Matkustaminen Venäjälle ja Valko-Venäjälle

Liikennevakuuttamisen kansainväliset vihreä kortti -sopimukset Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa päättyvät toukokuun lopussa. Aiemmin myönnetyt vihreät kortit, joista edellä mainittuja maita ei ole yliraksittu, ovat voimassa enintään 31.5.2023 saakka. Pohjola Vakuutus on lopettanut omien vihreiden korttien myöntämisen jo aiemmin.

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle ja Valko-Venäjälle.

Kaikki Green Cardit mitätöityvät

Kaikki vihreät kortit mitätöityvät Venäjälle 1.6.2023.  Vaikka olisit matkustanut Venäjälle toukokuussa vihreällä kortilla, joka on 31.5.2023 asti voimassa, mitätöityy kortti 1.6.2023 alkaen. Silloin sinun täytyy hankkia liikennevakuutus Venäjältä, tai ajat Venäjällä ilman vakuutusta. Sama koskee myös venäläisiä, jotka matkaavat Suomeen.

Liikennevakuutus on pakollinen myös Venäjällä ja Valko-Venäjällä

1.6.2023 alkaen vakuutus tulee ostaa venäläiseltä tai valkovenäläiseltä vakuutusyhtiöltä rajanylityksen yhteydessä. Venäläinen liikennevakuutus on ostettava vähintään viideksi päiväksi. Myyntipisteet ovat saamamme tiedon mukaan auki kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikoilla vakuutuksia myy 21 Century ja Vartiuksen rajanylityspaikalla Renessans.

Autolla Suomeen Venäjältä ja Valko-Venäjältä

Liikennevakuuttamisen kansainväliset vihreä kortti -sopimukset Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa päättyvät toukokuun lopussa.  Kaikki aiemmin myönnetyt vihreät kortit ovat voimassa enintään 31.5.2023 saakka.

Suomessa liikennevakuutus on pakollinen. Rajanylityspaikoilla rajaliikennevakuutuksia myy Tulli.

Lisätietoja rajaliikennevakuutuksesta saat Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta lvl.fi.

Muutos Green Cardiin

Olemme yliviivanneet myöntämistämme Green Cardeista Iranin, Venäjän ja Valko-Venäjän.

Pohjola Vakuutuksen kaskot

Kaskovakuutusten voimassaoloon ei ole tulossa muutoksia matkustettaessa Venäjälle tai Valko-Venäjälle, paitsi ulkomaan vastuuturva ei ole voimassa enää Venäjällä eikä Valko-Venäjällä.

Tulosta ajoneuvollesi Green Card

Voit tulostaa Green Cardin helposti op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa. Green Card tulee aina tulostaa paperille, koska puhelimen näytöltä esitettävä Green Card ei ole riittävä viranomaisille.