Pankin henkilökuntaa ja ilmapalloja

Tule mukaan 10-vuotisjuhlavuoteen!

OP Kymenlaakso nostaa juhlavuotenaan esiin vastuullisuusteemoja, joihin pankin omistaja-asiakkaat ovat päässeet vaikuttamaan. Kuukausittain tehdään konkreettisia tekoja kymenlaaksolaisten hyväksi.

OP Kymenlaakso perustettiin vuonna 2012, kun viisi osuuspankkia sulautui yhdeksi maakuntapankiksi.

Perustehtävänsä ja arvojensa mukaisesti pankki edistää alueellista elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Juhlavuonna korostuvat vastuullisuusteot kymenlaaksolaisten hyväksi.

- Kysyimme omistaja-asiakkailtamme, millaisia vastuullisuustekoja he haluaisivat meidän tekevän. Kyselyssä eniten ääniä saivat nuorten työllistyminen ja koulutuksen tukeminen, teot luonnon ja ympäristön hyväksi sekä lasten ja nuorten liikunnan tukeminen. Tulosten perusteella nostamme juhlavuoden ajan kuukausittain esiin meille ja omistaja-asiakkaillemme tärkeitä teemoja ja teemme konkreettisia tekoja, kertoo HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

OP Ryhmä aloitti Hiiop!-yritysvapaaehtoistyön vuonna 2017 satavuotiaan Suomen kunniaksi. OP Kymenlaakson henkilöstö on tehnyt siitä lähtien vapaaehtoistyötä mm. lasten liikunnan ja urheilun, ikäihmisten ja sotaveteraanien, kodittomien eläinten sekä erilaisten järjestöjen parissa.

OP Kymenlaakson henkilöstöllä on myös tänä vuonna mahdollisuus käyttää yksi työpäivä vapaaehtoistyöhön. Järjestöt ja muut yleishyödylliset toimijat Kymenlaakson alueelta voivat ilmoittaa nyt millaiseen toimintaan tai tapahtumaan tarvitsisivat apukäsiä. Tehtäviä voi ilmoittaa koko juhlavuoden ajan.

Ohjaamme lahjoituksemme Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry:lle, joka tulee käyttämään saamansa tuen perheille suunnattavaan ennaltaehkäisevään toimintaan Kymenlaakson alueella.

Mitä sinulle kuuluu?

Keneltä voisit kysyä, mitä kuuluu? Kenelle sinun on pitänyt soittaa, mutta se on aina jäänyt? Kommentoi Facebook- tai Instagram -julkaisuamme, niin saatat päästä vaihtamaan kuulumisia läheisesi kanssa teatteri-illan lomassa. Arvomme voittajan 28.11.2022.

Olemme mukana myös ilahduttamassa ikäihmisiä, vahvistamassa nuorten tulevaisuudenuskoa ja kannustamassa heitä unelmoimaan sekä koulukiusaamisen vastaisessa työssä.

Pienillä, mutta sitäkin merkittävämmillä valinnoilla turvaat oman ja läheistesi selviämisen läpi arjen haasteiden. Kokosimme 10 vinkkiä, joiden avulla voit tehdä arjestasi sujuvampaa ja vastuullisempaa.

Kisoihin voivat osallistua kaikki alle 12-vuotiaat.

Tytöt ja pojat kisailevat omissa sarjoissaan. Jokainen osallistuja voi ilmoittautua yhteen lajiin ja kaikki osallistujat palkitaan.

OP Kymenlaakso on tänä syksynä mukana turvaamassa kymenlaaksolaisten lasten koulutietä lahjoittamalla 100 uuden tieliikennelain mukaista ja liikennekasvatusta tukevaa työkirjaa alueen ekaluokkalaisille.

Huolehditaan me kokeneemmat yhdessä pienistä tien käyttäjistä liikenteessä!

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä jo kuudetta kertaa reppuja ja koulutarvikkeita, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin OP Kymenlaakson konttoriin 11.-29.7.2022.

Haluaisitko tulla VIP-vieraaksemme KPL - JoMa -pesäpallo-otteluun tiistaina 26.7.2022 yhdessä kaverisi kanssa?

Arvomme juhlavuotemme kunniaksi ilmoittautuneiden joukosta viisi 10-vuotiasta, jotka voivat ottaa mukaan kaverinsa. Arvontaan voi osallistua 9. - 20.7.2022.

Otetaan vastuuta yhdessä.

Tee hyvä teko ympäristölle. Valitsemme 10 vastuullisuustekoa, jotka palkitsemme 1 000 euron tuella. Hakuaika 15.5.-5.6.

Kymenlaaksolainen yhdistys tai yhteisö, esimerkiksi koululuokka, kyläyhdistys tai urheilujoukkue. Tee hyvä teko ympäristölle vaikkapa siivoamalla läheinen uimaranta, hankkimalla korttelin asukkaille yhteinen komposti tai istuttamalla puita.

Omistaja-asiakas: anna äänesi OP-mobiilissa ja olet mukana päättämässä, mitkä yhdistykset tai yhteisöt saavat tukea!

Omistaja-asiakkaana sinä voit olla valitsemassa kolmea tuen saajaa, jotka saavat äänimäärien mukaan 7 000, 5 000 ja 3 000 euroa.

Tutustu hakijoihin ja suunnitelmiin tuen käyttötarkoituksesta alla ja anna äänesi OP-mobiilissa 11.-24.4.2022.

Hei sinä, 13-15 vuotias nuori!

Kerää viiden hengen peliporukka ja tulkaa testaamaan taitonne taloustaitoaiheisessa pakohuonepelissä!

Pelipäivät OP Kymenlaakson konttoreilla:

  • Haminan konttori ma 4.4. klo 15.00-16.30
  • Kotkan konttori ke 6.4. klo 15.00-16.30
  • Kouvolan konttori pe 8.4. klo 15.00-16.30

 

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Kymenlaakso etsi helmikuun ajan yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. 14.3. käynnistyy nuorten kesätyöhaku, joka jatkuu 17.4. asti.  

Nuoria kannustetaan hakemaan Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kesätyöpaikkoja suoraan yhdistyksiltä. Kesätyötä voi hakea kuka tahansa 15–17-vuotias nuori. Kesätyöt sijoittuvat kesälomakauteen. Kesätyön pituus on kaksi viikkoa. Huomioithan, että voit hakea työtä useammasta mukana olevasta yhdistyksestä, mutta vastaanottaa vain yhden työpaikan. 

Jaamme 25 000 euroa paikallisille yhdistyksille ja yhteisöille, joiden toiminta tukee paikallista elinvoimaa ja yhteisöllisyyttä tai edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia

Omistaja-asiakkaanamme sinä voit olla valitsemassa kolmea tuen saajaa, jotka saavat:

  • 7 000 euroa
  • 5 000 euroa
  • 3 000 euroa

Lisäksi henkilöstömme valitsee hakijoiden joukosta kohteen, joka saa 5 000 euroa.

10-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi jaamme myös 10 x 500 euron tuen paikallisten, iloa ja yhteisöllisyyttä lisäävien tapahtumien järjestämiseen eri puolilla Kymenlaaksoa.

Hakuaika on 11.2. - 31.3.2022. Tukea voivat hakea kymenlaaksolaiset yhdistykset ja yhteisöt, joiden pankkiasiat on keskitetty OP Kymenlaaksoon. 

Omistaja-asiakkaanamme olet tervetullut viettämään vauhdikasta iltaa Mielakan rinnekeskukseen lasketellen, lautaillen tai pulkkaillen.

Mielakan rinnekeskus on varattu omistaja-asiakkaidemme käyttöön maanantai-illaksi 7.3. klo 17-20. Hissit pyörivät maksutta ja voit tulla joko laskettelemaan, lautailemaan tai nauttimaan vauhdin hurmasta pulkkamäessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan iltamäkeen koko perheen voimin! Ilmoittautuminen päättyy 6.3. tai tapahtuman täyttyessä (maksimiosallistujamäärä on 500 henkilöä).

Ilmoittautumislinkin löydät OP-mobiilista: Muut > Omistaja-asiakas > Kumppaneidemme tarjoamat edut > Tapahtumat

OP Kymenlaaksossa on tarjolla 10 kesätyöpaikkaa!

Kysyimme omistaja-asiakkailtamme, millaisia vastuullisuustekoja he haluaisivat meidän tekevän. Eniten toiveita kohdistui nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukemiseen.

10-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi tarjoamme tänä vuonna 10 kesätyöntekijälle mahdollisuuden tutustua finanssialaan. Paikkoja asiakaspalvelutehtävissä kassa- ja neuvontapalveluissa on tarjolla sekä Haminan, Kotkan että Kouvolan konttoreissa. Valittavien kesätyöntekijöiden tulee olla täysi-ikäisiä.

Jätä hakemuksesi 28.2.2022 mennessä.

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorille tärkeä etappi. OP Kymenlaakso etsii helmikuun loppuun asti yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tulevana kesänä tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen yhteensä 50 nuoren palkkausta varten ja yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi.

Tuen saavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. OP edellyttää yhdistyksiltä sitoutumista Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Yhdistykset voivat hakea tukea helmikuun aikana. Maaliskuun alussa osuuspankki valitsee tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Juhlavuoden aluksi OP Kymenlaakso kutsuu kanssaan juhlimaan muita tänä vuonna 10-vuotispäiväänsä viettäviä. Pankki toteuttaa kymmenen 10-vuotiaan kymenlaaksolaisen pientä unelmaa vuoden 2022 aikana ja kertoo toiveiden toteutumisesta sosiaalisen median kanavissaan sekä OP Mediassa.

- Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet monelle lapsiperheelle erityisen raskaita taloudellisten haasteiden, etäkoulun ja harrastussulkujen vuoksi. Haluamme nyt tuoda iloa lapsiperheisiin ja toteuttaa kymmenen pientä unelmaa. Ajattelemme, että juhlavuosikin on parasta jaettuna.

Haku unelmien toteutukseen on avoinna 16.-31.1.2022.