OP Keski-Pohjanmaan edustajiston vaalien äänestys on alkanut

Edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 124 OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakasta. Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa ja OP Keski-Pohjanmaan omistaja-asiakkaat voivat äänestää 4.–17.11. osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit.

–  Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan OP Keski-Pohjanmaan edustajiston. Äänestys alkaa 4.11. klo 8:00 ja päättyy 17.11. klo 16:00. Äänestämällä voi vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, kannustaa OP Keski-Pohjanmaan toimitusjohtaja Jyrki Rantala.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, sillä silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, huomauttaa Jyrki Rantala. 

Anna äänesi vaikuttaa 

Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. Omistaja-asiakkaat ovat saaneet tiedon äänioikeudestaan joko sähköisesti verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Omaa ehdokasta voi äänestää joko sähköisessä vaalipalvelussa tai postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.
 
–  Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit. Samasta osoitteesta pääsee myös kirjautumaan sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on hyvin helppoa ja sen voi tehdä kätevästi vaikka kotisohvalta, kannustaa Jyrki Rantala.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Voit äänestää siis ketä tahansa mieleistäsi ehdokasta. Edustajistoon ovat tervetulleita aivan tavalliset omistaja-asiakkaat, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta.

Edustajistoon valitaan 50 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää osuuspankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista. 

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 30.11.2021 OP Keski-Pohjanmaan konttoreissa ja internetsivuilla osoitteessa op.fi/keski-pohjanmaa. 

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

OP Keski-Pohjanmaan kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita on yhteensä yli 4300 ja edustajistoihin valitaan yhteensä yli 1800 jäsentä. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti. 

Kaikissa OP Ryhmän osuuspankeissa ei järjestetä tänä syksynä edustajiston vaaleja. Osalla pankeista vaalien ajankohta on eri ja osalla pankeista edustajistoa vastaa osuuskunnan kokous.