omavastuuetu

Etu osuuspankin omistaja-asiakkaalle – hyödynnä rahanarvoinen omavastuuetu vahinkotilanteessa

Pohjola Vakuutus on tarjonnut osuuspankin omistaja-asiakkaille jopa 250 euron arvoista omavastuuetua vahinkotilanteissa jo lähes vuoden ajan. Omistaja-asiakkaat ovatkin hyödyntäneet rahanarvoista etuaan jo yli 7000 kertaa edellisen vuoden aikana. Omavastuuetu korotettiin 250 euroon huhtikuussa 2020.

Omavastuuetuun ovat oikeutettuja kaikki osuuspankin omistaja-asiakkaat sekä heidän samassa taloudessa asuvat perheenjäsenensä. Omavastuuetua voi hyödyntää Pohjola Vakuuksen kotivakuutuksen, eli Omakoti-vakuutuksen, palo-, luonnonilmiö- sekä rikosturvasta korvattaviin vahinkoihin. 

- Omavastuuetu on ollut todella mieluinen yllätys monille omistaja-asiakkaillemme. Kaikki eivät ole olleet tietoisia kyseisestä edusta ja alennus omavastuuseen tai omavastuun perimättä jättäminen on ollut mukava uutinen muutoin ikävässä vahinkotilanteessa, kertoo Tuoteasiantuntija Hannu Partanen.

Omavastuuetu käytännössä

Omavastuuetu on enintään 250 euron arvoinen ja etu vähennetään asiakkaan valitsemasta omavastuusta. Jos asiakkaan omavastuu on 250 euroa tai alle ei vahinkotilanteessa peritä omavastuuta ollenkaan. Yli 250 euron suuruisissa omavastuissa etu vähennetään asiakkaan valitsemasta omavastuusta.

Omavastuuetua voi hyödyntää Omakoti-vakuutuksella ja esimerkiksi myynnistä poistuneissa tuotteissa vastaavaa etua ei ole käytettävissä.

Esimerkkejä omavastuuedun käytöstä

Omistaja-asiakkaan uusi 500 euron arvoinen matkapuhelin varastetaan. Vahinko on korvattava rikosturvasta ja asiakkaan valitsema omavastuu on 250 euroa. Vahinko korvataan täysmääräisesti ja asiakkaalta ei peritä omavastuuta ollenkaan, sillä se katettiin omavastuuedulla.

Omistaja-asiakkaan 1000 euron arvoinen lukittu polkupyörä varastetaan yön aikana kotipihasta. Vahinko on korvattava rikosturvasta ja asiakkaan valitsema omavastuu on 500 euroa. Vahinko korvataan ja asiakkaalta peritään 250 euron suuruinen omavastuu. Asiakkaan valitsema omavastuu puolittui, sillä puolet omavastuusta katettiin omavastuuedulla.