Nuori kahvilla

Nuoret kaipaavat varmuutta talouden tasapainotteluun – OP opettaa taloustaitoja 9. luokkalaisille etänä

OP opettaa lähes 2 000 yhdeksäsluokkalaisille ja sadalle luokalle oman talouden hallintaa etänä. Ensi viikosta lähtien tapahtumat ovat kaikille kouluille avoimia, ja niihin odotetaan tuhansia osallistujia. Etenkin yläkouluille suunnattujen tapahtumien avulla OP tukee opettajia etäopetuksessa.

Taloustaitojen etäopetus lähetetään suorana verkossa. Tapahtumissa nuoret pääsevät testaamaan taloustaitojaan, ja OP Helsingin yhteisölähettiläät opettavat nuorille taloustaitoja OP:n sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton yhteistyönä kehittämän OPxRahapuhetta-opetusmateriaalin avulla.

Ilmoittaudu mukaan OPxRahapuhetta -taloustaitotapahtumiin

Yläkoulut voivat ilmoittautua OPxRahapuhetta-taloustaitotapahtumiin tämän linkin kautta.

Tapahtumia järjestetään tiistaina 31.3. kello 13-14, keskiviikkona 1.4. kello 14-15 ja torstaina 2.4. kello 12-13. OP arvioi myös tarvetta jatkaa verkossa järjestettäviä tilaisuuksia. 

- Idea etäopastuksista syntyi, kun jouduimme perumaan tälle keväälle sovitut sadat osuuspankkien kouluvierailut. Koronatilanteen alettua olemme pilotoineet verkossa järjestettäviä nuorten taloustaitotapahtumia ja kutsuimme mukaan 9. luokkia ympäri Suomen yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton kanssa. Kiinnostus taloustaitojen etäopetusta kohtaan ylitti odotuksemme, ja muutamassa päivässä tapahtumat olivat täynnä. Positiivisen palautteen innoittamana päätimme jatkaa tapahtumia ensi viikosta alkaen kaikille yläkouluille avoimina, kertoo OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa.

Taloustaitojen vahvistamiselle nuorten parissa on tarvetta. OP:n tammikuussa 2020 teettämän kyselytutkimuksen mukaan merkittävä osa 18–24-vuotiaista nuorista (51 prosenttia) on huolissaan omista taloustaidoistaan.

- Koronaviruspandemia asettaa opettajat ja oppilaat uuden haasteen äärelle, kun opetus on siirtynyt verkkoon. Haluamme osaltamme tukea opettajien taloustaito-opetusta, ja samalla auttaa nuoria hallitsemaan omaa talouttaan konkreettisella tavalla. Vaikka nuoret seuraavat taloustilannettaan, taloustaitojen vaihteleva osaaminen näyttäytyy esimerkiksi kasvavina ylivelkaantumisongelmina, Kousa jatkaa.

Viime vuonna OP opetti oman talouden hallinnan taitoja yli 70 000 lapselle ja nuorelle sekä opasti yli 28 000 senioria digilaitteiden käytössä kirjastoissa ja palvelutaloissa. Tutustu OP Ryhmän taloustaitotyöhön.