OP:n omistaja-asiakkaat ottivat kantaa pankin vastuullisuustekoihin

OP Ylä-Pirkanmaan omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan oman alueensa vastuullisuustekoihin. OP kysyi tänäkin syksynä omistaja-asiakkailtaan, millaisia vastuullisuustekoja osuuspankin tulisi toteuttaa. Pankin omistaja-asiakkaat valitsivat tärkeimmiksi teemoiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan, senioreiden turvalliset digitaidot ja nuorten vastuullisen rahankäytön. Kolmatta kertaa järjestettyyn kyselyyn osuuspankki sai 288 vastausta.

Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tavoitteena on osallistaa osuuspankin omistaja-asiakkaat vaikuttamaan oman osuuspankin vastuullisuustyöhön ja sitä kautta toimialueen tulevaisuuteen. Kysely toteutettiin OP Mediassa 18.9.–29.10.2023, ja osuuspankki hyödyntää sen tuloksia päätöksenteossaan.

-Suosituimmat teemat kyselyn mukaan olivat samat kuin viime vuonnakin. Tältä pohjalta jatkamme jo tutuksi tullutta vastuullisuustyötämme toteuttamalla mm. kouluissa taloustaito-opetusta, tukemalla nuorten kesätöiden saamista ja järjestämällä digitaalisen asioinnin opastuksia, kertoo toimitusjohtaja Leena Selkee.

-Myös toiminta lähiluonnon hyväksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi sai kyselyssä jonkin verran kannatusta.

-Vuonna 2024 tulemme ottamaan kyselyn tulokset huomioon pankin sponsorikumppanuuksissa ja hyväntekeväisyyslahjoituksissa.  On hyvä tietää, mikä pankkimme omistaja-asiakkaille on tärkeätä ja millaiseen vastuullisuustyöhön meidän tulisi erityisesti panostaa.

-Ensi vuonna pankkimme täyttää 100 vuotta, ja vuoden aikana tulemme olemaan vastuullisuustoimintamme kautta esillä entistä vahvemmin, jatkaa Leena Selkee.