Osuuspankin kanssa rastilta toiselle

Seinäjokelaisten Pirjo ja Jarkko Rajalan suunnistajaperhe kiertää kesäkauden ympäri Suomea, ja heinäkuun alussa he pysähtyvät Pirjon kotikunnassa Kuhmossa järjestettävällä Kainuun Rastiviikolla.

- Pirjo on meidän perheessä kuntosuunnistaja, vanhemmat lapset Maija ja Kerttu kilpasuunnistajia, nuorimmainen Lauri kiertää rastirataa ja minä olen kilpakuntoilija, Jarkko kertoo.

Suunnistus on ollut urheilutaustaisen Jarkon harrastuksena alakouluikäisestä saakka, hänen päälajinsa on ampumahiihto.

- Kesäisin kierrämme melkein joka viikonloppu kisaamassa jossakin päin Suomea. Olemme käyneet myös Rastiviikolla muutaman kerran ja nyt Kuhmossa osallistuminen on helppoa anoppilasta käsin.

Pirjo ja Jarkko Rajala ovat kirjaimellisesti rakentaneet perheensä elämänvaiheita omin käsin, ja Kuhmon Osuuspankki on ollut hankkeissa mukana helppona ja joustavana kumppanina.

- Meistä tuli perheenä Osuuspankin asiakkaita vuonna 2006, kun haimme ensimmäistä asuntolainaa 1930-luvulla rakennetun talon hankkimista varten. Minä olin jo tuolloin Osuuspankin omistajajäsen, ja silloin jäsen sai 30 000 euroa lainaa ilman takaajia. Kun myös Jarkko liittyi jäseneksi, saimme rahoitettua tuon hankkeen ilman henkilötakauksia.

Pariskunta remontoi kohteessa ensin asuinrakennuksen, sen jälkeen he rakensivat saunallisen ulkorakennuksen, ja sen valmistumisen jälkeen vielä lisää varastotilaa sekä autotallin.

- Kun rakensimme ja laajensimme, vakuusarvo kasvoi joka vaiheessa ja saimme hankkeisiimme sillä tavalla uusia rahoituksia. Asiointi Kuhmon Osuuspankissa oli aina todella helppoa, ja kun tuttu asiakaspalvelija aina soitteli ja muistutteli asioiden hoitamisesta, tuosta ajasta jäi hyvät muistot, Pirjo sanoo.

Kun Rajaloiden perhe kasvoi, remontoitu puutalo alkoi tuntua pieneltä tuolloin nelihenkiselle perheelle, ja oli aika etsiä uusi koti.

- Silloinen kotimme sijaitsi Ilmajoella, ja kulkemisen vähentämiseksi halusimme muuttaa Seinäjoelle. Ostimme kerrostaloasunnon ja remontoimme sen väliaikaiseksi kodiksemme, Seinäjoen Pruukin yhtenäiskoulussa opinto-ohjaajana työskentelevä Pirjo kertoo.

Samaan aikaan perhe rakensi uutta omakotitaloa uudelle asuinalueelle, ja aikaisempien asuntojen tapaan Jarkko teki rakennustyöt alan ammattilaisena itse.

- Rakentamisessa on minulla yhdistynyt harrastaminen ja työ, Seinäjoen koulutuskuntayhtymässä rakennusalan koulutusvastaavana työskentelevä Jarkko kertoo.

Jarkko Rajala on kotoisin Pohjanmaalta ja työskenteli ennen opetusalalle siirtymistään yrittäjänä. Sinä aikana hän ennätti olemaan useamman eri pankin asiakkaana.

- Varsinaista kotipankkia minulla ei ole ollut ennen kuin nyt. Myös lastemme pankkiasiointi on kokonaan Kuhmon Osuuspankissa, ja osa perheen vakuutuksista OP Pohjolassa, Jarkko kertoo tyytyväisenä. 

Kuhmon Osuuspankkia Pirjo ja Jarkko kehuvat erityisesti asiakaspalvelun joustavuuden ja henkilökohtaisen palvelun vuoksi.

- Hyvää palvelua, neuvoja ja apua on saatu aina.