OP mukana merkittävässä investoinnissa Rovaniemelle – rahoituksen avulla Norrhydro kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

OP on mukana rahoittamassa rovaniemeläisen Norrhydron uutta tuotantolaitosta, joka luo alueelle yli 100 uutta työpaikkaa. Sekä OP Toimitilakiinteistöt että paikallinen Pohjolan Osuuspankki ovat yhdessä mahdollistamassa merkittävää investointia Rovaniemen elinkeinoelämälle.

Raskaiden työkoneiden hydraulisylintereitä valmistava Norrhydro Oy kertoi huhtikuussa käynnistävänsä noin 15 miljoonan euron tuotantolaitoshankkeen Rovaniemellä. Uusi laitos jopa kaksinkertaistaa tuotannon kapasiteetin. OP Toimitilakiinteistö KY -rahasto investoi 10 miljoonaa euroa Norrhydron uusiin tuotanto- ja toimistotiloihin.

- Investointi on Rovaniemelle tärkeä ja samalla loistava esimerkki lappilaisille yrityksille siitä, että Rovaniemellä voi tuottaa ja myydä globaalisti maailmanluokan tuotteita, iloitsee Pohjolan Osuuspankin pankinjohtaja Markku Härkönen

Hanke tukee Lapin teknologiakehitystä ja teollista toimintaa. OP Toimitilakiinteistöt on ollut mukana hankkeen suunnittelussa alkumetreiltä asti.

- Kun olemme jo varhaisessa vaiheessa projektissa mukana, pystymme tuomaan siihen toiminnallista ja sijoituksellista lisäarvoa. Hanke Norrhydron kanssa on malliesimerkki tavoittelemastamme pitkäaikaisesta yhteistyöstä käyttäjäyrityksen kanssa. Tällöin myös vastuullisuustavoitteet voidaan huomioida rakennuttamisessa alusta alkaen, muistuttaa OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho.  

OP Kiinteistösijoituksella on vuosikymmenien kokemus toimitilasijoittamisesta ja se hallinnoi yli 150 toimitilakohdetta eri puolilla Suomea. OP Toimitilakiinteistö Ky -rahasto on tarkoitettu ammattimaisille sijoittajille. Rahaston kohteita ovat muun muassa logistiikkakohteet, tuotantotilat ja toimistot.