OP Pohjois-Savolle yhteiskäyttöauto

Pohjois-Savon Osuuspankki ottaa käyttöönsä OP Yhteisauton. Alkuvaiheessa yhteiskäyttöinen auto tulee pankin henkilöstön käyttöön. Myös mahdollisuutta tuoda auto pankin omistaja-asiakkaiden käyttöön selvitetään.

Yhteiskäyttöinen sähköauto, OP Yhteisauto, tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden sähköautojen testaamiseen ja täydentää pankin työntekijöiden omaa liikkumisen palettia. Yhteiskäyttöautolla pankin henkilökunta voi tehdä työajoja ja sitä voi vuokrata omaan käyttöön myös vapaa-ajalla.

-Olemme useamman vuoden ajan ottaneet ympäristövaikutuksia huomioon muun muassa hankinnoissa, kiinteistöhuolloissa ja sähköisen asioinnin edistämisessä. Haluamme osaltamme olla mukana edistämässä myös sähköautoilun kasvua. Pankin henkilöstön käyttöön tuleva yhteiskäyttöauto on hyvä jatke sähköautojen latausasemille, joita OP avasi toukokuussa yhteistyössä Fortumin kanssa myös Kuopioon, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Yhteiskäyttöauto varataan omaan käyttöön mobiilisovelluksella, jonka OP Kulku on kehittänyt erityisesti yrityksiä, kuntia ja kaupunkeja varten. Sovellus tekee autojen yhteiskäytöstä helppoa, sillä sekä auton varaaminen, ajon laskutus, auton lataustason tarkistaminen ja ovien avaaminen tapahtuvat sen avulla.

Sähköautojen lataaminen onnistuu nyt OP Pohjois-Savon Kuopion, Nilsiän ja Suonenjoen konttoreiden yhteydessä olevilla OPn ja Fortumin yhteistyössä rakentamilla latausasemilla. Seuraavaksi avataan latausasemat Iisalmeen ja Leppävirralle.

Liikkuminen on yksi OP Ryhmän uusista palvelukokonaisuuksista. Vuoden 2016 lopussa lanseerattu OP Kulku -palvelu oli ensiaskel OP Liikkumisen palveluissa. Palvelu tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden sähköautoiluun esimerkiksi kuukausimaksulla tai yhteiskäyttöautona ilman omistamiseen liittyvää huolta. OP Yhteisauto –palvelun kautta yhteiskäyttöautoja on jo yli kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Lisäksi OP Ryhmän ja Fortumin yhteistyön tavoitteena on jatkossa laajentaa sähköautojen latausverkostoa.