Yrityksen perustaminen

 

Me OP:lla haluamme helpottaa yritystoimintasi aloittamista. OP tarjoaa aloittavien yritysten tarpeisiin lukuisia digitaalisia palveluita, kuten OP Kevytyrittäjä -palvelun, tilinavauksen elinkeinonharjoittajalle sekä rahoitushakemuksen. Olemme yrityksesi tukena niin verkossa kuin paikallisestikin, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen.

Oman yrityksen perustaminen

Harkitsetko oman yrityksen perustamista? Haluamme tukea tietäsi ja opastamme sinut alkuun.

Yritystoiminnan aloittamiseen liittyy monta uutta valintaa ja vaihtoehtoa. Me haluamme tukea tietäsi yrittäjänä ja oman yrityksesi perustamisessa. Varmistamme, että sinä saat liiketoiminnan helposti ja vaivattomasti käyntiin.

> Tutustu op.median yrityksen perustamisen oppaaseen

Kaikki pankki- ja vakuutuspalvelut saman katon alta


Aloittavan yrityksesi pankki- ja vakuutusasiat kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain. Yrittäjän arkeen liittyy rahaliikenteen hoitoa, tarvitset välineitä hankintojen toteuttamiseen ja väyliä sähköisten palveluiden käyttöön. Yrityksen arjen rutiineihin saat meiltä tehokkaat ja taloudenhallintaa helpottavat palvelut.

Jotta yritystoimintasi sujuisi mahdollisimman riskittömästi ja ikävien yllätystenkin sattuessa arki rullaisi eteenpäin, räätälöimme juuri sinun ja yrityksesi tarpeisiin sopivat vakuutusratkaisut. Tuemme sinua myös vahinkojen ennaltaehkäisyssä ja riskienhallinnassa.

Ja kun yritystoimintasi kehittyy, kasvaa ja mahdollisesti myös kansainvälistyy, löydät meiltä jatkossakin yrityksellesi sopivat ratkaisut.

OP:lta lainaa yrityksen perustamiseen


Oman yrityksen perustamiseen tarvitaan omaa pääomaa, ja toisinaan myös yrityksen perustamiseen tarvitaan pankkilainaa. Autamme sinua löytämään oikeat rahoitusratkaisut yrityksen perustamiseen, yrityksesi hankintoihin ja muihin menoihin.

Osakeyhtiö ja muut yhtiömuodot


Päätä aluksi yhtiömuoto ja tee huolellisesti yrityksesi tavoitteita tukeva liiketoimintasuunnitelma. Huolella tehty liiketoimintasuunnitelma auttaa sinua suunnittelemaan yritystoimintaasi sekä viestimään tavoitteistasi muille. Voit hyödyntää esimerkkipohjaamme liiketoimintasuunnitelman laatimiseksi:

Liiketoimintasuunnitelma (pdf)

Muistathan hakea TE-toimiston starttirahaa ennen kuin olet perustanut yrityksen.

Alkavan yrityksesi pankki- ja vakuutusasiat kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman varhain. Meiltä saat hyödyllistä tietoa esimerkiksi rahoituksesta ja yritystoimintaasi tukevista pankki- ja vakuutuspalveluista.
 

Mitä asiakirjoja mukaan tapaamiseen OP:lla?
 

  • Yrityksen perustamisasiakirjat, jotka toimitettu PRH:lle
  • Hallituksen pöytäkirja tilin ja valitsemienne palveluiden avauksesta