Nainen selaa kannettavalla tietokoneellaan tietoja tilanteista, joissa vastuuvakuutus on hyödyksi.

Vastuuvakuutus yritykselle

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Pyydä tarjous ja saat hinnan vastuuvakuutukselle.

Yksi tärkeimmistä yrittäjän vakuutuksista

Se korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot. 

Yrityksellesi sopiva vastuuvakuutus

Meiltä saat yrityksesi toimialalle sopivan vastuuvakuutuksen. Voimme myös räätälöidä yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vakuutusratkaisun.

Asiantuntijat apunasi vahingon sattuessa

Sillä aikaa kun keskityt ydinliiketoimintaasi, me selvitämme yrityksesi korvausvastuun ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.

Miksi kannattaa ottaa vastuuvakuutus yritykselle?

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaasi kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässäsi.

Korvausvelvollisuuden myötä vahinko aiheuttaa yrityksellesi ylimääräisiä ja odottamattomia kustannuksia. Koska virheitä ja vahinkoja on vaikea ennakoida, ovat yrittäjän vastuuvakuutukset tärkeä turva kaikille yrityksille koosta riippumatta. 

Yrityksen vastuuvakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa vahingoissa selvitämme puolestasi, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa. Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon. Jos yritykselläsi ei ole korvausvastuuta ja vahinkotapahtumaa koskeva korvauskysymys päätyy oikeuden käsiteltäväksi, hoidamme oikeudenkäynnin. Selvitys- ja vahingonhoitopalvelu sisältyy vakuutusmaksuun.

Yrityksen ja yrittäjän perusvakuutus

Vastuuvakuutuksen ero tavalliseen vahinkovakuutukseen on se, että siitä korvataan jollekin toiselle aiheutuneita vahinkoja. Vakuutus suojaa vakuutuksenottajan yritystä korvausvelvollisuuden sattuessa.

Toiminnan vakuutusten merkitys on jatkuvasti kasvanut, ja nykyisin yrityksen vastuuvakuutukset ovat olennainen osa yritysten riskienhallintajärjestelmää. Olitpa sitten toiminimi tai osakeyhtiön pyörittäjä, yrittäjän vastuuvakuutuksesta saat turvaa sinun, työntekijöidesi tai tuotteidesi mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen varalle.

Mikä vastuuvakuutus on yrityksellesi sopivin?

Yrityksesi ottama vastuuvakuutus kattaa siinä toiminnassa syntyvän vahingonkorvausvelvollisuuden, joka on määritelty vakuutuskirjaan.

Yrityksesi toimialasta riippuen, saatat tarvita useamman kuin yhden vastuuvakuutuksen. Esimerkiksi tilitoimistoissa riittävän vakuutusturvan hankkiminen edellyttää yleensä kahden eri vakuutuksen ottamista, jolloin sekä toiminnan vastuuvakuutus että varallisuusvastuuvakuutus ovat tarpeen turvaamaan mahdollisia vahinkoja. 

Ota siis vakuutus kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. Riskit ja vahingot eri toimialoilla vaihtelevat ja vaikuttavat vastuuvakuutuksen hintaan. Vakuutuksiin sisältyy myös usein palveluiden ja urakoiden kilpailutustilanteissa vaadittava vastuuvakuutustodistus. Kysy meiltä lisää yrityksellesi sopivista vakuutuksista.

Tarvitseeko yhdistys vastuuvakuutusta?

Vastuuvakuutus on hyödyllinen myös yhdistyksille. Yhdistystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa yhdistyksesi on velvollinen korvaamaan toiselle aiheutetun vahingon. 

Yhdistyksesi kannattaa tarkastella omaa toiminnan laajuutta ja vakuutuksen tarvetta. Jos järjestät yleisötilaisuuksia tai myyt tuotteita, saattaa vastuuvakuutus olla tarpeen. Vakuutuksesta korvataan yhdistyksesi toisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Kysy lisää yhdistyksen vakuutuksista asiantuntijoiltamme!

Mitä yrityksen vastuuvakuutus korvaa?

 •   Toiminnan vastuuvakuutus

  Yrittäjän vastuuvakuutuksista yleisin. Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on lain mukaan korvausvastuussa.

 •   Tuotevastuuvakuutus

  Suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.

 •   Konsulttivastuuvakuutus

  Antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.

 •   Varallisuusvastuuvakuutus

  Tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.

 •   Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus

  Kattaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettuna olevan yhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen aiheuttaa. Hallinnon vastuuvakuutus sopii esimerkiksi taloyhtiöille.

 •   Urakoitsijan vastuuvakuutus

  Korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat virheellisestä urakoinnista. Turvanasi silloin, kun yrityksesi toiminnasta syntyy henkilö- tai esinevahinkoja.

 •   Ympäristövahinkovakuutus

  Tarpeen, jos yrityksesi toimintaan liittyy olennainen ympäristövahingon vaara tai toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle.

Muistathan huolehtia myös kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta  henkilöstöllesi. Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaasi, varmista, että yrityksesi oikeusturvavakuutus on voimassa heti alussa. Myös huoleton vakuutuspakettimme Yritysykkönen on hyvä valinta aloittavalle yritykselle; se sisältää juuri ne vakuutukset, joita yrityksesi tarvitsee irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaksi.

Etsitkö tietoa kotivakuutuksen vastuuvakuutuksesta? Lue lisää

Mikä vaikuttaa yrityksen vastuuvakuutuksen hintaan?

Yrityksen vastuuvakuutuksen hinta muodostuu esimerkiksi näistä tekijöistä:

 • yrityksesi toimiala
 • maksettujen palkkojen määrä
 • valittu vakuutusmäärä ja omavastuu

Vastuuvakuutukseen hintaan vaikuttaa myös yrityksesi liikevaihto. Hinnoitteluperusteena huomioimme toimialakohtaiset riskit, joten muistathan ottaa vastuuvakuutuksen kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. 

Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoilla on kattava toimialatuntemus. Heiltä saat lisätietoa yrittäjän vastuuvakuutuksen sisällöstä, lisäturvista sekä hinnasta, olitpa sitten toiminimiyrittäjä tai jos sinulla on osakeyhtiö.

Käymme mielellämme tarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun, joka kattaa yrityksesi toiminnan. Pyydä tarjous ja saat hinnan toiminnan vastuuvakuutukselle ja muille vastuuvakuutuksille yrityksesi tarpeen mukaan.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee digitaalisen asioinnin sopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.

Kaksi miestä puhuvat aiheesta keskeytysvakuutus.
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.
Miehet hymyilevät, koska omaisuusvakuutus on kunnossa.
Omaisuusvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
Nainen istuu kahvilassa ja tutkii koneellaan netistä yritysvakuutusten hinnat.
Yritysvakuutusten hinnat
Yrityksen vakuutusten hintoihin vaikuttaa moni tekijä, kuten eri toimialojen riskit. Kun pohdit yrityksellesi sopivinta vakuutusturvaa, vertaa muutakin kuin vakuutusten hintoja.