Vakuutusasiakirjat_kuva

Vakuutustodistukset

Voit tarvita todistuksen yrityksen vakuutuksista erilaisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi vastuuvakuutuksesta palveluiden ja urakoiden kilpailutustilanteissa. Saat tulostettua tarvittavan todistuksen, kuten Green Cardin, kirjautumalla op.fi-palveluun.

Näin saat vakuutustodistuksen digipalvelusta

1. Kirjaudu sisään digitaalisen asioinnin palveluun.
2. Valitse seuraavaksi "Vakuutustodistus."
3. Lataa todistus pdf-muodossa.
 
Jos sinulla ei ole yrityksen digipalvelut käytössä, käy tekemässä digitaalisen asioinnin sopimus digipalvelussa. Saat vahvistuksen sähköpostiisi, kun yrityksesi digipalvelut on aktivoitu.

Ajoneuvovakuutukset

Jos olet lähdössä autolla ulkomaille ja tarvitset Green Cardin, lue ohjeet tästä.

Kaskovakuutustodistuksella vahvistat rahoitusyhtiölle, että olet vakuuttanut ajoneuvon heidän vaatimuksiensa mukaisella vakuutusturvalla.

Kasko on vapaaehtoinen vakuutus, joka korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Kaikille moottoriajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus korvaa ainoastaan henkilövahingot sekä vastapuolen ajoneuvoon ja omaisuuteen kohdistuneet vahingot. Siksi kaskovakuutus tarvitaan korvaamaan vahinkotilanteessa ajoneuvolle aiheutuneet vahingot.

Kaskovakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin eli Green Cardin sopimusmaissa joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Huomioithan, että kaskovakuutuksen omavastuu on suurempi ulkomailla. Kaskon ja sen eri turvien voimassaoloa koskevat poikkeukset sekä maakohtaiset omavastuut löydät vakuutusehdoista ja tuoteoppaasta.

Henkilö- ja matkavakuutukset

Matkavakuutuksen viisumitodistuksella vahvistat, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus viisumia haettavalle ajalle.

Esimerkiksi Venäjä edellyttää sinne matkustavilta Schengen-maiden kansalaisilta, myös suomalaisilta, viisumin saamiseksi pakollista matkustajavakuutusta. Viisumia haettaessa on hakijan osoitettava vakuutuksensa voimassaolo vakuutustodistuksella.

Sairauden tai tapaturman yllättäessä ulkomailla, saat 24 h Matkahätäpalvelusta henkilökohtaista tukea ja neuvontaa luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan. Myös maksusitoumusasiat hoituvat numerossa + 358 102 530 011.

>> Lähimmän lääkärikumppanin ja lisätietoja löydät Pohjola Vahinkoavusta osoitteessa vahinkoapu.op.fi ja OP-mobiilissa.

Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen todistuksella vahvistat esim. kilpailutilanteessa, että yritys on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa ja vakuuttanut työntekijät.

Työtapaturmavakuutus on lakisääteinen tapaturmavakuutus, jolla työntekijä vakuutetaan tapaturmien tai ammattitautien varalta työssä ja työhön liittyvien välittömien matkojen yhteydessä. Työntekijäin ryhmähenkivakuutus hoidetaan yhdessä työtapaturmavakuutuksen kanssa.

Omaisuuden ja toiminnan vakuutukset

Todistuksen vastuuvakuutuksesta tarvitset usein palveluiden ja urakoiden kilpailutustilanteissa sekä Luotettava Kumppani -palvelua varten.

Vastuuvakuutus on yrittäjän perusvakuutus, se korvaa yrityksen toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot. Samalla selvitämme, onko yritys korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingonkärsineen kanssa.

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa yritys on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuu voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaan kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässä.

Todistuksen konsulttivastuuvakuutuksesta tarvitset usein alan palveluiden ja urakoiden kilpailutustilanteissa sekä Luotettava Kumppani -palvelua varten.

Konsulttivastuuvakuutus antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.

Todistuksen varallisuusvastuuvakuutuksesta tarvitset usein alan palveluiden ja urakoiden kilpailutustilanteissa sekä Luotettava Kumppani -palvelua varten.

Varallisuusvastuuvakuutus tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.

Huolintavakuutustodistuksella todistat, että yrityksesi on varautunut vahinkoihin, joita voita syntyä säilytettäväksi tai varastoitavaksi otetulle tavaralle. Vahinkoja voivat olla myös ylimääräiset kustannukset, jotka aiheutuvat tavaran väärään paikkaan lähettämisestä sekä kohtuulliset vahingon torjumis- tai rajoittamiskustannukset.

Huolintavakuutus on tarkoitettu huolintatoimeksiantoja sekä meri-, lento- ja rautatiekuljetuksia järjestäville huolintaliikkeille sekä terminaali- ja varastointitoimintaa harjoittaville yrityksille.

Vakuutus kattaa Pohjoismaisen Speditööriliiton yleisten määräysten mukaisen korvausvastuun huolintatoiminnassa aiheutetusta esine- ja varallisuusvahingosta.

Vakuutustodistuksella vahvistat, että yrityksesi on varautunut nostopalvelutoiminnasta aiheutuviin vahinkoihin.

Taakkavakuutus on tarkoitettu kuorma-autolla, autonosturilla tai työkoneella nostopalvelutoimintaa harjoittavalle yritykselle. Vakuutus voidaan tehdä myös kuormanosturilla varustetulle kuorma-autolle. Vakuutus kattaa nostotyön yhteydessä nostettavalle taakalle sattuneen vahingon, josta vakuutuksenottaja on korvausvelvollinen.