Ulkomaanmaksut nopeutuvat

Ulkomaanmaksut nopeutuvat ja jatkossa normaaleissa ulkomaan maksumääräyksissä rahat välittyvät saajalle jopa saman päivän aikana ilman lisämaksua.

SEPA-alueen ylittävät euro- ja valuuttamaksut nopeutuvat. Muutos perustuu uuteen SWIFT gpi (global payment innovation) -palveluun. 

Maailmanlaajuisesti palvelu on käytössä jo lähes tuhannessa pankissa, joiden välillä nopea maksujenvälitys on mahdollista. OP on ottanut gpi-maksut käyttöön ensimmäisenä pankkina Suomessa.

Tällä hetkellä välitämme gpi-maksuja seuraavissa valuutoissa: Ruotsin kruunu SEK, Euro EUR, Norjan kruunu NOK, Englannin punta GBP ja Yhdysvaltain dollari USD. Laajennamme valuuttavalikoimaa asiakkaidemme tarpeiden mukaan. 

Saat palvelun käyttöösi automaattisesti

Maksujen nopeampi liikkuminen tehostaa käyttöpääoman hallintaa, kun maksujen välittymiseen ei tarvitse varata yhtä paljon aikaa kuin aiemmin. Uudessa palvelussa maksut ovat myös tarvittaessa jäljitettävissä ajantasaisesti, mikä tuo lisää turvallisuutta ulkomaanmaksuihin. 

Vastaavasti myös saapuva maksu on nopeutunut ja myös saapuvien maksujen kulkua voi seurata. Kun maksajan pankki käyttää SWIFT gpi -ratkaisua, saapuva maksu voi välittyä saman päivän aikana ja saman päivän arvolla tilillesi.  

Sinun ei itse tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä palvelun käyttöönottamiseksi, vaan lähetämme ulkomaanmaksut automaattisesti nopeina gpi-maksuina aina kun mahdollista, eli kun vastaanottajan pankki on mukana palvelussa ja käytetty valuutta kuuluu valikoimaan.