Pankin vaihto OP:lle – tule asiakkaaksi

Haluaisitko vaihtaa pankkia tai tulla muutoin asiakkaaksemme? Lue, miksi vaihtaminen kannattaa ja tule asiakkaaksi helposti verkossa.

Kun haluat vastuullisuutta ja pysyvyyttä pankkiasiointiin, tule kotimaisen pankin asiakkaaksi. Saat pankki-, rahoitus-, kiinteistönvälitys-, vakuutus- ja sijoituspalvelut saman katon alta. Voit samalla liittyä osuuspankin omistaja-asiakkaaksi. Näin saat itsellesi vain omistaja-asiakkaalle kuuluvat alennukset pankki- ja vakuutuspalveluista sekä asioinnista kertyvät OP-bonukset. Niillä kuitataan automaattisesti esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

Lisäksi saat omistaja-asiakkaana päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja 31.12.2024 saakka ja 0,25 % korkoa Käyttötilillesi.
Maksamme myös OP-bonuksia 30 % normaalia enemmän vuonna 2023 ja 40 % normaalia enemmän vuonna 2024.

Miten vaihdan pankkia?

  • Jos olet täysi-ikäinen ETA-maan kansalainen, sinulla on vakituinen osoite Suomessa ja luottotietosi ovat kunnossa, aloita pankin vaihto täyttämällä hakemus verkossa.
  • Saat käyttöösi Käyttötilin ja OP:n digitaaliset palvelut. Käyttötili on omistaja-asiakkaille maksuton ja muille asiakkaille 2,5 euroa kuukaudessa. OP:n tunnusten hinta on enintään 3 euroa kuukaudessa.
  • Voit samalla liittyä omistaja-asiakkaaksi maksamalla jäsenosuusmaksun. Saat käyttöösi kaikki omistaja-asiakkaalle kuuluvat edut.
  • Avustamme sinua nykyisen pankkisi palveluiden päättämisessä sen jälkeen, kun olet tullut asiakkaaksemme. Tätä varten tarvitset tarkat tiedot nykyisistä pankkipalveluistasi.

Haluatko siirtää lainasi OP:lle? Aloita tekemällä asuntolainahakemus. Voimme samalla järjestää myös muut kulutusluottoasiasi kuntoon.

Tutustu lainan siirtämiseen

Muutitko Suomeen ja haluaisit asiakkaaksemme?

Lue miten tulet asiakkaaksemme, jos muutit juuri Suomeen

Asiakkaaksi tulemisen vaiheet

  • Täytä hakemus verkossa. Tarvitset noin 15 minuuttia aikaa, pankin verkkopalvelutunnukset sekä puhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Voit seuraavasta päivästä alkaen siirtää rahaa uudelle tilillesi.
  • Saat tekstiviestin hakemuksen hyväksymisestä kahden arkipäivän kuluessa. Viestissä sinut ohjeistetaan palaamaan takaisin tänne Tule asiakkaaksi -palveluun ja tunnistautumaan uudestaan Tule asiakkaaksi -painikkeen kautta, jotta saat OP:n tunnukset käyttöösi.
  • Kun hakemuksesi on hyväksytty, sinulle lähetetään avainlukulista postitse ja sopimukset tallennetaan op.fi-palveluun.
  • Saat OP:n tunnukset käyttöösi hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Jotta pääset kirjautumaan OP:n palveluihin, tarvitset avainlukulistan, käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Entä jos asiakkuuden hakeminen ei onnistu verkossa?

Jos et voi hakea asiakkaaksi verkossa, varaa aika konttorille.

Varaa aika

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat osuuspankin asiakasrekisterin tietosuojaselosteesta.

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Maksutilin siirtopalvelu tarjoaa sinulle tukea pankin vaihtoon liittyvissä toimenpiteissä.