Mies ajaa taksia asiakas kyydissään tyytyväisenä siitä, että hänellä on taksivakuutus turvanaan.

Taksivakuutus

Saat taksillesi juuri niin kattavan taksivakuutuksen kuin haluat. Jätä yhteystietosi, niin tarjoamme sopivimman vakuutusratkaisun taksiyrityksellesi.

Taksivakuutus turvanasi

Olitpa kokenut tai aloitteleva taksiyrittäjä, löytyy meiltä juuri sinun tarpeisiisi sopiva vakuutus. Autamme valitsemaan parhaan taksivakuutuksen yrityksellesi.

Parhaat asiantuntijat palveluksessasi

Olemme johtava ammattiliikenteen vakuuttaja. Tunnemme yrittäjän arjen ja varmistamme, että pyörät eivät pysähdy vahinkoon.

Välitön apu vahingon sattuessa

Pohjola Vahinkoavusta löydät ohjeet vahinkotilanteeseen ja lähimmät korjaamokumppanit. Pk-seudulla, Turussa, Tampereella ja Oulussa sinua auttavat kumppaniemme Pohjola Korjaamomestarit, jotka korjaavat taksisi ja tekevät myös vahinkoilmoituksen puolestasi.

Taksivakuutus auttaa, kun liikenteessä tapahtuu

Liikenteessä sattuu isoja ja pieniä onnettomuuksia päivittäin. Jos taksisi joutuu esimerkiksi kolariin, voi se vaikuttaa tuntuvasti liiketoimintaasi. Kattava taksivakuutus on tärkeä heti yrittämisen alkumetreiltä lähtien.

Anna asiantuntijoidemme huolehtia, että sinulla on sopivin taksivakuutus ja muut tarvitsemasi vakuutusturvat käytössäsi. Kun yrityksesi taksivakuutus on kunnossa, voit vahingon sattuessakin keskittyä liiketoiminnan jatkamiseen. Me korvaamme vahingot ja hoidamme puolestasi erilaisten vastuu- ja korvauskysymysten selvittämisen.

Mitä taksivakuutus korvaa?

Taksin lakisääteinen liikennevakuutus korvaa liikennevahingossa syntyneitä henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen ajoneuvon ja omaisuuden vahinkoja. Vapaaehtoinen ajoneuvovakuutus eli kasko korvaa yrityksesi ajoneuvon vahinkoja silloin, kun vahinko on itse aiheutettu tai syyllinen on epäselvä.

Voit valita taksikaskosi laajuuden, eli mitä vahinkoja haluat vakuutuksesi kattavan.

  • Isokasko kattaa kolarit ja sisältää palo-, eläin-, ilkivalta-, varkaus-, oikeusturva- ja autopalveluvakuutuksen.
  • Suppeampi Osakasko taas jättää kolarit omalle vastuulle.

Kaskon lisäturvien avulla voit räätälöidä vakuutuksen juuri toimialasi riskeihin sopivaksi. Varaudu vakuutuksella esimerkiksi liiketoiminnan keskeytymiseen kolarin tai konerikon varalle, lasin rikkoutumiseen ja hinaukseen.

Mikäli ajat taksia satunnaisesti, huomioi, etteivät yksityiskäyttöisen ajoneuvon vakuutukset riitä luvanvaraiseen taksitoimintaan.

Ammattiliikenne-extra – taksin omaisuusvakuutus ja vastuuvakuutus samassa paketissa

Suosittelemme täydentämään taksiyrittäjän turvaa Ammattiliikenne-extralla. Se on taksiyrittäjälle räätälöity pakettivakuutus, jolla turvaat helposti sekä irtaimen omaisuuden että toiminnan. Se korvaa esimerkiksi kuluja, joita aiheuttaa maksupäätteen sisäinen rikkoutuminen, taksimittariston rikkoutuminen, puhelimen rikkoutuminen tai auton sisustuksen likaantumisen.

Turvanasi on myös vastuuvakuutus, jos aiheutat taksinkuljettajana henkilövahinkoja tai vahinkoa toisen omaisuudelle. Taksinkuljettaja voi esimerkiksi asiakasta kotiin saattaessaan aiheuttaa asiakkaan kaatumisen ja loukkaantumisen. Vakuutus kattaa kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot, joista olet lain mukaan vastuussa. Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on miljoona euroa. 

Vakuutukseen sisältyy myös kriisiapuvakuutus, joka tuo taksikuskin arkeen turvaa liikenneonnettomuuksien, pahoinpitelyn tai ryöstön varalta. Se korvaa akuuttia kriisiterapiaa, jotta töihin paluu ja liiketoiminnan jatkaminen olisi helpompaa.

Taksiyrittäjänä sinun on otettava tietyt pakolliset vakuutukset

Ajoneuvosi tarvitsee liikennevakuutuksen:

  • Liikennevakuutus on lakisääteinen, ja korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot.
  • Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Lähes kaikille yrittäjille pakollinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus turvaa toimeentulosi eri elämäntilanteissa:

  • Pidä oman YEL-vakuutuksesi työtulo ajan tasalla, sillä sen perusteella lasketaan esimerkiksi sairastuessasi saamasi päivärahan suuruus.
  • Pohjola Vakuutukselta saat kumppanimme Ilmarisen YEL-vakuutuksen.

Lue lisää YEL-vakuutuksesta

Kun palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet useimmiten velvollinen ottamaan työntekijöille työtapaturmavakuutuksen, työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL) ja työntekijän ryhmähenkivakuutuksen.

Taksin vakuuttamisen lisäksi turvaa myös itsesi. Taksiyrittäjänä oma työpanoksesi vaikuttaa suuresti yrityksen menestykseen. Kattavat henkilövakuutukset mahdollistavat nopean hoitoon pääsyn ja töihin paluun esimerkiksi tapaturman jälkeen.

Lue lisää työtapaturmavakuutuksesta

Taksivakuutus - kysy hinta tarjouspyynnöllä

Taksivakuutus räätälöidään tarpeesi mukaan. Olitpa sitten uusi tai kokenut taksiyrittäjä, käymme mielellämme vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan taksivakuutuksen ja muut vakuutukset yrityksellesi.

Jätä yhteystietosi tarjouspyynnön kautta niin saat hinnan taksivakuutuksellesi!

Henkilöauton käyttö on luvanvaraista, kun sillä kuljetetaan ihmisiä tai tavaraa maksua vastaan. Oman auton satunnainenkin taksiliikenteeseen käyttäminen edellyttää aina auton rekisteröimisen luvanvaraiseen käyttöön. Tällöin autolle on otettava myös taksiliikenteeseen tarkoitettu liikennevakuutus, jota voi täydentää kaskovakuutuksella.

Kyllä. Henkilöauton käyttö on aina luvanvaraista, kun sillä kuljetetaan ihmisiä tai tavaraa maksua vastaan.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.