” ”

Taksiyrittäjyys ja vakuutukset

Haluamme olla ykköskumppanisi, olitpa sitten taksialan kokenut ammattilainen tai tuore taksiyrittäjä. Muistathan, että toimiaksesi taksiyrittäjänä tarvitset taksiluvan. Anna asiantuntijoidemme huolehtia, että sinulla on sopivin vakuutusturva ja kaikki tarvitsemasi vakuutuspalvelut käytössäsi.

Aloittelevan taksiyrittäjän voi olla vaikea tietää, mitä vakuutuksia on hyvä ottaa ja mitkä vakuutuksista ovat pakollisia. Suosittelemmekin, että tutustut tälle sivulle kokoamaamme tietopakettiin taksiyrittäjän perusvakuutuksista.

Mikä tahansa sinua mietityttääkin, ota rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä tarpeisiisi sopiva ratkaisu!

Turvaa taksiyrittäjän tärkein työväline

Kattava autovakuutus on tärkeä heti yrittämisen alkumetreiltä lähtien. 

Taksin voi vakuuttaa  bonusoikeudellisella liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla. Kaskosta saat mieleisesi erilaisten lisäturvien avulla.

Voit ottaa lisäturvaksi konerikkokeskeytysvakuutuksen. Jos esimerkiksi moottori tai vaihteisto äkillisesti rikkoutuu, korvaamme sinulle menettämäsi ajopäivät.

Mikäli ajat taksia satunnaisesti, huomioi, etteivät yksityiskäyttöisen ajoneuvon vakuutukset riitä luvanvaraiseen taksitoimintaan. Jos ajat taksia ulkomailla, muista myös varmistaa vakuutustesi voimassaolo ja tilata Green Card.

Varmista liiketoimintasi jatkuvuus

Taksiyrittämisessä syntyy myös vahinkoja, jotka eivät ole liikennevahinkoja. Kun esimerkiksi saatat matkustajaa kotinsa ulko-ovelle, saatat vahingossa sulkea talon ulko-oven siten, että asiakkaan sormet jäävät oven väliin. Tällaisessa tilanteessa Ammattiliikenne-extraan sisältyvä vapaaehtoinen vastuuvakuutus on usein avuksi.  

Ammattiliikenne-extra on helpoin tapa turvata irtainta omaisuuttasi ja toimintaasi. Vakuutus korvaa esimerkiksi kuluja, joita aiheuttaa:

  • maksupäätteen sisäinen rikkoutuminen
  • puhelimen rikkoutuminen
  • auton sisustuksen likaantuminen
  • matkustajien matkatavaroiden vahingoittuminen
  • asiakkaan kaatuminen asiakasta kotiin saatettaessa ja siitä seuraava vahingonkorvausvastuu.

Ammattiliikenne-extraan sisältyy myös kriisiapuvakuutus, joka tuo arkeesi turvaa liikenneonnettomuuden, pahoinpitelyn tai ryöstön varalta. Vakuutus korvaa akuuttia kriisiterapiaa, jotta töihin paluusi ja liiketoimintasi jatkaminen olisi helpompaa.

Sinun ei kannata unohtaa myöskään tietoturvariskejä. Kun asiakas- tai työntekijätietoja sisältävän tietokoneesi järjestelmä kaatuu, puhelimesi lopettaa toimintansa tai haittaohjelma kaappaa tiedostosi, voivat häiriöt liiketoiminnalle olla merkittäviä. Kybervakuutuksesta saat välitöntä asiantuntija-apua vahinkojen minimoimiseen.

Turvaa työkykysi taksiyrittäjänä ja yrityksesi voi hyvin

Taksiyrittäjänä oma työpanoksesi vaikuttaa suuresti yrityksen menestykseen. Kattavat henkilövakuutukset mahdollistavat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun esimerkiksi tapaturman jälkeen. Turvaamalla itsesi ja henkilöstösi turvaat myös yrityksesi toiminnan jatkuvuuden.

  • Yrittäjän tapaturmavakuutus työ- ja vapaa-ajalle kattaa laajasti tapaturmien ja ammattitautien hoitokuluja.
  • Vapaaehtoisen hoitokuluvakuutuksen eli Terveysturvan saat Taksiliiton jäsenenä ilman Terveysselvitystä. Terveysturva korvaa sairauksien ja tapaturmien hoito- ja tutkimuskuluja.
  • Jos loukkaannut tai sairastut, sinut ohjataan ammattilaisten hoidettavaksi Pohjola Terveyteen tai lääkärikumppanillemme.
  • Huolehdi, että sinulla on voimassa myös yrittäjän eläkevakuutus eli YEL.
  • Jos palkkaat työntekijöitä, vakuuta heidät työtapaturmavakuutuksella. Terveysturvalla voit täydentää työterveyshuollon sairaanhoitopalveluita. Myös työntekijöiden lakisääteisen eläketurvan eli TyEL-vakuutuksen saat kauttamme helposti.

Taksiluvat vapautuivat, mutta taksiliikenne on edelleen luvanvaraista toimintaa

Laki liikenteen palveluista eli tutummin liikennekaari vapautti taksialan sääntelyä. Taksiliikennettä voivat nykyisin harjoittaa kaikki lupaehdot täyttävät toimijat, joten esimerkiksi hoiva-alan yritykset voivat tarjota taksipalveluja muiden palvelujensa ohessa.

Taksiliikenne on silti edelleen luvanvaraista toimintaa. Taksin ajamista varten tarvitset taksinkuljettajan ammattiajoluvan ja taksiliikennelupa taas tarvitaan taksiyrittäjänä toimimiseen.

Taksialan taksilupakäytännöt kevenivät, mutta edelleen ammattitaito on menestyvän taksiyrityksen perusta.  Taksiluvan voi saada vain, jos on hyvämaineinen, oikeustoimikelpoinen ja taloudellista ongelmista vapaa.

Riskienhallinta on taksiyrittäjyyden ytimessä

Monipuolinen riskienhallinta on keskeinen osa taksiyrittäjyyttä. Tämä korostuu etenkin uuden taksiyrityksen alkuvaiheessa. Taksiyrittäjän kannattaa miettiä, kuinka ehkäistä riskejä ja miten varautua niihin. 

Verkkokaupan lisääntyessä tavarataksien määrä kasvaa, mikä lisää tavarankuljetukseen liittyviä riskejä. Myös kaatumiset, kolhaisut ja lipsahdukset on hyvä huomioida riskejä kartoitettaessa. Hyvä varautuminen vähentää riskejä ja vaikutusta yrityksen toimintaan vahingon sattuessa.   

Pohjola Vakuutus tarjoaa taksiyrittäjälle monia vakuuttamisen vaihtoehtoja. Uusille taksiyrityksille tarjottavat vakuutukset ovat kattavia ja ne saa käyttöön nopeasti. Autamme valitsemaan kunkin taksiyrittäjän tilanteeseen parhaiten sopivan vakuutusratkaisun ja tarjoamme kattavia palveluja erilaisissa tilanteissa oleville taksiyrittäjille. Kysy meiltä lisää vakuutuksista ja niiden hinnoista!

Yrityksen ajoneuvovakuutus autoille ja ajoneuvoille.
Yrityksen ajoneuvovakuutus
Kattavat autovakuutukset yrityksesi kaikille autoille ja ajoneuvoille.
Mies ajaa taksia asiakas kyydissään tyytyväisenä siitä, että hänellä on taksivakuutus turvanaan.
Taksivakuutus
Saat taksillesi juuri niin kattavan taksivakuutuksen kuin haluat.