Yritysten lainanlyhennykset vuodenvaihteessa

Vuoden viimeiset päivät osuvat viikonlopulle. Lyhennykset ja korot, joiden eräpäivä on joko 30.12.2023 tai 31.12.2023, veloittuvat automaattisesti tililtä vasta 2.1.2024. Toimi näin, jos haluat lyhennysten veloittuvan vuoden 2023 puolella.

Jos haluat vuodenvaihteen lyhennyksen veloittuvan vuoden 2023 puolella, maksa tuleva maksuerä ennakkoon op.fi-palvelussa torstaihin 28.12.2023 mennessä.

Voit maksaa maksusuunnitelman mukaisen erän etukäteen op.fi-palvelussa, kun luotolle on muodostunut lasku. Taloyhtiölainoilla lasku muodostuu noin 25 päivää ja muilla yritysluotoilla noin 8 päivää ennen eräpäivää. Toimi näin (katso esimerkkikuva uutisen lopusta):

  • Valitse Uusi maksu.
  • Laita saajaksi lainan numero. 
  • Valitse Maksusuunnitelman mukainen erä.

Jos käytössäsi on Web Services -kanava, toimi näin

Jos käytät Web Services -kanavaa ja haluat maksaa luoton maksusuunnitelman mukaisen erän osuuspankin tililtä, kirjautuu maksu vuoden 2023 puolelle, kun laitat suorituksen eräpäiväksi torstai 28.12.2023.

Jos haluat tehdä ylimääräisen lyhennyksen, toimi näin

Voit tehdä ylimääräisen lyhennyksen taloyhtiölainaan op.fi-palvelussa. Voit maksaa samalla maksulla maksusuunnitelman mukaisen erän ja ylimääräisen lyhennyksen tai tehdä molemmista oman erillisen maksun.

Käytä Uusi maksu -toimintoa ja laita saajaksi lainan numero.