Tuemme pk-yritysten innovatiivisuutta ja kasvua nostamalla InnovFin-riskinjakotakausta 150 miljoonalla eurolla!

Olemme tarjonneet yritysasiakkaillemme riskinjakotakauksia jo useamman vuoden – yhteistyössä Euroopan Investointirahaston (EIR) kanssa. Täyteen myytyjen takausohjelmien avulla olemme rahoittaneet pk-asiakkaidemme investointeja ja käyttöpääomatarpeita jo 300 miljoonalla eurolla. Riskinjakotakausohjelmat SME Initiative ja SME InnovFin ovat olleet suosittuja ja tarpeellisia kasvun ja investointien vauhdittamiseksi. Nyt korotamme SME InnovFin -takausohjelmaa 150 miljoonalla eurolla.

SME InnovFin -takaus on ollut OPn kautta saatavilla maaliskuusta 2016 lähtien. Kyseinen takaus soveltuu rahoitusratkaisuksi erityisen hyvin silloin, kun yrityksesi on nopeasti kasvava tai innovatiivinen ja panostaa merkittävästi tuote-, palvelu- tai prosessikehitykseen. Kyseisen takausohjelman kautta on tähän mennessä rahoitettu yli 400 pk-yrityksen innovaatioita ja kasvua tukevia investointeja. Takaus on helppo ja toimii siten, että OP myöntää pk-yrityksellesi hankkeeseen tarvittavan rahoituksen ja Euroopan Investointirahasto antaa hankkeelle 50 prosentin takauksen ehtojen täyttyessä. Takaus on ’lisävakuus’, joka vaikuttaa alentavasti rahoituksen hintaan.
OP on allekirjoittanut 3.7.2018 sopimuksen Euroopan Investointirahaston kanssa SME InnovFin -takausohjelman kasvattamisesta 150 miljoonalla eurolla. Näin ollen OP tulee rahoittamaan pk-yrityksiä yhteensä 450 miljoonalla eurolla. Pk-yritykset voivat hakea takausta rahoituksen yhteydessä lähimmästä osuuspankista.  
Lisätietoja saat lähimmästä osuuspankistasi.