Huijausviestissä ilmoitetaan verkkopankkiin saapuneesta viestistä - Älä kirjaudu sähköpostin linkistä!

OP:n asiakkaiden tunnuksia kalastellaan huijaussähköpostilla, jossa ilmoitetaan uudesta saapuneesta viestistä ja ohjataan kirjautumaan OP:n verkkopalvelua muistuttavalle sivulle. Viestin lähettäjänä näkyy OP Financial. Sähköpostin kirjautuminen vie huijaussivustolle, jonka verkko-osoite ei ole OP:n verkkopalvelun. Tarkista aina sivuston verkko-osoite sekä varmenne.

Mikäli huijaussähköpostista avautuvalla huijaussivustolla on antanut verkkopalvelutunnukset (käyttäjätunnus, salasana ja avainluku), pyydetään sivustolla myös näppäilemään 5 -numeroinen SMS -todennus. Älä luovuta sivustolla mitään tietoja!

Oikean pankin sivuston tunnistat mm. seuraavista asioista:

  • Sivuston varmenne on myönnetty OP Ryhmälle (esim. OP Osuuskunta).
  • Varmenteen myöntäjä/julkaisija on Symantec, Entrust tai DigiCert
  • Varmenne on voimassa

Esimerkki huijausviestistä:

Esimerkki huijausviestistä.

Esimerkki huijaussivuston kirjautumissivusta (huomioi verkko-osoite):

Esimerkki huijaussivuston kirjautumissivusta.

Esimerkki huijaussivustosta (lataa sivua ja pyytää odottamaan):

Esimerkki huijaussivustosta.

Esimerkki huijaussivustosta (avainluvun kysely):

Esimerkki huijaussivustosta (avainluvun kysely).

Esimerkki huijaussivustosta (pyytää SMS -todennusta):

Esimerkki huijaussivustosta (pyytää SMS -todennusta).

Muistathan, että OP ei koskaan pyydä kirjautumaan verkkopalveluihin sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta tai lähettämään henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi, luottokortin tietoja tai henkilötunnusta sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli saat huijausviestin, älä vastaa viestiin tai klikkaa viestissä olevaa linkkiä.

Mikäli olet luovuttanut verkkopalvelutunnuksesi huijaussivustolla, sulje ne välittömästi soittamalla OP 0100 0500 (arkisin kello 8-22, lauantaisin kello 10-16, pvm/mpm) puhelinpalveluun. Puhelinpalvelun palveluajan ulkopuolella sulje tunnuksesi soittamalla Sulkupalveluun +358 100 0555 (24 h/vrk). Ilmoita tapahtuneesta myös puhelinpalveluun sen avauduttua.