Ammattiliikenteen A-Vakuutus-palvelut ammattilaiselta ammattilaiselle

Katso lyhyiltä videoilta, miten ammattilainen voi edistää työturvallisuutta tien päällä. Pidetään renkaat pyörimässä!
 

#1: Rentoutumishetki ohjaamossa

Lyhyt rentoutumishetki ohjaamossa pitää mielen virkeänä tien päällä. Tauota työtä ja kokoa ajatukset, kun siirryt työvaiheesta toiseen.

#2: Tauot seisakkeella

Tauko seisakkeella on huoltoa kuskin keholle ja mielelle. Suunnittele matkan varrelle tauot, joilla ehdit jaloitella ja pitää kahvi- tai evästauon. Virkistyt ja saat energiaa!

#3: Kuormatilan valmistelu

Valmistele kuormatila lastausta varten jo etukäteen. Siivoa kuormatilasta edellisen kuorman jäljiltä olevat roskat pois, laita liinakoukut valmiiksi paikoilleen ja varaa kuorman varmistamista varten tarvittava välineistö, esim. kuormaliinat, esille. Näin vältät turhan kiireen kuorman lastauksen aikana.

#4: Ajoneuvon tarkastus

Ajoneuvon kunto on tarkistettava ennen ajoon lähtöä, ja ajoneuvon ohjelman mukaiset ajokunnon tarkastukset ovat kuljettajan vastuulla. Säännöllinen huolto varmistaa työvälineen toimivuuden. Ajoneuvosta on tarkastettava ainakin pinnoitettujen renkaiden kunto ja mahdollinen vaihdon tarve ajoissa, tuulilasi ja pyyhkijät, pesunesteen riittävyys, rengaspaineet sekä jarrujen toimivuus.

#5: Autosta poistuminen

Muista kolmen tukipisteen tekniikka, kun poistut ajoneuvosta. Portaat ja maa auton vieressä voivat olla liukkaat. Usein liukastumiset sattuvat juuri siirtymävaiheissa, eli ohjaamoon noustessa tai sieltä poistuttaessa. Ota kahdella kädellä tukeva ote autosta, jotta pysyt pystyssä. Keskity siihen, mitä teet!