Taloyhtiölaina - taloyhtiön remontin rahoitus kolmella tavalla

OP:n rahoitustuotteilla taloyhtiön remontin rahoitus on aina edullinen, turvallinen ja joustava.

Remontti taloyhtiössä - OP:n taloyhtiölaina tarjoaa ratkaisut pieniin kunnossapitotöihin ja laajempiin peruskorjauksiin

Oikeaan aikaan sekä ammattimaisesti hoidetut peruskorjaukset ovat taloyhtiössä tärkeitä. Taloyhtiöiden osakkaan näkökulmasta ne vaikuttavat asumisen viihtyvyyteen ja asunnon jälleenmyyntiarvoon. Usein valtaosa taloyhtiön osakkaan varallisuudesta koostuu omana kotina käytettävästä asunto-osakkeesta, minkä vuoksi asuintalosta huolehtiminen ja sen arvon säilyttäminen ovat merkityksellisiä. Taloyhtiölaina on erinomainen tapa rahoittaa remontti taloyhtiössä.

Tyypillisiä isoja peruskorjauksia ovat talojen ulkopinnoitteet, ikkuna- ja putkiremontti sekä energiaratkaisut. Isojen remonttihankkeiden suunnittelu kannattaa taloyhtiöissä aloittaa ajoissa ja päättää yhtiökokouksessa millä tavalla korjauksia ryhdytään suunnittelemaan ja tullaanko ne rahoittamaan esimerkiksi yhtiölainalla, johon tarvitaan yhtiökokouksen päätös. 

Taloyhtiö voi varautua korjauksiin ennakolta keräämällä tätä varten ylimääräisiä vastikkeita ja rahastoida ennakkoon kerätyt varat. Jos peruskorjauksien tekemistä lykätään liian pitkälle, remonttikustannukset saattavat nousta kohtuuttoman korkeiksi suhteessa taloyhtiön arvoon, jolloin niiden rahoittaminen yhtiölainalla voi muodostua ongelmaksi.

OP tarjoaa ratkaisut sekä taloyhtiöiden pienten kunnossapitotöiden että laajempien peruskorjausten rahoittamiseen ja taloyhtiöiden päivittäisten raha-asioiden hoitoon. 

Valitse sopivin taloyhtiön remontin rahoitus

Voit hakea OP:lta erityyppisiä ratkaisuja taloyhtiön rahoitustarpeisiin: taloyhtiölaina, vihreä laina tai luotollinen yritystili. Nämä kaikki rahoitusvaihtoehdot eroavat toisistaan käyttötarkoituksen, laina-ajan, koron ja lainan maksimimäärän osalta. 

Valitsitpa taloyhtiön rahoitusratkaisuksi minkä tahansa vaihtoehdon, saat meiltä aina edullisen, turvallisen ja joustavan rahoituksen taloyhtiön tarpeisiin. 

Taloyhtiölaina isoihin ja pieniin investointeihin

Yrityslainalla voi rahoittaa taloyhtiön isommat hankinnat ja remontit. Yrityslaina sopii hyvin pitkäaikaisiin investointeihin. Tarkat lainaehdot sovitaan aina taloyhtiökohtaisesti, ja taloyhtiölainan lopulliseen hintaan vaikuttavat esimerkiksi laina-ajan pituus, vakuudet sekä taloyhtiön taloudellinen tilanne. 

Nopeuttaaksesi taloyhtiölainan käsittelyä rahoitushakemukseen tulee liittää ainakin seuraavat liitteet:

  • viimeisin ja sitä edellisen vuoden virallinen tilinpäätös,
  • talousarvio kuluvalle/seuraavalle vuodelle,
  • osakasluettelo osoitetietoineen,
  • taloyhtiön energiatodistus,
  • kunnossapitosuunnitelma ja
  • tuore isännöitsijäntodistus.

Taloyhtiölainan laina-aika ja maksuerät sovitetaan taloyhtiön tilanteeseen sopiviksi, ja näin lainan kustannukset eivät rasita taloyhtiötä liikaa. Lainan hinta muodostuu korosta (viitekorko + marginaali) sekä yrityslainan hoitoon ja nostoon liittyvistä palkkioista. 

Vihreä laina ja EIR-takaus energiatehokkuutta parantaviin remontteihin

Kestävät rahoitusratkaisumme sopivat taloyhtiöllesi, jos suunnittelet esimerkiksi energiatehokkuutta parantavaa peruskorjausta, energiatehokasta uudisrakentamista, uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä tai sähköautojen latauspisteiden rakentamista. 

Voit rahoittaa hankkeesi esimerkiksi vihreällä lainallamme tai hyödyntää EIR-takaustamme.

Limiitillä taloyhtiön remontin rahoitus on saatavilla, kun sitä tarvitsee

Luotollinen yritystili on limiittimuotoinen rahoitusratkaisu, jossa rahoitus on helposti saatavilla aina rahoitustarpeen ilmaantuessa. 

Rahoituksen enimmäismäärä sovitaan luottoa myönnettäessä, eikä luoton nosto vaadi erillisten velkakirjojen allekirjoittamista, kun sopimus limiitistä on tehty. Limiitin määrä ja hinnoittelu sovitaan aina tapauskohtaisesti. 

Limiittimuotoista rahoitusta voidaan hyödyntää esimerkiksi putkiremontin tai muun peruskorjauksen aikana, jolloin kustannuksia kertyy maksettavaksi pidemmällä aikavälillä. Remontin aikana syntyvien kustannusten maksaminen hoidetaan joustavasti limiitistä nostettavilla varoilla. Remontin valmistuessa ja kustannusten kokonaismäärän selvittyä, käytetty limiitti muutetaan lyheneväksi pitkäaikaiseksi taloyhtiölainaksi.

Luotollisen yritystilin hinta muodostuu viitekorosta, marginaalista sekä limiittiprovisiosta. 

Turvaa taloyhtiölle koron nousua vastaan

Taloyhtiölaina on kätevä tapa rahoittaa taloyhtiön remontteja, mutta kuten kaikkeen rahoitukseen, myös taloyhtiölainaan liittyy riski koron noususta. Taloyhtiölainan korossa tapahtuvilla muutoksilla on rahoitusvastikkeen kautta suora vaikutus taloyhtiön yksittäisen osakkaan kokonaisvelkataakkaan. Tämän vuoksi puskuria on hyvä rakentaa korkojen nousun varalle. Taloyhtiölainan korkosuojauksella on mahdollista varmistaa, että viitekoron nousu ei nosta rahoitusvastikkeita. 

Suojauksen avulla taloyhtiö tietää tulevien korkokustannusten suuruuden etukäteen, mikä helpottaa talouden suunnittelua. Lisäksi se turvaa tulevat rahoitusvastikkeet korkojen nousulta säilyttäen silti joustavan maksuohjelman: ylimääräiset osakassuoritukset ovat mahdollisia ja tarvittaessa myös lyhennysvapaat.