Leasingrahoitus

Leasing – vapauta pääoma muuhun käyttöön

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta.

Ennakoitava vuokran määrä

Helpottaa investoinnin tuoton arviointia ja yrityksesi kassanhallintaa.

Päivitä yrityksesi kalustosi helpommin

Mahdollistaa kaluston päivittämisen uusimman tekniikan mukaiseksi ja siirtymisen puhtaampiin ja energiatehokkaampiin laitteisiin.

Yritysleasingia voit hyödyntää myös irtaimen käyttöomaisuuden hankinnassa

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasing-termi on monille tuttu automaailmasta, mutta leasingia yrityksesi voi hyödyntää monipuolisesti myös erilaisten käyttöomaisuushankintojen rahoittamiseen. Ajoneuvojen lisäksi voit vuokrata IT-laitteita, tuotanto- ja työkoneita, toimisto- ja myymäläkalusteita, erilaisia teollisuuden laitteita, kiinteistöjen energiatehokkuushankintoja ja jopa toimitiloja.

Leasingin avulla vuokraat tuotteita pitkäaikaisesti. Kuten osamaksusopimuksissa, leasingissa yrityksesi maksaa kuukausittaista maksua. Sopimuksen päätyttyä laite ei kuitenkaan automaattisesti vaihda omistajaa, tosin useissa tapauksissa yrityksesi voi halutessaan lunastaa koneen, laitteen tai kulkuneuvon vuokra-ajan päätyttyä. 

Osamaksulla eli investointirahoituksella hankitun tuotteen yrityksesi ostaa omakseen. Omistussuhde siirtyy, kun tuotteen viimeinenkin osamaksuerä on maksettu. 

Miten yrityksesi hyötyy leasingista?

Leasingin idea on jakaa hankinnan kulut tasaisesti koko vuokrakohteen käyttöajalle ja hyödyntää samalla vuokrakohde vakuutena. Leasing tarjoaa yrityksellesi tehokkaan ja helpon tavan rahoittaa kalustoa ja muita hankintoja. Saat juuri oikean suuruisen rahoituksen nopeasti ja vaivattomasti. Koska vuokrattava kohde toimii rahoituksen vakuutena, et yleensä tarvitse muita vakuuksia. Vuokraaminen ei sido yrityksesi pääomia kuten omistaminen. Hankinnan kustannukset jakautuvat tasaisesti vuokrakohteen käyttöajalle, jolloin kulujen ennustettavuus ja hallinta helpottuvat. Vuokraerälaskulle on helppo yhdistää myös valitsemiesi lisäpalveluiden ja vakuutuksen kuukausimaksut.

Limiittiratkaisumme tarjoavat joustoa yrityksesi jatkuvien hankintojen rahoitukseen. Leasinglimiitistä voit tehdä tarvittaessa nostoja ja maksetut vuokraerät puolestaan vapauttavat limiittiä. Suuremman, useampia toimintoja sisältävän yrityksen hankinnat ja laskujen hyväksynnät helpottuvat etukäteen sovituilla reunaehdoilla ja prosesseilla.

OP:n Rahoituksen verkkopalvelussa voit tarkastella monipuolisesti leasingsopimuksiasi ja laskujasi sekä tarvittaessa ladata tiedot jatkotyöstöä varten.
 

Leasingin hyötyjä yrityksellesi: 

  • Rahoitettava kohde hyödynnetään vakuutena, joten yleensä et tarvitse muita vakuuksia.

  • Rahoitusprosessimme on selkeä, vaivaton ja nopea.

  • Hankinnan kustannukset jakautuvat tasaisesti ja kulujen ennustettavuus sekä hallinta helpottuvat.

  • Yritysleasing monipuolistaa rahoitusrakennetta ja tehostaa tasetta. Leasing on suomalaisessa kirjanpidossa taseen ulkopuolinen vastuu.

  • Leasinglimiitillä jatkuvien hankintojen rahoitus on systemaattista ja helposti osoitettavissa tietyn organisaation osan tehtäväksi.
     

Leasingratkaisuja eri tarpeisiin

 

Tarjoamme OP:lla monipuolisia leasingratkaisuja yritysten eri tarpeet huomioiden.

  Kone- ja laiteleasing Autoleasing IT-laitteiden leasing
Kenelle? Yrityksille Yrityksille ja yksityisille Yrityksille ja yhteisöille
Rahoitettava kohde Ajoneuvot, koneet, laitteet, kalusteet, jopa tilaratkaisut Autot ja ajoneuvot IT-laitteet
Sisältääkö vakuutuksen? Ei, mutta voit kysyä tarjousta Pohjola Vakuutuksesta. Asiakas voi valita OP
Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja
kaskovakuutuksen).
Asiakas voi kytkeä laitevakuutuksen osaksi palvelua.
Tyypillinen vuokra-aika 3–6 vuotta 2–4 vuotta 2–4 vuotta
Rahoituksen lisäpalvelut Asiakkaan tarpeen mukainen raportointi, myös IFRS16 Asiakkaan valinnan mukaan huolto- ja/tai rengaspalvelut Elinkaaren hallintapalvelu sähköisellä laiterekisterillä

 

Vuokra-ajan päättyessä yrityksesi voi jatkaa vuokrausta, lunastaa vuokrakohteen tai etsiä sille ostajan. Toisin kuin rahoitusleasingissa, vuokrasopimuksen ehtojen mukaan vuokrakohde palautetaan myyjälle tai palveluntuottajalle vuokra-ajan jälkeen.

Kone- ja laiteleasing 

Leasingilla voidaan rahoittaa yrityksesi kaikenlaista irtainta käyttöomaisuutta. Koneiden ja laitteiden osalta se voi tarkoittaa kaikkea toimisto- ja myymäläkalusteista aina kuljetuskalustoon, työ- ja tuotantokoneisiin ja teollisuuden laitteisiin. Rahoitamme myös kiinteistöjen hankintoja ja jopa erilaisia tilaratkaisuja.

Vuokratessasi koneita ja laitteita, yrityksesi voi valita kahden eri tuotteemme, rahoitusleasingin sekä vuokrasopimuksen välillä. Rahoitusleasingilla voit sopimusajan päättyessä joustavasti joko jatkaa vuokrausta, hankkia vuokrakohteelle ostajan tai lunastaa vuokrakohteen. Vuokrasopimuksella palautat kohteen myyjälle sopimuskauden päättyessä.

Leasingauto yritykselle: Autoleasing, Leasing plus ja rahoitusleasing

Autojen elinkaaren hallintaan tarjoamme yrityksesi autopolitiikkaan sopivan yritysleasingratkaisun. Valittavanasi ovat monipuoliset rahoitusmuodot: OP Autoleasing, täyden palvelun huoltoleasing eli OP Leasing plus sekä OP Rahoitusleasing. OP Autoleasing sopii niin yksityis- kuin yrityskäyttöönkin.

Voit vaivattomasti kytkeä rahoitukseen myös OP Rahoituskaskon, jolloin sekä liikenne- että kaskovakuutukset hoituvat kätevästi samalla laskulla rahoituksen kanssa.

OP Käyttöomaisuuspalvelu on IT-laitteiden leasingratkaisu

OP Käyttöomaisuuspalvelu on tapa hankkia yrityksesi tietotekniikkaa sekä muuta irtainta käyttöomaisuutta kuten tuotanto- ja varastolaitteistoja tai toimisto- ja myymäläkalusteita. 

IT-laitteiden vuokra-aika on yleensä 36–48 kuukautta ja voit kytkeä laitevakuutuksen osaksi palvelua. Laitteiden uusiminen on helppoa ennalta määritellyn käyttöajan mukaan. Yrityksesi saa poistuville IT-laitteille tehokkaan ja luotettavan tietoturvakäsittelyn sekä logistiikkapalvelut kierrätystä varten.

Elinkaarenhallintapalvelu sähköisellä laiterekisterillä tuo helppoutta IT-laitteiden ja muun irtaimen käyttöomaisuuden hallintaan. Voit hyödyntää rekisteriä raportoinnissa, ja rekisterin avulla yrityksesi voi myös kohdistaa sekä seurata irtaimen käyttöomaisuuden käytönaikaisia kustannuksia.

Myynnin rahoitus

OP tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tarjota rahoitusta ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden, kodin ja vapaa-ajan sekä terveydenhuollon hankintoihin. 

Kanssamme yritykselläsi on aina käytettävissä myös oma nimetty yhteyshenkilö, ja tarjoamme myös koulutusta verkkopalvelun käyttöön ja rahoitustuotteiden myyntiin. 

Rahoitusratkaisuillamme kasvatat myyntiä ja parannat yrityksesi kilpailukykyä.

Lue lisää myynnin rahoituksesta

Käytössäni on leasingrahoitus – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos käytössäsi on leasingrahoitus, näet rahoitustasi koskevat tiedot OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.