Valmistusprosessin koneen osa.

Osamaksurahoitus

Yrityksesi irtaimen käyttöomaisuuden rahoittamiseen

Osamaksurahoituksessa yleisimpiä rahoituskohteita ovat teollisuuden koneet ja laitteet, kuljetuskalusto, työkoneet, maatalous- ja metsäkoneet sekä autot ja muut kulkuneuvot. Yrityksesi voi käyttää osamaksua sekä uusien että käytettyjen kohteiden rahoitukseen.

Hyödyt yrityksellesi:

  • Pääasiallisena vakuutena on rahoitettava kohde, jolloin yrityksesi reaalivakuudet säästyvät muita tarpeita varten.
  • Yrityksesi saa kirjanpidollisen omistusoikeuden kohteeseen, jolloin kohteen hintaan sisältyvä arvonlisävero voidaan pääsääntöisesti vähentää alv-laskelmassa.
  • Voit tehdä kohteesta normaalit poistot. Kirjanpidossa yrityksesi vähennyskelpoisia kuluja ovat poistot ja korot.
  • Yrityksesi voi hyödyntää käteisostajan edut.

Osamaksurahoituksen hankkiminen on yrityksellesi helppoa. Sinun tarvitsee vain päättää investointikohteesta ja sopia kaupan ehdoista myyjän kanssa. Rahoitus hoituu vaivattomasti, koska teemme yhteistyötä kaikkien merkittävien maahantuojien, jälleenmyyjien ja valmistajien kanssa.

Yksityiskohtaisemman ohjeistuksen osamaksurahoituksen hakemiseen löydät alta.

Kun yrityksellä on tarve hankkia koneita tai kalustoa toimintaansa, osamaksurahoitus helpottaa hankintaa ja kassanhallintaa, eikä sido muita vakuuksia rahoituskohteen toimiessa luoton vakuutena.

Olemme tehneet osamaksusopimuksen tekemisestä yrityksellesi mahdollisimman helppoa.

Kun haluat rahoituksen, toimi näin:

1) Valitse investointikohde ja sovi kaupan ehdoista myyjän kanssa.

2) Pyydä myyjää tekemään rahoitushakemus. Jos kyseessä on muu investointi kuin auto, voit olla myös suoraan yhteydessä OPhen.

3) Hyväksytyn päätöksen saatuasi allekirjoita sopimuspaperit.

4) Myyjä toimittaa sopimuksen OPlle, jonka jälkeen maksamme kauppalaskun tai rahoitettavan osuuden myyjälle.

5) Saat laskun postitse, kun olemme rahoittaneet sopimuksen. Voit ottaa käyttöön myös e-laskun.

Osamaksusopimus on helppo tehdä autoliikkeessä vieraillessasi. Se soveltuu uusille ja käytetyille henkilöautoille, pakettiautoille, asuntoautoille, moottoripyörille sekä kevyille kuorma-autoille. Vakuudeksi riittää pääsääntöisesti hankittu auto, johon yrityksesi saa omistusoikeuden, kun sopimus päättyy.

Käsiraha on yleensä uusissa autoissa noin 10–20 prosenttia ja käytetyissä 20–30 prosenttia auton hankintahinnasta. Käsiraha voi olla rahaa, vaihdossa tuleva kohde tai kumpaakin.

  • Luottoaika on yrityksesi valinnan mukaan 1-5 vuotta.
  • Korko on kiinteä koko sopimuskauden.
  • Kuukausierä pysyy samana koko sopimuskauden.

Rahoituskasko

Osamaksun yhteyteen voidaan ottaa rahoituskasko, joka on helppo ja edullinen vaihtoehto yrityksesi auton vakuuttamiseksi. Rahoituskasko sisältää sekä liikenne- että kaskovakuutuksen. Vakuutusmaksu on kiinteä koko sopimuskauden ajan ja se laskutetaan osana osamaksusopimuksen kuukausierää.

Pyydä rahoituskaskoa autoliikkeestä osamaksusopimuksen teon yhteydessä.

Tyypillisiä osamaksulla rahoitettavia investointeja ovat teollisuuden koneet ja laitteet, kuljetuskalusto sekä työ- ja metsäkoneet. Yrityksesi voi rahoittaa osamaksulla myös ulkomailta hankittuja koneita ja laitteita.

Rahoitettava osuus on pääsääntöisesti 70-80 prosenttia kauppahinnasta.

Yrityksesi voi hyödyntää myös rahoitukseen liitettäviä lisäpalveluitamme, kuten korkokattoa ja Yritysluoton takaisinmaksuturvaa.