiden hoitamiseen niin pankissa kuin muussakin elämässä, Pertti sanoo.