Pankkilainaa täydentävä riskirahoitusmalli pk-yrityksille!

Yrityksesi rahoituksen saatavuus paranee ja helpottuu, kun pankki- ja riskirahoitus neuvotellaan yhdessä paikassa.

#Suominousuun-rahoitusmalli - pankkilaina ja riskirahoitus samassa paketissa

Kokonaisvaltainen rahoitus yhden kumppanin kautta

OP tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille yhtenä kokonaisuutena normaalia pankkirahoitusta ja tälle alisteista juniorlainaa. Seniorlainan myöntää joko osuuspankki tai OP Yrityspankki ja juniorlainan myöntää OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen sijoitustoiminto.

Keskeinen ajatus on, että yrityksesi saa koko rahoituspaketin yhden rahoituskumppanin kautta.   

Kuka voi hakea rahoitusta

Rahoituspaketti on tarkoitettu kannattaville yrityksille, joiden liikevaihto on suuruusluokkaa 5-50 miljoonaa euroa ja jotka tarvitsevat rahoitusta investointeihin, yrityskauppoihin, muuhun kasvun rahoitukseen tai uudelleenrahoitukseen. Rahoituspaketti sopii yrityksellesi, jos et halua rahoittaa kasvua osakeannilla ja normaali pankkirahoitus ei ole rahoitustarpeeseen nähden täysimääräisesti mahdollista esimerkiksi vakuuksien vähäisyyden vuoksi. Hankkeen rahoituksessa päähuomio kiinnittyy yrityksesi kassavirtaan eikä esimerkiksi tarjolla oleviin vakuuksiin. Yrityksesi toimialalla ja rahoituksen käyttötarkoituksella ei ole rajauksia. Edellytyksenä on, että osuuspankki on yrityksesi ainoa pankkirahoittaja.

Lainan pääpiirteet

Juniorlaina on yleensä kertalyhenteinen (bullet) ja laina-aika on 6-12  kuukautta pidempi kuin pankkilainassa. Marginaali on korkeampi kuin perinteisessä pankkirahoituksessa ja hinnoittelu on tapauskohtaista.  

Hyödyt yrityksellesi

  • Rahoituksen saatavuus paranee
  • Omistajien ei tarvitse luopua omistuksestaan
  • Yhden luukun vaihtoehto – yksi rahoitusprosessi ja yksi keskustelukumppani
  • Kokonaisuutena yrityksellesi tehokkaampi ja helpompi rahoitusratkaisu

Varaa aika lähimpään osuuspankkiin ja tule keskustelemaan yrityksesi rahoitushankkeesta. Rakennetaan yhdessä sopiva kokonaisuus.