Omistajanvaihdos maatilayrityksessä

Onko sukupolvenvaihdos maatilallasi ajankohtainen?

Kun omistajanvaihdos on maatilallasi ajankohtainen, autamme löytämään ratkaisut tärkeisiin kysymyksiin

Maatilan omistajanvaihdos on usein käytännössä sukupolvenvaihdos maatilalla. Siinä riittää pohdittavaa monelta kannalta - huolellinen suunnittelu auttaa.

Miten rahoitat maatilayrityksen kaupat ja millaisia asiakirjoja omistajanvaihdoksessa tarvitaan?

Osuuspankkisi auttaa arvioimaan tarvittavaa rahoitusta: miten rahoitat tilakaupan ja maatilayrityksesi tulevaisuuden suunnitelmat kannattavasti? Osuuspankistasi saat apua myös esimerkiksi kauppakirjan ja sen ehtojen muotoilemiseen. 

Entä elämä sukupolvenvaihdoksen jälkeen?

Sukupolvenvaihdos maatilalla saattaa vaikuttaa myös siihen, ketkä jatkossa asuvat maatilalla. Kannattaa hyvissä ajoin harkita myös sitä, muuttuvatko asumisjärjestelyt omistajanvaihdoksen myötä.

Kun maatilayritys siirtyy uuden yrittäjän omistukseen, on tärkeää varmistaa myös luopujan toimeentulo.

Osuuspankistasi saat apua sukupolvenvaihdokseen

Sukupolvenvaihdos maatilalla on yksi isoimmista maatilaa koskevista päätöksistä. Sukupolvenvaihdokseen kannattaa valmistautua huolella, ja osuuspankistasi saat tukea myös suunnitteluun. Ole siis meihin yhteydessä jo siinä vaiheessa, kun alat suunnitella maatilan sukupolvenvaihdosta.

Etsitään yhdessä sopivin ratkaisu, kun maatilayrityksessäsi on aika tehdä suuria päätöksiä

Autamme pohtimaan sopivaa ajankohtaa ja arvioimaan kauppahintaa. Tarvittaessa ohjaamme sinut verotuskysymyksissä asiantuntijaverkostojemme pariin, jos suunnitelmissa on esimerkiksi lahjaluonteinen kauppa.