Osuuspankeilla on nyt 2 miljoonaa omistaja-asiakasta – OP-bonuksia maksettu 20 vuoden aikana yli 2,5 miljardia euroa

Omistaja-asiakkaiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 60 prosenttia ja on nyt yli 2 miljoonaa. Pelkästään vuonna 2019 omistaja-asiakkaita tuli lisää 92 000.

OP Ryhmän toimintaa ohjaava perustehtävä on omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävän taloudellisen menestyksen, turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.

– Kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta oli viime vuonna yksi strategisista tavoitteistamme, jonka saavuttamisesta olemme asiakkaillemme kiitollisia. Pyrimme varmistamaan, että omistaja-asiakkuudesta on jatkossakin tuntuvaa etua, pankkitoiminnan henkilö- ja pk-yritysasiakkaista vastaava johtaja Harri Nummela sanoo.

Omistaja-asiakkaat hyötyvät omistajuudestaan monin eri tavoin. Näkyvin etu ovat OP-bonukset, joita on maksettu jo 20 vuotta eli vuodesta 1999 lähtien. Yhteensä bonuksia on maksettu yli 2,5 miljardia euroa. Kymmenessä vuodessa omistaja-asiakkaille maksettujen bonusten määrä on kasvanut noin 60 prosenttia.

Omistaja-asiakas saa OP-bonusten lisäksi merkittäviä etuja pankki-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluista. Omistaja-asiakkaat saavat esimerkiksi opintolainan ilman toimituskuluja ja ostavat, myyvät sekä vaihtavat suurinta osaa OP:n rahastoista ilman kaupankäyntikuluja.

Viime vuonna omistaja-asiakkaille tuotiin tarjolle OP Joukko-ostopalvelu, jonka kautta he voivat ostaa haluamiaan tuotteita ja palveluita muita edullisempaan hintaan. Myös tänä vuonna omistaja-asiakkaille halutaan tuoda uusia etuja, joita he ovat osuuspankeilta toivoneet.

– Haluamme jatkossa tarjota omistaja-asiakkaillemme yhä selkeämpiä hyötyjä. Tänä vuonna omistaja-asiakkaat pääsevät esimerkiksi ostamaan ennakkolippuja erilaisiin kiinnostaviin tapahtumiin ja muitakin uusia etuja on tulossa, kertoo OP:n vähittäispankkitoiminnan henkilöasiakkuuksista vastaava johtaja Sari Heinonen.

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä maksamalla oman osuuspankkinsa jäsenosuusmaksun. Osuuspankkien ylin päättävä elin on sen edustajisto tai osuuskunnan kokous. Omistaja-asiakkaat voivat äänestää edustajiston vaaleissa ja asettua ehdolle edustajistoon. Edustajiston vaalit järjestetään osuuspankeissa neljän vuoden välein, seuraavan kerran syksyllä 2021.