Yritysrahoitus

Tarjoamme räätälöityjä rahoitusratkaisuja yrityksesi eri tilanteisiin.

Luotettavat asiantuntijat apunasi

Saat avuksesi OP:n asiantuntijat. Katsomme yritystoimintaasi ja -rahoitusta kokonaisuutena ja tarjoamme oikeanlaista ratkaisua. Tarvittaessa neuvomme ja autamme rahoituksen vakuuksien järjestelemisessä.

Yritysrahoitus kaikkiin tilanteisiin

Tarvitset sitten rahoitusta kausivaihteluun, työvälineiden uusimiseen tai joustoa yrityksesi tilille, tarjoamme tilanteeseesi sopivia rahoitusratkaisuja.

Täytä rahoitushakemus helposti verkossa

Aloita rahoituksen hakeminen verkossa. Olemme yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Hakemuksen täyttäminen ei sido rahoituksen ottamiseen, ja se on yrityksille nopein tapa hakea rahoitusta.

Helppokäyttöinen verkkopalvelu

Kun rahoitus on hankittu meiltä, saat käyttöösi helppokäyttöisen verkkopalvelun, jossa voit tehdä esimerkiksi seurata lainasi saldoa tai tehdä rahoituksen nostopyyntöjä.

Räätälöidyt yrityksen rahoitusratkaisut:

Konsultti

4000 €

käyttöpääomaksi

Konsulttina toimiva yrittäjä tarvitsi yritysrahoitusta tasaamaan menojen epäsäännöllisyyttä. Päivittäiseen kassanhallintaan sopii erinomaisesti luotollinen tili.

Maatilayrittäjä

30 000 €

tuotantotilan konekannan uusimiseen

Maatilayrittäjä uudisti tuotantotilansa konekannan, mihin hänen yrityksensä otti 30 000 euron lainan. Takaisinmaksu 5 vuodessa.

Matkailualan yritys

75 000 €

kausivaihtelun tasaamiseen

Matkailualan yritykselle kausivaihtelu merkitsi lyhytaikaista kassavajetta. Rahoituslimiitti sopii hyvin toistuviin lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin.

Yritysrahoitus vaivattomasti aina tarpeen tullen

OP Rahoituslimiitti on kertalyhenteinen laina, jolla yrityksesi voi tasata kausivaihtelua tai rahoittaa projekteja. Luoton nosto ei vaadi erillisten velkakirjojen allekirjoittamista, kun sopimus limiitistä on tehty. Luoton voi nostaa vaivattomasti verkkopalvelusta.

Rahoituslimiitti otetaan enimmillään 12 kuukaudeksi ja maksetaan kerralla pois.

Joustavuutta yrityksesi kassaan

Luotollinen yritystili helpottaa päivittäistä kassanhallintaa ja tuo joustoa yllättävien menojen varalle. Luotollinen yritystili on maksuliikennetili, johon voit kytkeä kaikki yrityksesi tarvitsemat maksamisen palvelut ja kortit. Yritystilin luotto-ominaisuutta voit käyttää kuin tavallista luottokorttia – luotosta ei tarvitse tehdä erillisiä nostopyyntöjä.

Yrityslaina tarpeidesi mukaan

Oli kyseessä yrityksen perustaminen ja siihen liittyvät hankinnat tai yrityksen kehittäminen, niin yrityslainalla rahoitat yrityksesi investoinnit, työvälinehankinnat kuin yritystoiminnan laajentamisen. Kestävät rahoitusratkaisut eli vihreä laina ja EIR-takaus auttavat yritystä rahoittamaan vastuulliset investoinnit ja hankkeet. 

Tutustu vihreään lainaan

Sovitamme laina-ajan ja maksuerät yrityksellesi sopiviksi. Näin takaat, että rahoitusta vaativa hankkeesi ei rasita yritystoimintaasi liiaksi ja voit jakaa sen kustannukset tarvittaessa usealle vuodelle.

Jatkuvakäyttöinen luottolimiitti yrityksesi tarpeisiin

Kun yritykselläsi on käyttöpääoman tarvetta, hae yrityksesi käyttöön jatkuvakäyttöinen vakuudeton OP Yritysjousto. Haettava limiitin määrä on 5000-50 000 euroa. Voit hakea OP Yritysjoustoa, jos yrityksesi on toiminut vähintään yhden tilikauden ja yritykselläsi on tiliasiointi OP:ssa, yritykselläsi ei ole luottojen maksuviiveitä OP:ssa eikä julkisia maksuhäiriöitä. Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia.

 

  Yrityslaina OP Rahoituslimiitti  
Käyttötarkoitus Sopii pitkäaikaisiin investointeihin Sopii yrityksen lyhytaikaisten investointien ja kausivaihteluiden rahoittamiseen  
Rahoitusmuoto Lyhenevä rahoitusmuoto Jatkuva rahoitusmuoto  
Laina-aika Laina-aika tarpeen mukaan, tyypillisesti 3-7 vuotta Laina-aika limiitistä nostettavilla luotoilla
1-12 kuukautta
 
Luoton hinta Euribor + asiakasmarginaali, toimitusmaksu Viitekorko + asiakasmarginaali, nostopalkkio  
Koron tarkastus Viitekorko tarkastetaan korontarkistuspäivänä Luoton korko on kiinteä koko laina-ajan, joten rahoituksen hinta tiedossa etukäteen  
  Luotollinen yritystili OP Yritysjousto  
Käyttötarkoitus Sopii yrityksen päivittäiseen kassanhallintaan ja pieniin pääomatarpeisiin Sopii pk-yrityksen käyttöpääoman tarpeisiin  
Rahoitusmuoto Jatkuva yrityksen rahoitusmuoto Jatkuva rahoitusmuoto  
Laina-aika Tilille tulevat maksut vähentävät automaattisesti käytettyä yritysluottoa Luotolle tulevat lyhennykset lisäävät nostettavissa olevaa luoton määrää  
Luoton hinta Euribor + asiakasmarginaali, limiittiprovisio Euribor +  asiakasmarginaali, järjestelypalkkio  
Koron tarkastus Viitekorko tarkastetaan päivittäin Viitekorko tarkastetaan korontarkistuspäivänä  

 

Lisätietoa rahoituksesta ja vaihtoehdoista saat osuuspankistasi. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Nopeuttaaksesi rahoituspäätöksen saamista varaathan seuraavat asiakirjat rahoitusneuvotteluun: 

  • viimeisin virallinen tilinpäätös ja kuluvan tilikauden kirjanpitoajo, jos edellisestä tilinpäätöksestä on kulunut yli kuusi kuukautta,
  • selvitys, mitä tarkoitusta varten rahoitus haetaan,
  • myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta ja tulosbudjetista on hyötyä hakemuksen käsittelyssä.

Yrityksen on mahdollista hakea ja saada rahoitusta toimintaansa monesta eri lähteestä.

Pääsääntöisesti pankin tarjoaman rahoituksen kulut ovat pienemmät kuin niin sanottuja pikavippejä tarjoavien rahoittajien ja saat yrityksesi avuksi luotettavat asiantuntijat. Tämän vuoksi kannattaakin tutustua pikavippien todellisiin korkokustannuksiin.

Voit hakea rahoitusta OP:sta kätevästi verkossa. Asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta. Rahoitusvaihtoehtoja on useita ja tarjoamme yrityksesi tilanteeseen sopivaa ratkaisua.

 

Yritys tarvitsee monesti ulkopuolista rahoitusta toimintansa pyörittämiseen. Rahoitusta tarvitaan esimerkiksi investointeihin, kasvuun, kausivaihtelun tasaamiseen tai koneiden ja laitteiden hankintaan.

OP:sta löydät rahoitusratkaisun kaikkiin yrityksen eri tilanteisiin.

Esimerkiksi yrityslaina sopii hyvin yksittäisiin investointeihin tai muihin kertaluonteisiin isompiin hankintoihin.

Jos yrityksesi tarvitsee rahoitusta kausivaihtelun tasaamiseen, sopivat siihen esimerkiksi luotollinen yritystili tai rahoituslimiitti, joissa rahoitus on saatavilla aina tarpeen ilmaantuessa.

Kalustohankinnoissa kannattaa hyödyntää leasingia eli pitkäaikaista vuokrausta sekä osamaksua. Saatavarahoitus on hyvä vaihtoehto tehostamaan kassanhallintaa ja parantamaan yrityksen maksuvalmiutta.

Jotta uusi yritys voi saada rahoitusta pankista, yrityksen liikeidean on vastattava todelliseen tarpeeseen ja tuotettava lisäarvoa markkinalla. Lisäksi tarvitset liiketoimintasuunnitelman, kolmen vuoden budjetoinnin sekä vakuudet, joita ovat usein reaalivakuudet tai erilaiset takaukset.

Jos olet perustamassa uutta yritystä ja tarvitset lainaa yrityksen perustamista varten, valtion omistaman erityisrahoitusyhtiö Finnveran alkutakaus auttaa uusia pk-yrityksiä saamaan yrityslainaa OP:sta erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin.