” ”

Linkkipalvelu

Helppo tapa ilmoittaa vahingosta sähköisesti

Linkkipalvelu poistuu käytöstä 30.4.2021. Tutustu uuteen palveluun ja sen käyttöönottoon.

Kun yritykselläsi on OPn Vakuutusten verkkopalvelusopimus, tarjoamme käyttöösi linkkipalvelun helpottamaan vahinkoilmoitusprosessia. Palvelun avulla kaikki yrityksesi työntekijät voivat tehdä työtapaturmailmoituksia, auto- ja liikennevahinkoilmoituksia sekä tiekuljetusvastuuvahinkoilmoituksia ilman verkkopalvelutunnuksia.

Palvelu mahdollistaa vahinkoilmoitusprosessin sähköistämisen ja hajauttamisen. Lisäksi käyttäjähallinta kevenee, kun Vakuutusten verkkopalvelun käyttäjiksi määritellään vain ne henkilöt, jotka hoitavat keskitetysti yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja vakuutusasioita.

Palvelun käyttöönotto:

1) Tilaa tarvitsemasi vakuutuskohtaiset linkit oheisen painikkeen kautta.

2) Lisää linkit yrityksesi intranetiin.

3) Ohjeista henkilökuntaa uuden palvelun käytöstä.

4) Kerro mahdollisille viestinsaajille uudesta toiminnosta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä.

Tarkemmat ohjeet vahinkoilmoitusten tekemiseen löydät alta.

1) Vahinkoilmoituksen täyttäjä avaa ja täyttää ilmoituslomakkeen yrityksesi intranetissä olevan linkin avulla.

2) Ilmoitus tallentuu lähettämisen jälkeen keskeneräiseksi OPn Vakuutusten verkkopalveluun.

3) Ilmoituksen täyttäjä lähettää linkkipalvelun viestitoiminnon avulla tiedon tallennetusta ilmoituksesta sähköpostitse yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle (ilmoitustyypistä riippuen).

4) Sähköpostiviestin saanut henkilö kirjautuu Vakuutusten verkkopalveluun, täydentää ilmoitukseen puuttuvat tiedot (esim. palkkatiedot) ja lähettää ilmoituksen edelleen OPlle.

5) Työtapaturmailmoituksesta voidaan lähettää myös tiedoksi -muotoinen viesti, joka on tarkoitettu työturvallisuushenkilölle. Viestin sisältönä on tapaturman sattumispäivä, mahdollinen osastotieto ja tapahtumakuvaus sekä ehdotus korjaavasta toimenpiteestä. Näin työsuojeluorganisaatio voi tarvittaessa ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin vastaavien tapaturmien välttämiseksi.

6) Kaikki OPlle lähetetyt ilmoitukset tallentuvat sähköiseen arkistoon. Paperilomakkeita ja niiden kopioita ei tarvita.