Ota kortti käyttöön myös ulkomailla - kevään lomille kätevästi ilman käteistä

Kevät ja erityisesti pääsiäisen arkipyhät ovat otollista aikaa ulkomaanlomille. Tiesithän, että voit maksaa kortilla vaivattomasti myös ulkomailla. Maksaessasi kortilla, sinun ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdoista ja voit ulkomaanlomallasi keskittyä lomasta nauttimiseen.

Kortin käyttö on käteistä turvallisempi ja edullisempi vaihtoehto

Käyttämällä ensisijaisesti korttia säästät rahaa, vaihtokurssin ollessa edullisempi kuin valuutanvaihtopisteiden käyttämä kurssi. Valuutanvaihdosta ei veloiteta, mikäli valitset maksutilanteessa maksun paikallisessa valuutassa. Kortilla maksamisen myötä myös turvaat rahasi, pankin hyvittäessä mahdolliset väärinkäytöstä aiheutuneet kulut, jos korttisi varastetaan.

Muistathan huolehtia luotto- ja nostorajoituksesi ajan tasalle sekä tarkistaa maksukorttien voimassaolon ja kunnon ennen matkaa, jotta maksaminen sujuu lomallasi vaivattomasti. Huomaathan, että vaikka kortilla maksaminen on monessa maassa nykypäivää, on hyvä selvittää mikä on matkakohteesi maksupolitiikka.

Jos kuitenkin tarvitset matkallasi käteistä, on sitä edullisinta nostaa automaatista vasta paikan päältä. Visan ATM Locator-palvelusta voit tarkistaa, mistä lähin automaatti löytyy.