Maanrakennusyrityksen vakuutukset kattavat muun muassa kuvassa näkyvän kaivinkoneen aiheuttamia vahinkoja.

Maarakennusyrityksen vakuutukset

Tiedätkö, mitä vakuutuksia maarakennusyrityksen kannattaa ottaa? Olennaista on esimerkiksi suojautua vastuuvahingoilta sekä turvata niin työkoneet kuin työn kohde.

Maarakennusala on kasvanut vahvasti viime vuosina. Työkoneiden määrä, monipuolistuminen sekä urakoiden laajentuminen vaativat yhä suurempaa tarkkuutta vakuutusasioissa. Kun hankit vakuutusta, mieti tarkasti, mitä kaikkea työtä koneella tehdään, minkälaisissa urakoissa työskennellään ja kuka tekee sopimukset urakoista. Erilaiset työkohteet ja urakat vaativat erilaisia vastuuvakuutuksia.

Maarakennusyritysten vakuuttaminen on taitolaji, ja autamme mielellämme sopivimman vakuutusratkaisun löytämisessä.

Yritysykkönen – varaudu kerralla tärkeimpiin riskeihin

Yritysykkönen on vaivaton maarakennusalalla toimiville pienyrityksille sopiva vakuutuspaketti, joka kattaa tärkeimmät yrityksen irtaimen omaisuuden ja toiminnan riskit. Asiantuntijamme ovat huomioineet Yritysykkösen ja sen lisäturvien suunnittelussa koneyrittäjien tarpeet – saat tarvitsemasi turvat yhdellä vakuutuskirjalla ja laskulla.

Maarakennusyritys saa Yritysykkösellä samassa paketissa

  • omaisuusturvan irrallaan oleville kauhoille ja muulle irtaimelle omaisuudelle
  • keskeytysturvan yrityksen toiminnalle
  • vastuuturvan, joka kattaa myös käsiteltävänä ja huolehdittavana olevan toisten omaisuuden
  • oikeusturvan
  • tarvittavat lisäturvat kuten, tiekuljetus-, taakka-, tai huolintaturvat

Jos yrityksesi liikevaihto on yli miljoona euroa, suosittelemme pienyrityksille suunnatun Yritysykkösen sijaan räätälöityä vakuutusratkaisua. Ota yhteyttä ja kerromme lisää!

Suojaa yrityksesi vastuuvahingoilta

Vastuuvakuuttaminen on maarakennusalalla erittäin tärkeää, koska sillä voit varautua ennalta-arvaamattomien toiminnan vahinkojen aiheuttamisen taloudellisten menetysten varalle. Jos yrityksesi harjoittaa esimerkiksi louhintatoimintaa, on siinä voimassa aina ankaran vastuun oikeuskäytäntö, eli yrityksesi on aina korvausvelvollinen vahingon sattuessa. Näiden tilanteiden varalle vastuuvakuutukseen kannattaa valita lisäturvaksi louhintavastuuvakuutus. Lisäturva voi olla tarpeellinen myös muille maarakennusyrityksille.

Varmista riittävä vakuutusturva työn kohteelle

Tehty työ kohdistuu aina tiettyyn maarakennuskohteeseen. Siksi on tärkeää huolehtia, että myös maarakennuskohteella on oma vakuutus, joka kattaa työn kohteelle sattuneet vahingot. Vakuutus tulee valita aina työn kohteen mukaan, ja se voidaan tehdä joko jatkuvana vuosivakuutuksena tai urakkakohtaisena vakuutuksena.

Jos olet tekemässä esimerkiksi vesi- ja viemärijohtoasennuksia kanaaliin, tulee kohteelle ottaa asennus- ja rakennustyövakuutus. Vakuutuksen yhteyteen voit ottaa lisäturvan, jolla vakuutat työn kohdetta ympäröivän omaisuuden.

Turvaa työkoneet vahinkojen varalta

Työkonevakuutuksistamme löydät sopivan vakuutusratkaisun työkoneillesi, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Voit valita yrityksesi työkoneelle sopivimman turvan laajuuden ja omavastuun. Maarakennus- ja koneyrittäjien tarpeisiin suunnittelemamme Työkone-extra turvaa työkoneidesi irrallaan olevia lisälaitteita ja muuta irtainta omaisuutta.

Turvaa yrittäjän ja työntekijöiden työkyky

Liukas ja epätasainen maasto, vaihtelevat työntekopaikat sekä säätilat luovat haasteita päivittäin maarakennusalalla työskentelevien arjessa. Voit ehkäistä työtapaturmia ja ammattitauteja oikeilla työskentelytavoilla, turvavarusteiden käytöllä sekä huolellisuudella. Kiire on yksi suurimmista syistä tapaturmien sattumisen taustalla.

Vahingon sattuessa lakisääteinen työtapaturmavakuutus tuo työntekijöille turvaa ja nopea hoitoketjumme auttaa arkeen palaamisessa. Yrittäjänä et välttämättä kuulu lakisääteisen vakuuttamisvelvollisuuden piiriin, mutta suosittelemme, että turvaat itsesi yrittäjän työtapaturmavakuutuksella. Pakollisen tapaturmavakuutuksen rinnalle voit ottaa vapaaehtoisen hoitokuluvakuutuksen, Terveysturvan. Sairauden tai tapaturman yllättäessä nopea hoito ja sen myötä nopeampi työhön paluu hyödyttää sekä sinua yrittäjänä että työntekijöitäsi.

Paranna maksuvalmiutta tehokkailla rahoitusratkaisuilla

Suurten työkoneiden hankkimiseen tarvitaan usein rahoitusta, ja tarjoammekin yrityksellesi kattavat ratkaisut investointien rahoittamiseen yhdessä OP:n kanssa. Rahoitus on verotuksellisesti ja vakavaraisuuden kannalta hyvä ratkaisu uusien hankintojen tekemiseen, ja se vapauttaa resursseja yrityksesi ydinliiketoiminnan harjoittamiseen ja sijoittamiseen. Investointien lisäksi yrityksesi voi hyötyä myös laskusaatavarahoituksesta, jonka avulla saat laskuista odottamasi rahat yrityksesi tilille nopeammin.

Mies kypärä päässä nousemassa keltaiseen työkoneeseen, joka on vakuutettu työkonevakuutuksella.
Työkonevakuutus
Turvaa yrityksesi työkoneille ja niiden lisälaitteille.
” ”
Yritysykkönen
Vakuutuspaketti yrityksen irtaimen omaisuuden, rikkoontumisvahinkojen ja toiminnan turvaksi.