Pohjola Vakuutus keskittyy ydinliiketoimintaansa ja luopuu sairaalaliiketoiminnasta

Pohjola Vakuutus Oy myy Pohjola Sairaala Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveys Oy:lle. Yrityskaupan yhteydessä Pohjola Vakuutus ja Pihlajalinna solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta Pohjola Vakuutuksen asiakkaille.

Pohjola Sairaala on ortopediaan eli tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju, joka toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. Yhtiön palveluksessa työskenteli vuonna 2020 keskimäärin 266 työntekijää. Osakekauppa ei vaikuta henkilöstön työsuhteisiin.

Pohjola Sairaalan toiminnan tavoitteena on sen perustamisesta vuonna 2013 lähtien ollut vaikuttava hoito, erinomainen asiakaskokemus ja hoitoketjun lyhentäminen. Näissä se on suoriutunut erinomaisesti: leikkaustoiminnan NPS (asiakkaiden suosittelu) on ollut koko sen historian ajan erinomainen, yli 95, ja hoitoketjun pituutta on onnistuttu lyhentämään merkittävästi.  

- Olemme valtavan ylpeitä Pohjola Sairaalassa tehdystä työstä. Tarjoamalla oikeanlaista hoitoa oikeaan aikaan ajanjakso tapaturmasta tai sairastumisesta työhön paluuseen on lyhentynyt merkittävästi. Siitä ovat hyötyneet niin potilas itse, työnantajat, me vakuutusyhtiönä kuin viime kädessä koko yhteiskuntakin, Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtaja Olli Lehtilä korostaa. 

Pohjola Vakuutus keskittyy jatkossa ydinliiketoimintansa kehittämiseen. 

- Terveysala on jatkuvassa muutoksessa ja uskomme, että Pohjola Sairaalan toimintaa voidaan jatkossa kehittää entistä paremmin osana alan merkittävää suomalaista toimijaa. Uudella omistajalla on paremmat edellytykset hyödyntää sairaalaverkostoa, joka on rakennettu nykyistä laajempaa terveyspalvelutoimintaa varten, Lehtilä lisää. 

Lisäksi solmittavan yhteistyön myötä Pohjola Vakuutus pystyy jatkossakin tarjoamaan terveysvakuutusasiakkailleen laadukkaat ja entistäkin kattavammat terveydenhoidon palvelut koko kumppaniverkostonsa kautta. 

– Pihlajalinna tavoittelee kasvustrategiansa mukaisesti toimipisteverkoston ja erikoissairaanhoidon palveluvalikoiman laajentamista kaikissa maakunnissa ja erityisesti väestötiheillä alueilla. Pohjola Sairaalalla on modernit toimipisteet Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä huippulaadukas leikkaustoiminnan prosessi. Aidosti terveyshyötyä tuottavat hoitoketjut liikuntapalveluineen sekä digitaaliset palvelut ja sairauksien ennaltaehkäisy ovat jatkossakin kehittämistyömme keskiössä, kertoo Pihlajalinna-konsernin toimitusjohtaja Joni Aaltonen

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Nyt solmitulla kaupalla ja yhteistyösopimuksella ei ole vaikutusta Pohjola Vakuutuksen muihin terveystoimialan kumppanuuksiin.