Vihreä laina pk-yrityksille ja taloyhtiöille

Rahoita ympäristökuormitusta vähentävät hankkeesi vihreällä lainallamme.

Turvaa paikkasi alihankintaketjuissa täyttämällä vastuullisuusvaatimukset   

Suuryritykset vaativat alihankkijoiltaan panostamista vastuullisuuteen ja ovat valmiita vaihtamaan toimittajia vastuullisuusvelvoitteiden myötä.

Valmistaudu sidosryhmien kasvaviin odotuksiin vastuullisena toimijana

Vihreä laina on yrityslaina, jonka avulla hankkeesi voi profiloitua vastuulliseksi, ja voit hyödyntää sitä sidosryhmäviestinnässä sekä maineen ja työnantajamielikuvan rakentamisessa.

Vihreä rahoitus soveltuu pk-yritysten ja taloyhtiöiden ympäristökuormitusta vähentäviin investointeihin

Vihreä rahoitus on ympäristöystävällinen lainaratkaisu vastuullisen liiketoiminnan rakentamiseen. Vihreällä lainallamme rahoitat monet ympäristökuormitusta vähentävät investoinnit, kuten energiatehokkuutta parantavat rakennus-, remontointi- ja peruskorjaushankkeet tai sähköautojen latauspisteet.

Hae vihreää lainaa tai jätä yhteydenottopyyntö

Hae vihreää lainaa täyttämällä rahoitushakemus digikanavissamme.

Täytä rahoitushakemus

Jätä yhteystietosi ja olemme yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Mikä on vihreä laina?

Vihreä laina on pk-yrityksille ja taloyhtiöille suunnattu laina, jolla tuetaan ympäristökuormitusta vähentäviä investointeja.

  • Voit saada vihreän lainan, jos hankkeesi täyttää vihreän rahoituksen kriteerit. Nämä kriteerit pohjautuvat OP Green Bond Framework -viitekehykseen.
  • Hankkeesi voi profiloitua vastuulliseksi, ja voit hyödyntää sitä sidosryhmäviestinnässä sekä maineen ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Vihreä taloyhtiölaina on taloyhtiöllesi vastuullinen valinta.
  • Saat vihreän lainan tavallista lainaa edullisempaan hintaan.
  • Saatamme pyytää vuosittain tietoja investoinnistasi, esimerkiksi sähkönkulutuksesta, jotta voimme arvioida saavutettuja ympäristövaikutuksia. Ilmoituksen tekeminen on sinulle vaivatonta.

Minkälaisiin hankkeisiin voit saada vihreän lainan?

  • energiatehokkuutta parantaviin remontointi- ja peruskorjaushankkeisiin,
  • energiatehokkaaseen uudisrakentamiseen,
  • sertifioituihin rakennuksiin,
  • uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen,
  • vähäpäästöisen liikenteen infrastruktuurin rakentamiseen (esimerkiksi sähkölataustolppien asennus ja niihin liittyvät sähkötyöt),
  • luomuviljelyyn.

Vihreä rahoitus tuo etuja yritykselle

Vihreä rahoitus ja siihen liittyvät kestävät rahoitusratkaisut tarjoavat yrityksille monia hyötyjä. Vihreä yrityslaina edistää kestävää kehitystä, pienentää ympäristövaikutuksia ja tarjoaa taloudellista hyötyä. Lisäksi se voi parantaa yrityksen mainetta ja houkuttelevuutta sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden näkökulmasta. OP:n vihreä laina on yritysasiakkaille suunnattu yrityslaina, jolla voimme tukea pk-asiakkaiden vastuullisia ilmastotekoja. Vihreä taloyhtiölaina tukee vastuullisia ilmastotekoja myös taloyhtiöiden osalta.

Kestävät rahoitusratkaisut pk-yrityksille ja taloyhtiöille

Autamme toteuttamaan yrityksesi tai taloyhtiösi vastuulliset investoinnit. Tutustu kestäviin rahoitusratkaisuihimme.

EIR-takaus

Toimii vakuutena yrityksen investoinneissa.