Reppukeräys onnistui jälleen – uusi reppu yli 190 vähävaraisen perheen koululaiselle

Moni koululainen saa lähipäivinä itselleen uuden koulurepun. HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Pohjois-Karjala keräsivät yhteistyössä heinäkuun ajan reppuja, jotka lahjoitetaan koulutietään aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys sai liikkeelle tuhannet ympäri Suomen – Pohjois-Karjalassa reppuja kerättiin yli 190 kappaletta. HOPE ry:n lisäksi pankin paikallisena yhteistyökumppanina toimi Siun sote.

Ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen. Jo neljättä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea saman myös tänä vuonna. Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja useille kaikki apu on tervetullutta. Uudet koulureput selässään pienet koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta. 

Osuuspankki toimittaa lahjoitukset paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle ja Siun soten sosiaalipalveluille, jotka lajittelevat ja jakavat reput ja koulutarvikkeet elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville. Keräyksen avulla kerättiin reppujen lisäksi lukematon määrä penaaleja ja muita kouluvälineitä.

  – Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osa vastuullisuustyötämme. On ollut mahtavaa huomata se into, jolla asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat lähteneet mukaan keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo OP Pohjois-Karjalan toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen.

Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja kerättiin jo 3 000 kappaletta lähes 70 eri paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajeni jo lähes 80 paikkakunnalle.

 

Hope - yhdessä ja yhteisesti ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.