Kolmesta uusi Kainuun Osuuspankki

Ylä-Kainuun, Paltamon ja Kainuun Osuuspankit ovat aloittaneet neuvottelut voimien yhdistämiseksi ja uuden osuuspankin rakentamiseksi Kainuuseen. Tavoitteena on luoda kolmen vahvan pankin voimin paikallinen, laajalla konttoriverkostolla palveleva ja asiakaslähtöinen osuuspankki. Voimien yhdistämisellä varmistetaan myös juuriltaan kainuulaisen osuuspankkitoiminnan jatkuminen.

Pankilta odotetaan jatkuvasti aiempaa parempaa asiantuntijuutta ja erityisosaamisia. Uuden pankin henkilöstön laaja osaaminen mahdollistaa laadukkaat ja kattavat pankkipalvelut ja rahoitusratkaisut kaikille asiakkaillemme koko toimialueella. Jatkossa pystymme nykyistä paremmin tarjoamaan esimerkiksi varallisuudenhoidon, sijoittamisen ja lakiasioiden sekä yritys- ja maatalousrahoittamisen palveluita, kiteyttää OP Ylä-Kainuun hallituksen puheenjohtaja Kari Raappana.

Yhdistyminen ei vaikuta pankkien nykyisten asiakkaiden asiakassuhteisiin. Tilinumerot, verkkopankkitunnukset sekä maksu- ja luottokortit säilyvät ennallaan ja asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään yhdistymisen vuoksi. Voimien yhdistämisellä ei ole myöskään vaikutusta pankkien nykyiseen konttoriverkostoon. Kaikille uuden pankin asiakkaille palvelut ovat jatkossakin tarjolla viidessä eri konttorissa Paltamossa, Puolangalla, Suomussalmella, Sotkamossa ja Kajaanissa. Kassapalvelut ja konttori tulevat monella toimialueemme paikkakunnalla jopa lähemmäksi asiakasta, vahvistaa OP Paltamon hallituksen puheenjohtaja Jenni Kovalainen.

Yhdistymisen myötä syntyvän uuden pankin talous on vahva ja omien varojen määrä sellainen, että pankki pystyy tarjoamaan jatkossa kattavasti rahoituksen erilaisiin tarpeisiin. Pankin koko ja henkilöstön määrä mahdollistavat pankin toiminnan kestävästi sekä kiristyvän sääntelyn ja valvojavaateiden mukaisesti, kertoo OP Kainuun hallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen.

Esimerkiksi luottohallinnon järjestäminen vaatimusten mukaisesti edellyttää merkittävää henkilömäärää ja monia eri rooleja. Pienen pankin henkilöstöstä ei riitä tekijöitä täyttämään näitä vaatimuksia, jatkaa Jenni Kovalainen OP Paltamosta.

Pankkien yhdistyessä kaikki työntekijät jatkavat ns. vanhoina työntekijöinä. Uusi pankki tarjoaa työntekijöilleen nykyistä monipuolisempia työtehtäviä ja mahdollistaa myös asiantuntijuuksien syventämistä. Yhdistyminen avaa myös uusia sisäisiä uramahdollisuuksia.

Uusi OP Kainuu tukee maakunnan taloudellisen elinvoiman edistämistä. Pankki toteuttaa yhteisöllistä rooliaan tasapuolisesti koko toimialueellaan Hyrynsalmella, Kajaanissa, Paltamossa, Puolangalla, Ristijärvellä, Sotkamossa, Suomussalmella ja Vaalassa.

Päätökset yhdistymisestä tehdään tämän vuoden syyskuussa OP Paltamon ylimääräisessä osuuskunnankokouksessa sekä OP Kainuun ja OP Ylä-Kainuun edustajistojen ylimääräisissä kokouksissa. Uuden pankin suunnitellaan aloittavan toimintansa vuoden 2025 keväällä.

Yhdistyvien pankkien yhteenlaskettu asiakasliiketoiminnan määrä on 2,4 miljardia euroa ja omien varojen määrä 225 miljoonaa euroa. Aloittavan uuden pankin palveluksessa on noin 75 työntekijää.

Uuden OP Kainuun toimitusjohtajana jatkaa OP Kainuun nykyinen toimitusjohtaja Teuvo Perätalo. OP Ylä-Kainuun nykyinen toimitusjohtaja Eija Sipola ja OP Paltamon nykyinen toimitusjohtaja Maarit Korpinen jatkavat uudessa pankissa myöhemmin päätettävissä johtoryhmätasoisissa tai vastaavissa tehtävissä.