Kesäduuni OP:n piikkiin, yhdistyshaku alkanut

OP Ylä-Pirkanmaa tarjoaa Kesäduunin 25 nuorelle OP:n piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä – ”Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa.”

OP Ylä-Pirkanmaa etsii jälleen 22.1.–16.2.2024 välisenä aikana yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 1517-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Ylä-Pirkanmaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.  

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi somereportterina, apuna urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, kunnossapitohommissa tai apulaisohjaajana kesäleirille. Osuuspankin tuki yhden nuoren työllistämiseksi on 500 euroa. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista. 

Kesäduuni OP:n piikkiin tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan.

– Me OP Ylä-Pirkanmaassa haluamme olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Itse ansaittu kesätyön palkka konkretisoi nuorelle rahaa ja opettaa oman talouden hallintaa. Oma raha on myös edellytys sille, että oma talous alkaa kiinnostaa. Rahan käyttö ja talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja, sillä omasta taloudesta huolehtiminen kasvattaa koko ajan merkitystään. Taloustaidot luovat pohjaa pitkälle aikuisuuteen, ja kiinnostus talouteen on tärkeää niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla, sanoo OP Ylä-Pirkanmaan toimitusjohtaja Leena Selkee.

Kampanjan avulla OP Ylä-Pirkanmaa haluaa myös tukea oman toimialueensa yhdistysten toimintaa. Pankki tarjoaa tukea yhteensä 12.500 euroa, jonka avulla kesäksi työllistyy 25 nuorta.  Osuuspankki valitsee helmikuun lopulla tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. 

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2024 kesätyöpaikkoja 1517-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista sekä tukea kolmannen sektorin toimintaa.

Käytännössä yhdistykset hakevat tukea osuuspankin verkkosivulla 16.2. mennessä, ja nuoret puolestaan hakevat Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 4.–31.3.2024. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osuuspankin verkkosivulla.  

Kesäduuni | OP

 

Lisätiedot:

Leena Selkee, toimitusjohtaja

puh. 0500 335323