Punainen auto matkalla maailmalle

OP Yrityspankki – autorahoituksen vaihtoehdot

Tarjoamme autorahoitukseen erilaisia vaihtoehtoja yrityksesi tilanteesta riippuen. Joustava ja asiakaslähtöinen toimintatapamme takaa, että löydät yrityksesi tarpeisiin sopivimman rahoitusvaihtoehdon.

OP Yrityspankin autorahoituksen vaihtoehdot voidaan jakaa leasingiin ja osamaksurahoitukseen. Leasingratkaisujamme ovat rahoitusleasing sekä huollot ja muut lisäpalvelut sisältävä Leasing plus. Kaikille vaihtoehdoille yhteistä on, että auto toimii rahoituksen vakuutena ja pystyt ennakoimaan autonhankinnan kulut.

Onko yritykselläsi tarvetta vain autorahoitukselle vai haluatko yhdistää rahoitukseen myös huollot?

Jos kaipaat yrityksesi ajoneuvoille ainoastaan autorahoitusta, suosittelemme ratkaisuksi osamaksua tai rahoitusleasingia.

Leasing plus on puolestaan täyden palvelun huoltoratkaisu, jonka avulla autokannan hallinnointi ja elinkaaren hallinta on helppoa. Vuokra sisältää määräaikaishuollot, katsastuksen, sijaisauton ja renkaiden kausivaihdot. Sopimuskauden jälkeen voit palauttaa auton autoliikkeeseen.

Haluatko omistaa ajoneuvon sopimuksen päätyttyä?

Yrityksille tarjottava osamaksurahoitus tähtää siihen, että yrityksesi omistaa auton osamaksusopimuksen päättyessä. Jos et halua sitoa yrityksesi varoja omistamiseen, suosittelemme ratkaisuksi leasingia, jossa vuokraat autoa määräajaksi.

Leasing plussassa yrityksesi tarvitsee vain palauttaa auto liikkeeseen vuokra-ajan päätyttyä, jolloin arvonalenemisesta ei tarvitse kantaa huolta. Rahoitusleasingissa yrityksesi on vastuussa uuden ostajan hankkimisesta, jolloin kannat myös riskin arvonalenemisesta. Voit kuitenkin hyötyä jäännösarvoa suuremmasta myyntihinnasta vuokrahyvityksenä.

Millaisen tase- ja tulosvaikutuksen haluat?

Leasing- ja osamaksuratkaisumme eroavat toisistaan siinä, millainen vaikutus autolla on yrityksesi taseeseen ja tuloslaskelmaan.

Leasingissa auto jää taseen ulkopuolelle ja vuokrat ovat tuloslaskelmassa kulua. Osamaksussa auto on puolestaan taseessa ja voit tehdä normaalisti poistoja, vaikka auton omistusoikeus siirtyy yrityksellesi vasta sopimusajan päätyttyä.

Haluatko autovakuutuksen samalle kk-erälaskulle?

Voit valita rahoitussopimukselle myös OP:n Rahoituskaskon, joka sisältää sekä liikenne- ja autovakuutuksen enintään 15 vuotiaille henkilö- ja pakettiautoille. Rahoituskasko soveltuu sekä henkilöasiakkaiden että yritysten yksityiskäyttöisille henkilö- ja pakettiautoille.

Rahoituskasko astuu voimaan rahoitussopimuksen yhteydessä ja siihen liittyvät vakuutusmaksut maksetaan osana OP:n rahoituksen kuukausieriä. Hoidat siis rahoituksen ja vakuutuksen yhdellä laskulla.

Lue lisää  OP Yrityspankin autorahoituksen vaihtoehdoista:

Huolettomia ajokilometrejä leasingautolla
Huolettomia ajokilometrejä yrityksellesi
OP Leasing plus -sopimuksen voit tehdä autoliikkeessä missä päin Suomea tahansa.
Leasingsopimuksella maksat vain auton käytöstä
OP Rahoitusleasing
Leasingsopimuksella maksat auton käytöstä, et omistamisesta

Voit hakea tilanteen niin vaatiessa leasing- tai investointirahoitussopimuksiin kolmen tai maksimissaan kuuden kuukauden mittaista muutosta maksuohjelmaan.

Muutos toteutetaan joko jatkamalla sopimusaikaa tai siirtämällä muutoksen aikaisten maksuerien lyhennysosuudet erääntymään tämän jakson jälkeisiin maksueriin. Myönnetyn muutosjakson aikana laskutetaan kuitenkin vähintään maksuerän koron osuus, laskupalkkio sekä mahdolliset sopimukseen liittyvät arvonlisävero, vakuutukset, lisäpalvelut tai muut toimenpidepalkkiot. Vuokrasopimuksissa voimme pienentää vuokraerän väliaikaisesti noin kolmannekseen nykyisestä.

Voit hakea leasing- tai investointirahoitukseen maksuohjelmanmuutosta osoitteessa: https://rahoitus.op.fi/lyhennysvapaa.

Jos yrityksen viimeisimmästä tilinpäätöksestä on kulunut yli 6 kuukautta, pyydämme lisäksi lähettämään kuluvasta tilikaudesta väliajon sähköpostiin: sopimusmuutos@op.fi.

Käsittelemme maksuohjelman muutoshakemukset saapumisjärjestyksessä. Tällä hetkellä käsittelyssä on hieman ruuhkaa, joten odotathan rauhassa. Olemme yhteydessä sähköpostitse, kun hakemus on käsitelty.

Kuinka kauan lähettämäni maksuohjelman muutoshakemuksen käsittely kestää?

Valitettavasti palvelussa on ruuhkaa, sillä poikkeustilanne on lisännyt hakemusten määrää. Pyrimme vastaamaan jokaiseen hakemukseen mahdollisimman pian. On hyvä kuitenkin varautua joidenkin päivien tai jopa viikkojen odotusaikaan. Teemme kaikkemme hakemusten käsittelyn tehostamiseksi. Pahoittelemme asiaa ja toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.