” ”

A-Vakuutus-palvelut on kattava palvelukokonaisuus ammattiliikenteen tarpeisiin

Tarjoamme yrityksellesi parhaan kokonaisratkaisun niin vakuutuksista kuin rahoituksesta. Kauttamme saat käyttöösi myös koko OP Ryhmän palvelut ja edut. Haluamme menestyä yhdessä yrityksesi kanssa.

Tarpeisiisi räätälöidyt ratkaisut 

OP Ryhmän arvot - ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen - näkyvät luotettavana yhteistyönä ja mutkattomana tapana palvella ammattiliikenteen asiakkaitamme. 

Asiantuntijamme ovat erikoistuneet palvelemaan yrityksiä ja yrittäjiä, joiden toimiala on

  • tavaraliikenne ja logistiikka
  • henkilöliikenne
  • maarakentaminen
  • metsäkone- ja koneyrittäminen.

Tarjoamme yrityksesi käyttöön toimialallesi räätälöidyn ratkaisun sekä koko OP Ryhmän palvelut ja edut.

Osa vahvaa OP Ryhmää 

A-Vakuutus Oy fuusioitui 1.4.2020 Pohjola Vakuutukseen. Fuusion myötä kaikki ammattiliikenteen vahinkovakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Teemme läheistä yhteistyötä OP Ryhmän osuuspankkien kanssa sekä OP Yrityspankin kanssa. Siten voimme tarjota yrityksellesi mahdollisimman kattavat pankkipalvelut ja rahoituspalvelut tarpeisiisi räätälöityjen vakuutusten lisäksi. Eläke- ja henkivakuutusasioissa yhteistyökumppanimme ovat Ilmarinen ja OP-Henkivakuutus. Myös OP Ryhmän varainhoitopalvelut ovat yrityksesi käytössä. 

Pitkä historia ammattiliikenteen tukena 

Vuosikymmenten läpi A-Vakuutus on ollut autoilijoihin ja ammattiliikenteen tarpeisiin erikoistunut yhtiö, joka tunnistaa alojen erityispiirteet.

Autoilijain Vakuutus Oy aloitti toimintansa vuonna 1932 myymällä lakisääteisiä liikennevakuutuksia ammattiautoilijoille. Ensimmäiset vapaaehtoiset vakuutukset ammattiliikenteen arkea turvaamaan tulivat valikoimaan 1935, ja valikoima laajeni vuosittain. Autoilijan Vakuutus Oy rahoitti myös kalustohankintoja.

1930-luvun vahinkokuvauksissa näkyvät liikenneturvallisuuden huolenaiheet: kiire ja autokannan nopean kasvun aiheuttama kuljettajien kokemattomuus. 1960-luvulla kuljettajien kokemattomuus aiheutti jälleen haasteita, kun yksityisomisteisten henkilöautojen määrä liikenteessä kasvoi. 1980-luvulla vakuutuskeskusteluihin nousi uusi termi: riskienhallinta.

Vuosien varrella Autoilijain Vakuutus Oy muuttui Keskinäiseksi Vakuutusyhtiö Autoilijoiksi. 1980-luvun lopulla markkinointinimeksi vakiintui A-Vakuutus. Pohjola-Yhtymä osti A-Vakuutuksen vuonna 2002 ja yhtiömuoto muuttui jälleen osakeyhtiöksi. Vuonna 2005 OP Ryhmä osti Pohjola-konsernin, jolloin A-Vakuutus Oy:stä tuli osa OP Ryhmää. 

A-Vakuutus-palveluiden kokonaisuus kokoaa yhteen vuosien mittaan kertyneen ammattiliikenteen vakuuttamisen erikoisosaamisen. 

Ammattitaitoiset erikoisajoneuvotarkastajamme ymmärtävät raskaan kaluston erityispiirteitä ja ammattiliikenteeseen erikoistuneet asiantuntijamme tuntevat liikenteen ammattilaisten riskit ja vakuutustarpeet. Haluamme olla ammattiliikenteen yrittäjien arjessa kumppani, joka tekee arjesta sujuvaa. 

Yhteistyössä ammattiliikenteen liittojen kanssa 

Teemme tiivistä yhteistyötä ammattiliikenteen liittojen kanssa, jotta tuotteemme ja palvelumme vastaavat yrityksesi tarpeita myös tulevaisuudessa. 

Ammattiliikenteen yritysten edunvalvontaliiton jäsenenä yrityksesi saa käyttöönsä asiantuntijaverkoston, joka tuntee juuri sinun yrityksesi toimialan. Jäsenet saavat myös merkittäviä etuja tuotteista ja vakuutusmaksuista. 

Yrityksen ajoneuvovakuutus autoille ja ajoneuvoille.
Yrityksen ajoneuvovakuutus
Kattavat autovakuutukset yrityksesi kaikille autoille ja ajoneuvoille.