Tavarankuljetusvakuutus kuva

Kuljetusvakuutus yrityksille

Korvaa kuljetuksen aikana tavaralle sattuneita vahinkoja.

Yrityksesi kuljetusriskeihin räätälöity vakuutus

Voit valita jatkuvan vuosivakuutuksen kaikkiin kotimaan tai ulkomaan kuljetuksiin tai kertakuljetusvakuutuksen vain tietylle yksittäiselle kuljetukselle. Turvan laajuus voidaan valita Perusturvasta laajennuksineen aina Täysturvaan sekä Sota- ja Lakkoturvaan.

Parhaat asiantuntijat apunasi vahinkotilanteissa

Aloitamme kuljetusvahingon selvittelyn välittömästi, kun vahinko on ilmoitettu. Kansainvälinen vahinkotarkastajaverkostomme on apunasi kaikkialla maailmassa. Voit keskittyä ydinliiketoimintaasi, kun me hoidamme korvausasiaa puolestasi.

Kumppanuusverkostomme maailmalla

Mahdollistaa yrityksesi kansainvälisten kuljetusten vakuuttamisen maailmanlaajuisesti verkostomme asiantuntijoiden kautta. Yhteistyökumppanimme on AXA XL, joka hoitaa tarvittaessa paikalliset vakuutusratkaisut.

Vakuutustodistukset verkosta 24/7

Asiakkaanamme saat käyttöön CargoCertNet -verkkopalvelun veloituksetta, jolla voit tehdä ja tulostaa Insurance Policy ja -Certificate vakuutusasiakirjoja missä päin maailmaa tahansa.

Tavaroiden kuljetetukseen liittyy aina riski niiden vaurioitumisesta tai katoamisesta

Kuljetusvakuutus kattaa tavaralle aiheutuneita vahinkoja, jotka voivat sattua kuljetuksen, lastauksen tai purkamisen aikana. Kuljetusväline voi joutua onnettomuuteen, tavara voi särkyä tai se voidaan varastaa. Myös tulipalo, luonnonilmiöt sekä lämpötila ovat yleisiä vahingon aiheuttajia. Vakuutus kattaa lisäksi kuljetukseen liittyvän lyhytaikaisen ja tilapäisen varastoinnin.

Jos esimerkiksi myytäväksi tarkoitettu tavara särkyy tai katoaa kuljetuksen aikana, voi se aiheuttaa yrityksellesi huomattavan taloudellisen menetyksen. Rahdinkuljettaja on vastuussa kuljettamastaan tavarasta sen vastaanottamisen ja luovuttamisen välillä, mutta vastuuta rajoitetaan lakien, sopimusten ja määräysten mukaisesti. Tämän vuoksi vahinkotilanteissa on mahdollista, että rahdinkuljettaja ei ole lainkaan vastuussa vahingosta tai joutuu korvaamaan vain osan tavaran arvosta.

Vakuuttamalla kuljetuksesi kuljetusvakuutuksella turvaat liiketoimintasi kuljetusriskit.

Mitä kuljetuksia kuljetusvakuutus kattaa?

Vakuutettavia kuljetuksia voivat olla esimerkiksi

  • vienti- ja tuontikuljetukset
  • kotimaan myynti- ja ostokuljetukset
  • toimipisteiden väliset kuljetukset
  • alihankinta-, huolto-, takuu-, palautus-, korjaus-, muutto- tai näyttelykuljetukset

Kuljetusvakuutuksen voi ottaa joko tavaran myyjä tai ostaja, jolla on toimituslausekkeen, kauppasopimuksen tai muun sopimuksen mukaan vakuuttamisvelvollisuus tai riski tavaran vahingoittumisesta tai katoamisesta kuljetuksen aikana.

Incoterms 2010 -toimituslausekkeet määrittelevät milloin riski siirtyy myyjältä ostajalle ja kummalla kaupan osapuolella on vakuuttamisvelvollisuus.

Vahva kumppaniverkostomme turvaa kansainväliset kuljetukset

Kauppaa käydään yhä enemmän maailmanlaajuisesti. Kuljetusvakuutuksella voit vakuuttaa kansainväliset kuljetuksesi.

Pohjola Vakuutuksella on laaja, kokenut ja ammattitaitoinen vahinkotarkastuksen yhteistyöverkosto. Kun vahinko on sattunut, vastaamme vahingon selvittämisestä ja maksamme korvauksen vakuutusehtojen mukaisesti sekä esitämme tarvittaessa korvausvaatimuksen vahingonaiheuttaneelle osapuolelle, esimerkiksi rahdinkuljettajalle.

Saat tarjouksen kuljetusvakuutuksesta jättämällä yhteystietosi alla olevan painikkeen kautta. Olemme sinuun yhteydessä ja kartoitamme yhdessä kuljetuksiisi liittyvät riskit.

Vastuuvakuutuksen kuva
Vastuuvakuutukset
Vastuuvakuutuksilla turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.

Kuljetusvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuljetusten kokonaisarvo
  • yrityksesi toimiala ja kuljettavat tuotteet
  • vakuutusturvan laajuus
  • valittu omavastuu sekä
  • vakuutuksen voimassaoloalue.

Sinun yrityksesi kuljetusvakuutuksen hintatiedot saat jättämällä meille tarjouspyynnön, jolloin asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä!

Kaukoidästä oli ostettu IT-laitteissa käytettäviä komponentteja FCA -toimitusehdoin (Incoterms ®2010).

Lähetyksen on määrä saapua lentoteitse Suomeen. Komponenttierän arvo oli 65 000 euroa, ja se oli pakattu yhteen kartonkiin. Lähetystä Suomessa vastaanotettaessa todettiin, että kartonkiin oli vaihdettu pakkausteipit ja koko komponenttierä oli varastettu. Komponenttierää ei löytynyt lentoyhtiön selvityksistä huolimatta. Vastaanottaja sai korvauksen kuljetusvakuutuksesta, joka oli voimassa täysturvana.

Tavarankuljetusvakuutuksiin sovelletaan ehtoja KU 05, joita voi erikseen sopimalla laajentaa erityisehdolla KU 06. Kansainvälisessä kaupassa sovelletaan ehtoja KU 07 ja KU 08.

Incoterms-toimituslausekkeet ovat Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) kauppaehtoja, jotka määrittelevät ostajan ja myyjän vastuun toimituksesta, tavarasta sekä kustannuksista.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.