Mies hoitaa raha-asioita OP-mobiililla tabletilla.

Päivitä laitteesi ja varmista asiointisi jatkuminen

Näitkö verkkopalvelun sivun yläosassa ilmoituksen, että käyttämäsi internet-selain on vanhentunut? Tämä tarkoittaa, että käyttämäsi selain ei enää täytä uusimpia tietoturvan vaatimuksia. Päivitä selaimesi tai laitteesi nyt, sillä jatkossa et voi enää asioida sillä op.fi-verkkopalvelussa. Jos et nähnyt ilmoitusta, käyttämäsi selain on todennäköisesti ajan tasalla.

Huolehdimme tietoturvastasi Viestintäviraston antamien ohjeiden mukaisesti. Viestintäviraston mukaan emme saa tarjota tunnistuspalvelua vanhentuneen tietoturvan mukaisilla käyttöjärjestelmillä. Oman laitteesi tai selaimesi voit tarkistaa Viestintäviraston testin avulla.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että 31.12.2018 jälkeen et voi enää tunnistautua vanhentuneella laitteellasi OP:n tunnistusvälineillä esim. Kelan tai Verohallinnon sivuilla. 19.2.2019 jälkeen et voi enää asioida näillä laitteilla tai selaimilla op.fi-verkkopalvelussa. 

Samana ajankohtana estetään asiointi myös sivustoilla op-pohjola.fi, kassanhallintapalvelu.op.fi sekä pda.op.fi.

Oman laitteesi tai selaimesi voit testata kätevästi Viestintäviraston sivuilla. Samasta paikasta löydät myös ohjeita oman laitteesi päivittämiseen.