Kuljetusyrityksen vakuutukset kattavat muun muassa kuvassa näkyvään kuorman lastaamiseen liittyvät vahingot.

Kuljetusyrityksen vakuutukset

Mitä kuljetusyrittäjän tulee tietää vakuutuksista? Lue, miten huolehdit vaivattomasti niin kuljetuksen kohteen, kaluston, yrityksesi kuin sen henkilöstön vakuuttamisesta.

Kuljetusyrittäjän vastuu perustuu tiekuljetussopimuslakiin

Olemme tehneet jo pitkään ja tiiviisti yhteistyötä kuljetusyrittäjien kanssa, joten osaamme auttaa yritystäsi tunnistamaan alaan liittyvät riskit. Vakuutusten avulla voit varautua esimerkiksi kuljetusyrittäjän korvausvastuuseen.

Rahdinkuljettajalla on tiekuljetussopimuslain (TKSL) mukaan lakisääteinen vastuu kuljettamistaan tavaroista. Kansainvälisissä kuljetuksissa rahdinkuljettajan vastuu taas perustuu CMR-yleissopimukseen. Tiekuljetussopimuslaissa ja CMR-yleissopimuksessa määritellään niin korvausvelvollisuus kuin tilanteet, joissa rahdinkuljettaja vapautuu vastuusta.

Yritysykkönen – vaivaton ratkaisu kuljetusyrityksille

Yritysykkönen on pienyritysten tarpeisiin luotu vakuutuspaketti, jonka avulla yrityksesi on helppo varautua tärkeimpiin yrityksen irtainta omaisuutta ja toimintaa uhkaaviin riskeihin. Olemme suunnitelleet Yritysykkösen ja sen lisäturvat erityisesti ammattiliikenteen tarpeisiin – saat tarvitsemasi turvat yhdellä vakuutuskirjalla ja laskulla.

Ammattiliikenteen Yritysykkösen avulla kuljetusyritys saa samalla kertaa

  • omaisuusturvan yrityksen irtaimelle omaisuudelle, kuten työkaluille
  • keskeytysturvan yrityksen toimintaa haittaavien vahinkojen varalle
  • vastuuturvan, joka kattaa myös käsiteltävänä ja huolehdittavana olevalle toisten omaisuudelle sattuvat vahingot
  • oikeusturvan
  • tarvittavat lisäturvat kuten tiekuljetus-, taakka- tai huolintaturvan.

Pienyrityksille soveltuvan Yritysykkösen lisäksi tarjoamme myös suuremmille yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Jos yritystoimintasi liikevaihto ylittää miljoonan, ota yhteyttä ja räätälöidään juuri yrityksesi tilanteeseen sopiva vakuutusratkaisu. Saat tarjouksen ja hinnan tarvitsemillesi yritysvakuutuksille.

Räätälöity turva kalustolle

Liukkaalla tiellä sattunut ulosajo, hirvikolari, nosto-oveen peruuttaminen tai ajoneuvon tuleen syttyminen. Näiden ja monen muun yllättävän tilanteen varalle on syytä varautua vapaaehtoisilla ajoneuvovakuutuksilla.

Sisältyypä kalustoosi pakettiautoja, kuorma-autoja tai trukkeja, saat meiltä tarpeisiisi sopivan vakuutuksen. Vakuutamme niin yksittäisiä ajoneuvoja kuin usean ajoneuvon kalustoja. Kun kyseessä on suuri ajoneuvokalusto, voimme helpottaa arkeasi sopimuksella, jonka mukaisesti vakuutukset päivittyvät automaattisesti kaluston vaihtuessa.

Turvaa yrittäjän ja työntekijän työkyky

Henkilöstö pitää pyörät pyörimässä. Nosturiin kiipeäminen, kärryn alle kumartelut, ketjujen laittamiset, liukkaat portaat ja tienpinnat, vaihtelevat työntekopaikat sekä vaarallisten aineiden kanssa työskentely. Nämä kaikki ovat arkea kuljetusalalla työskennellessä. Voit ehkäistä työtapaturmia ja ammattitauteja oikeilla työskentelytavoilla, turvavarusteiden käytöllä sekä huolellisuudella. Kiire on yksi suurimmista syistä tapaturmien aiheutumisen taustalla.

Vahingon yllättäessä lakisääteinen työtapaturmavakuutus tuo yrityksesi työntekijöille turvaa, ja nopea hoitoketjumme auttaa arkeen palaamisessa. Yrittäjänä et välttämättä kuulu lakisääteisen vakuuttamisvelvollisuuden piiriin, mutta voit turvata itsesi yrittäjän tapaturmavakuutuksella. Pakollisen tapaturmavakuutuksen rinnalle voit ottaa vapaaehtoisen hoitokuluvakuutuksen, Terveysturvan. Se varmistaa nopean hoidon ja töihin palaamisen, johtuupa poissaolo sitten tapaturmasta tai sairaudesta. Sairaus voi olla esimerkiksi vuosien varrella olkapäähän tai polveen tullut kuluma, joka vihoittelee arjessa.

Mahdollista yrityksesi maksuvalmius tehokkailla rahoitusratkaisuilla

Uusien kuljetusajoneuvojen hankintaan tarvitaan usein rahoitusta, jotta yrityksesi kassavarat voidaan käyttää ydinliiketoiminnan pyörittämiseen. OP:n kattavasta rahoitusvalikoimasta löydät yrityksellesi sopivimmat ratkaisut investointien rahoittamiseen. Investointien lisäksi yrityksesi voi hyötyä myös laskusaatavarahoituksesta, jonka avulla saat laskuista odottamasi rahat yrityksesi tilille nopeammin.

Nainen selaa tietokonetta hymyillen, sillä hänellä on työtapaturmavakuutus turvanaan.
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.
Mies on palaverissa ja hymyilee tietäen, että hänellä on turvanaan uuden yrittäjän vakuutuspaketti eli Yritysykkönen.
Yritysykkönen
Vakuutuspaketti yrityksen irtaimen omaisuuden, rikkoontumisvahinkojen ja toiminnan turvaksi.

Ulkomaankuljetuksia tehtäessä on tärkeää huolehtia, että yrityksesi vakuutukset ovat kunnossa myös ulkomailla.

Meiltä saat kattavat vakuuttamisen palvelut niin meri-, ilma- ja maantiekuljetuksille kuin matkustavalle henkilöstölle.

Muista myös hankkia Green Card ja pitää se mukana ulkomaankuljetuksia harjoitettaessa. Green Cardilla todistat liikennevakuutuksen voimassaolon ulkomailla.