Perhekuva
Marja-Leena, Antti ja Iida nautiskelevat mökkeilystä Juolunkajärven rannalla. Kuhmon Osuuspankki on ollut mahdollistamassa perheen mökkiunelmaa.

Ylisukupolvinen pankkiasiakkuus toimii saumattomasti

- Asiat ovat nyt melko hyvällä mallilla, Antti Kyllönen hymyilee Juolunkajärven rannalla sijaitsevan uuden kesämökin olohuoneessa.

Kyllönen viittaa perheen kymmenen vuoden takaiseen päätökseen, jonka seurauksena Uusimaa vaihtui Kainuuseen. Hän kertoo suunnitelleensa tuolloin, että paluumuutto mahdollistaa omakotitalon, hirvikoiran, maastoauton ja kesämökin hankkimisen, mitkä asiat eivät olisi olleet mahdollisia Helsingissä. Nyt viimeinenkin palanen haaveista on loksahtanut paikoilleen, kun Marja-Leena Juntusen ukiltaan saamalle tontille on rakennettu mökki, rantasauna ja varasto. Ensivaiheen rakentamisesta on jäljellä enää saunan terassin viimeistelytöitä.

Kuhmon Osuuspankki on kulkenut Marja-Leenan ja Antin elämässä mukana molempien lapsuudesta saakka. Pankki on ollut rahoittamassa asuntojen ja viimeisimpänä mökin lainoja, autojen rahoitusta,  tarjonnut rahastosäästämisen palvelut ja auttanut myös Antin ja hänen veljiensä yhteisen yrityksen talousasioissa. Perheen tytär Iida on luonnollisesti myös Kuhmon Osuuspankin asiakas.

- Kaikki pankkiasiat ovat olleet aina Kuhmon Osuuspankissa, ensin omat ja sitten myöhemmin yhteiset. Silloin aikoinaan kilpailutin joitakin lainoja, mutta kun pankki on ollut aina kilpailukykyinen ja palvellut hyvin, ei ole koskaan tullut mieleenkään vaihtaa pankkia, Antti sanoo.

Hän nimeää pankin tärkeimmiksi ominaisuuksiksi luotettavuuden, tuttuuden, asioinnin helppouden ja joustavuuden.

- Se ei ole ollut koskaan este, että pankki on ollut Kuhmossa, Marja-Leena vahvistaa.

Marja-Leena ja Antti ovat molemmat lähtöisin Kuhmosta. Haave paluusta pohjoiseen oli itänyt molemmilla aina alitajunnassa, ja vaikka Helsingissä oli mielenkiintoiset työt ja hyvä asua, vuosien vieriessä Kainuun lomilta oli aina vaikeampi lähteä takaisin kotiin.

- Kun paluumuuttohaave konkretisoitui keskusteluksi vuonna 2013, päätös syntyi melkein päivässä, päiväkodin lastenhoitajana toimiva Marja-Leena kertoo.

Vaikka perheellä on Kainuussa nyt hyvä asua, Kainuun Rajavartioston huoltoupseerina työskentelevä Antti arvostaa “maailmalla” vietettyjä vuosia.

- Nuo vuodet avasivat silmäni näkemään toimintaympäristömme laajemmin kuin täältä Kainuusta käsin. Tämä auttaa minua työssäni edelleen.

Perhe ostaa kaikki mökillä tarvitsemansa asiat ja palvelut Kuhmosta ja tukevat sillä tavalla paikallisia yrittäjiä sekä paikkakunnan elinvoimaisuutta. Mökin rakennusten kehikot ovat Kuhmosta, samoin ikkunat, muut rakennustarvikkeet, puutavara ja tarvittu työvoima.

- Kuhmossa palvelu toimii älyttömän hyvin pankin ohella myös muissa yrityksissä. Nytkin kun tulin mökille, minua oli odottamassa valmiiksi lastattu rautakaupan peräkärry liikkeen pihassa. Mistään muualta ei saa tällaista palvelua.

Antti sanoo, että vaikka pankki ei näyttelekään suurta roolia arjen elämässä, palvelun toimivuus aina tarvittaessa lämmittää mieltä.

- Ja mikä hienointa, pankista jopa soitetaan ja kysytään kuulumisia, jos emme ole hetkeen asioineet, Marja-Leena kehuu.