Muista nämä maksamisen vinkit, kun lähdet kesän viettoon

Kun suuntaat mökille ja muille kesälaitumille, tärkeintä on kesästä nauttiminen. Maksaminen paikassa kuin paikassa on helppoa, kun pidät nämä vinkit mielessä.

1. Maksa joustavasti kortilla tai puhelimella

Maksu- ja luottokortit ovat oivallinen tapa maksaa tilanteessa kuin tilanteessa. Alle 50 euron maksut voit usein maksaa myös lähimaksuna, jolloin sinun ei tarvitse naputella tunnuslukua maksupäätteeseen ollenkaan.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa muun muassa maksamista älypuhelimen tai -kellon maksusovelluksella. Mobiilimaksamisen etuja ovat mm. se, että voit maksaa myös lähimaksulla myös yli 50 euron ostoksia. Voit tehdä ostoksia, vaikka sinulla ei olisi lompakkoa mukana.

2. Vaihda laskut e-laskuiksi ja hyödynnä OP-mobiilia rahan siirtämiseen

Vaihda laskusi e-laskuiksi ja sinun ei tarvitse huolehtia kotiin saapuvien paperilaskujen eräpäivistä. E-lasku tulee automaattisesti verkkopankkiin.

Voit hoitaa kirppismaksut tai puolisolle rahan siirtämisen kätevästi OP-mobiilissa Siirto-maksulla, jota varten tarvitset vain vastaanottajan puhelinnumeron.

Erityisesti OP-mobiilissa on kätevää hoitaa maksut vaikka tien päällä. Suurin osa OP:n maksuista siirtyy vastaanottajalle heti, vaikka pankki olisikin eri kuin maksajalla.

3. Nosta käteistä kaupan kassalta, jos sitä tarvitset

Käteisen käyttö vähenee jatkuvasti. Satunnaisesti sitä kuitenkin tarvitaan. Tiesithän, että voit nostaa käteistä kauppojen kassoilta samalla, kun teet esimerkiksi mökkireissun ruokaostokset?

Voit nostaa OP:n kortilla käteistä Otto- ja muiden käteisautomaattien lisäksi seuraavien kaupparyhmien kassoilta:

  • K-ryhmän ruokakaupat
  • Tokmannit
  • R-kioskit
  • Neste-palveluasemat