Muutoksia OP-bonusten kerrytykseen

Teemme muutoksia OP-bonusten kerrytykseen 1.11.2020 alkaen.

OP-bonukset ovat OP Ryhmän tapa jakaa voittoa omistaja-asiakkailleen. OP-bonuksiin tulee muutoksia 1.11.2020 alkaen. Bonusten käyttökohteisiin ei tule muutoksia ja bonuksia kerryttävät jatkossakin asuntolainat, opintolainat, vakuudelliset pankkilainat, säästämisen tilit ja rahastosäästöt sekä vakuutuslaskut. Bonuksia eivät jatkossa kerrytä käyttötilit, vakuudettomat kulutusluotot, osamaksurahoitus ja Visa Credit-ostokset.

- Bonuskertymän muutosten taustalla on mm. pitkään jatkunut erittäin matala korkotaso. OP Ryhmän omistaja-asiakasedut ja bonusjärjestelmä tuottavat omistaja-asiakkaillemme jatkossakin merkittävän kokonaishyödyn. OP-bonuksia käytetään omistaja-asiakkaiden palvelumaksuihin ja palkkioihin samoin kuin aiemminkin, kertoo OP:n henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sari Heinonen.

Muutoksen vaikutukset vaihtelevat asiakaskohtaisesti sen mukaan, mitä tuotteita asiakkaalla on ollut käytössään ja mitä tuotteita hän jatkossa käyttää. Pääsääntöisesti vaikutus yksittäisen asiakkaan bonuskertymään on varsin pieni. 

Suurin osa omistaja-asiakkaistamme saa tiedon muutoksista op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista syyskuun aikana. Omistaja-asiakkaat, joilla ei ole verkkopalvelusopimusta, saavat tiedon postitettavalla kirjeellä. Kirjeessä kerromme myös muista ajankohtaisista muutoksista palveluihimme liittyen.

OP-bonuksia on maksettu vuodesta 1999 lähtien ja kuluneiden yli 20 vuoden aikana OP-bonuksia on maksettu noin 2,5 miljardia euroa. Omistaja-asiakkuudessa on käynnissä laajempi uudistus, jonka myötä tuomme omistaja-asiakkaille uusia etuja vuoden 2021 aikana.