Investointirahoitus

Investointirahoitus

Osamaksurahoitus yrityksesi irtaimen käyttöomaisuuden rahoittamiseen

Investointirahoituksessa eli yritysten osamaksurahoituksessa yleisimpiä rahoituskohteita ovat kuljetuskalusto ja muut kulkuneuvot, työkoneet, maatalous- ja metsäkoneet sekä teollisuuden koneet ja laitteet. Yrityksesi voi käyttää osamaksua sekä uusien että käytettyjen kohteiden rahoitukseen.

Kun yritykselläsi on tarve hankkia koneita tai kalustoa toimintaansa, investointirahoitus helpottaa hankintaa ja kassanhallintaa eikä sido muita vakuuksia rahoituskohteen toimiessa luoton vakuutena.

Rahoitettava osuus on pääsääntöisesti 70-80 prosenttia kauppahinnasta. Yrityksesi voi hyödyntää myös rahoitukseen liitettäviä lisäpalveluitamme, kuten korkokattoa ja Yritysluoton takaisinmaksuturvaa.

Lue lisää yritysluoton takaisinmaksuturvasta

Hyödyt yrityksellesi:

  • Pääasiallisena vakuutena on rahoitettava kohde, jolloin yrityksesi reaalivakuudet säästyvät muita tarpeita varten.
  • Yrityksesi saa kirjanpidollisen omistusoikeuden kohteeseen, jolloin kohteen hintaan sisältyvä arvonlisävero voidaan pääsääntöisesti vähentää alv-laskelmassa.
  • Voit tehdä kohteesta normaalit poistot. Kirjanpidossa yrityksesi vähennyskelpoisia kuluja ovat poistot ja korot.
  • Yrityksesi voi hyödyntää käteisostajan edut.

Investointirahoituksen hankkiminen on yrityksellesi helppoa. Sinun tarvitsee vain päättää investointikohteesta ja sopia kaupan ehdoista myyjän kanssa. Rahoitus hoituu vaivattomasti, koska teemme yhteistyötä kaikkien merkittävien maahantuojien, jälleenmyyjien ja valmistajien kanssa.

Olemme tehneet osamaksusopimuksen tekemisestä yrityksellesi mahdollisimman helppoa.

Kun haluat rahoituksen, toimi näin:

  1. Valitse investointikohde ja sovi kaupan ehdoista myyjän kanssa.
  2. Pyydä myyjää tekemään rahoitushakemus tai ole itse suoraan yhteydessä paikalliseen osuuspankkiin tai omaan yhteyshenkilöösi OP:ssa.
  3. Hyväksytyn päätöksen saatuasi allekirjoita sopimuspaperit.
  4. Kohteen toimituksen jälkeen maksamme rahoitettavan osuuden myyjälle.
  5. Saat laskun postitse, kun olemme rahoittaneet sopimuksen. Voit ottaa käyttöön myös e-laskun.

Ostajalimiitti

Investointirahoituksen ostajalimiitti tarjoaa yrityksellesi joustavan ja tarpeittesi mukaan räätälöidyn ratkaisun toistuvien kone- ja laiteinvestointien rahoittamiseen. Rahoitusprosessi nopeutuu merkittävästi ja rahoitusehdot ovat tiedossasi jo investointihanketta aloitettaessa.

Myynnin rahoitus

OP tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tarjota rahoitusta ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden, kodin ja vapaa-ajan sekä terveydenhuollon hankintoihin.

Kanssamme yritykselläsi on aina käytettävissä myös oma nimetty yhteyshenkilö, ja tarjoamme myös koulutusta verkkopalvelun käyttöön ja rahoitustuotteiden myyntiin.

Rahoitusratkaisuillamme kasvatat myyntiä ja parannat yrityksesi kilpailukykyä.

Lue lisää myynnin rahoituksesta

Käytössäni on investointirahoitus – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos käytössäsi on investointirahoitus, näet rahoitustasi koskevat tiedot OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Siirry OP:n rahoituksen verkkopalveluun